Comments

چپ، فلاکت عمومی و نگاهی به مرگ تراژیک احمدبالدی <br> تقی روزبه — 4 دیدگاه

  1. تحریمها و سیاستهای ارتجاعی رژیم باعث تضعیف اقتصاد ایران و گسترش فقر شده است. اعتراضات و اعتصابات علیه فقر چندان اثر ندارد و یک پیروزی به چند شکست می انجامد. برون رفت از این فقر گسترده یا در چهارچوب ارتجاع ممکن است و ‌یا در چارچوب انقلاب. پنج امکان ارتجاعی داریم و یک امکان انقلابی.
    امکانات ارتجاعی:
    ۱ – تسلیم شدن رژیم به امپریالیستهای غربی که در واقع هست تسلیم شدن به امپریالیسم آمریکا.
    ۲ – سرنگونی رژیم از بالا و ‌یا در خفا بشرطی که رژیم جدید یا نوکر امپریالیسنهای غربی باشد یا شرقی.
    ۳ – سرنگونی از طریق جنگ.
    ۴ – کمک امپریالیستهای شرقی. این به از بین بردن فساد در حکومت بستگی دارد که تا بحال ممکن نبوده.
    ۵ – انقلاب مخملی پیروز.
    امکان انقلابی:
    ۶ – انقلاب آنارشیستی کمونیستی.

    ۱، ۳ ، ۴ و ۵ منتفی است. ۲ و ۳ بیشترین امکان را دارد. ۳ فعلا در دستور کار نیست اما روند آن آغاز شده است. هر چه رژیم کمتر انعطاف نشان بدهد، امکان ۳ قوی تر میشود. اپوزیسیون خالی بند و عبارت پرداز عمدتا روی ۵ حساب میکند تا خود را “مردمی” جلوه دهد. این اپوزیسیون بخشی از ارتجاع جامعه است و از طریق امپریالیستهای غربی بطور مستقیم و یا غیر مستقیم حمایت می شود.
    درباره ۶، چپ (کمونیسم) تاکنونی ، بعد از سرکوب سالهای ۶۰، چپ رهبری فراری خالی بند و عبارت پرداز بوده است. قبل از ان، کمونیست در حرف، سرمایه داری دولتی در عمل. برای همین انقلاب فوری کمونیستی مطمئنن ممکن نیست. چپ انقلابی، چپ انارشیستی کمونیستی است و چپ بخش کوچکی از مارکسیستها ی ضد دولت سازی. این چپ خودش درحال رها شدن از زیر بار ارتجاع مارکسیسم رایج است و و روند پیوندش با زنان و کارگران روندی طولانی.
    پس،
    از بین بردن فقر گسترده در گروی ۲ است. ۲، ۱ و ۴ را ممکن می کند و ۳ و ۵ را منتفی. بدون ۲، امکان ۳ بالا می رود نه بقیه.
    ضد اقتدار

  2. در ارتباط با ترس رژیم در اول مقاله از چپ،
    رژیم میداند که چپ های مارکسیستی رادیکال قدرتی ندارند برای همین از آنها وحشت ندارد.
    وحشت رژیم از چپ جعلی مارکسیستی است که شعار دموکراسی میدهد چون سیاستهای سرنگونی طلبانه آنها در خدمت دشمنان امپریالیست غربی شان است.

    چرا چپ دموکراسی خواه جعلی است:
    1 – مارکس چپ دموکراسی خواه نبود، چپ دیکتاتوری پرولتاریا بود. مارکس از دموکراسی میخواست برای درست کردن دیکتاتوری پرولتاریا استفاده کند. اینکه کمون پاریس دیکتاتوری پرولتاریا بود درست نیست چون دولت کمون مالکیت خصوصی بر وسایل تولید را ممنوع نکرده بود.
    2 – دموکراسی کشورهای ضعیف جعلی است چون این کشورها تحت سلطه هستند و امپریالیستها تعیین میکنند که جامعه انها چگونه اداره شود. این، چپ دموکراسی خواه را جعلی و ارتجاعی میکند.
    3 – دموکراسی کشورهای صنعتی امپریالیستی واقعی است و دموکراتهای سوسیالیست آن تحت کنترل کامل هستند و اگر مثل روزا لوگزامبورک دست از پا خطا کنند، کارشان تمام است. این چپ هم تاریخا خود را محدود به نوکری و رفرم کرده که با عروج نئولیبرالیسم، از صحنه واقعی سیاست دور شده است. در زمان رزا لوگزامبورک، او و برخی از مارکسیستهای دموکرات ولی رادیکال به بورژوازی توهم داشتند و چوب آنرا خوردند. سوسیال دموکراسی و سوسیالیسم دموکراتیک بعد از آن همگی در عمل و در دراز مدت سر بزیر شدند تا به امروز.

    آنارشیسم

  3. برای نقد کامل این:
    “اکنون زمان کنشگری در مزرعی گسترده به وسعت کشور وجنبش‌های اجتماعی و طیف بندی کلان اجتماعی است و نه زمان رویاندن گل در گلدان و تحرکات فرقه ای.”
    به کامنت زیر این مقاله آقای روزبه مراجعه کنید:
    شیفت خامنه‌ای از سیاست انبساطی «وفاق ملی»، به سیاست انقباضی «خالص سازی» و سرکوب بیشتر
    آنارشیسم

  4. میخوانیم:
    “چپ و کنشگران و نیروهای پیشرو، در همراهی با جنبش‌‌های اجتماعی طبقاتی و ضدتبعیض‌، در ادامه تعمیق خیزش‌های پیشین و مشخصا در پاسخ به سه ابرچالش فوق و شکل دادن به صف‌آرائی‌های هرچه فراگیرتر در تناسب با آن‌ها، طبعا از منظر برنامه‌‌ و رویکردهای کلان چپ‌ آزادی‌خواه و عدالت محور، می توانند با به شکست رساندن تلاش‌های مذبوحانه رژیم، شکوفاشوند و مسیررهایی را رقم بزنند. اکنون زمان کنشگری در مزرعی گسترده به وسعت کشور وجنبش‌های اجتماعی و طیف بندی کلان اجتماعی است و نه زمان رویاندن گل در گلدان و تحرکات فرقه ای.”
    .
    در کامنتهای متعددی توضیح داده شده است که با انقلاب مخملی نمیتوان رژیم را سرنگون کرد. حال اگر هم رژیم مثلا سرنگون شد، جای آن همانهائی می آیند که در عراق و افغانستان و سوریه و لیبی دارند حکومت میکنند. تا کی این اپوزیسیون بی وجدان میخواهد توده ها را جلوی آدم کشها بیاندازد، معلوم نیست.
    .
    آنارشیسم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>