کارزار بکارت
گروه Silver Ring Thing که کارزار جهانی برای حفظ بکارت را پيش می برد عليه آزادی جنسی که زنان طی جنبش مدنی دهه های 60 و 70 به دست آوردند، مبارزه می کند و تلاش دارد اخلاق مذهبی را مجددا بر رابطه زن و مرد غربی حاکم کند. حلقه نقره ای در نام گروه به اين علت است که کارزار از دختران جوان می خواهد تا قبل از اين که خطبه عقد جاری شود و حلقه در انگشت به “خانه شوهر بروند”، باکره بمانند.
برنامه بنياد گرايان آمریکا سالها اين است که اين کارزار را به جای برنامه آموزش جنسی در مدارس متداول کنند. تاکنون چندین بار بودجه فدرال برای آموزش اصل حفظ بکارت را افزایش داده اند.
بهانه کارزار بکارت چيست؟ مصائبی که دختران نوجوان آمريکايی در رابطه با حاملگی زود رس و بيماری های جنسی متحمل می شوند. طرفداران کارزار بکارت معتقدند اين مصايب ناشی از انقلاب جنسی دهه های 60 و 70 و آزادی جنسی ناشی از آن است و گسترش مصائب نشان دهنده بی فايده بودن آموزش جنسی است .آن ها معتقدند دولت رفاه و بودجه آن برای کمک به مادران تنها، يک عامل عمده افزايش حاملگی نوجوانان است، بنابراين برای چاره بايد بودجه رفاهی را که در آمريکا عمدتا مادران تنها از آن برخوردار می شوند، بارها کاهش دادند و آموزش اخلاق سنتی را جايگزين دروس مدرن آموزش جنسی نمودند.
نخست به بهانه ها نگاه کنيم و بعد ببينيم آيا دلايل بنياد گرايان نوين با واقعيت هم خوانی دارد.
مشکلات دختران نو جوان
اين مساله که بسياری از دختران و زنان جوان در غرب بيش از پيش گرفتار مشقات حاملگی در سنين پائين و بيماری های جنسی می شوند، مورد انکار کسی نيست. اين مشکل در اغلب کشورهای عربی عمدتا در پائين ترين طبقات اجتماعی متمرکز شده است. در انگلستان فرزندان کارگرانی که کار دستی و فاقد مهارت دارند ده برابر بيش از دختران خانواده های طبقه متوسط در سنين پائين حامله می شوند. بر اساس گزارش يونيسف زنانی که فقير به دنيا می آيند، اگر زود مادر شوند احتمال فقير ماندن آن ها در همه ی عمر دو برابر می شود. ونيزاحتمال اين که آن ها بی کار بمانند، دچار دپرسيون شوند و يا به الکل و مواد مخدر روی بياورند به شدت افزايش می يابد.
محافظه کاران در آمريکا و انگليس اين عوارض را تکيه گاه کارزار خود عليه دستاوردهای جنبش فمينستی قرار داده اند و می گويند اين مصائب نتيجه ناگزير آزادی جنسي، آموزش جنسی و برنامه رفاه است که با حمايت از مادران جوان و کم درآمد آن ها را تشويق می کند به اين شيوه زندگی روی بياورند. آن ويدکامب در ماه مه امسال در نشريه اينديپندنت انگليس با تکيه بر اين فاکت ها نوشت آن ها که از آموزش جنسی دفاع می کنند بهتر است “خفه شوند” ، و نگهداری از دختران جوان ما را به کارزار بکارت بسپارند. آيا آن ها حق دارند؟
ريشه مشکلات
جرج مون بيه تحليل گر انگليسی اين فاکت ها را بررسی کرده و به نتايجی درست عکس کازار چی ها رسيده است. مون بيه می گويد اگر نظر محافظه کاران را بپذيريم بايد انتظار داشته باشيم که آموزش جنسی و دسترسی رايگان به وسايل پيشگيری بيش از همه در دسترس دختران نوجوانی است که در سنين پائين حامله می شوند و از بيماری های مقاربتی رنج می برند، در حالی که واقعيت بر عکس است .
مون بيه در اين مورد شواهد روشنی به دست می دهد:
دو کشوری که بيش از همه از اين عوارض رنج می برند آمريکا و انگليس هستند و هردو هم کشورهايی هستند که کارزار بکارت بيش از همه جا در آن ها قوی است. اما اين دو کشور در جهان پيش رفته به لحاظ آموزش جنسی و توزيع وسايل پيش گيری از همه ضعيف ترند.
در مورد ايالات متحده، ارقام بنياد جمعيت سازمان ملل نشان می دهد، آمريکا تنها کشور ثروتمند جهان است که در وسط بلوک کشورهای جهان سومی قرار می گيرد 53 تولد در هر 1000 نوجوان، و در اين مورد موقعيت آمريکا ازهند، فيليپين و رواندا بدتر است. انگلستان بعد از آمريکا و در مرتبه 20 قرار دارد. يعنی کشورهايی که محافظه کاران در آ ن به راس قدرت خزيده اند در ته ليست قرار گرفته اند . آلمان و نروژ 11 تولد در هر هزار، سوئد و دانمارک 7 و هلند 5 تولد در هر هزار نوجوان دارند.
علت را يونيسف به روشنی توضيح داده است. برای مثال سوئد سياست آموزش جنسی خود را در 1975 به طور راديکال تغيير داد : “توصيه به بکارت و سکس تنها بعد از ازدواج کاملا کنار گذاشته شد، آموزش جلوگيري، صراحت و برجستگی يافت و در سطح کشور کلينيک هايی برای جوانان تاسيس شد که به طور ويژه برای مشورت در مورد پيشگيری و ارائه رايگان وسايل آن متمرکز شدند… در فاصله دو دهه حاملگی دختران نوجوان در سوئد 80 در صد کاهش يافت. بيماری های مقاربتی 40 در صد کاهش يافت، در حاليکه در همين دوره بيماری های مزبور در آمريکا و انگليس افزايش يافته بود. “
يونيسف در ادامه نوشت: بررسی تجربه هلند نشان می دهد که علت موفقيت برنامه ها ترکيب برخورد کاملا باز با مسايل جنسی و آموزش جنسی و ارائه وسايل پيشگيری بوده است. در اين کشورها تقاضا برا ی وسايل پيشگيری توسط دختران جوان شرم آور نيست، و رسانه ها اطلاعات لازم را در اختيار دختران جوان قرار می دهند.
در آمريکا و انگليس اين برعکس است. در اين جوامع ممکن است وسايل و خدمات پيش گيری در دسترس نوجوانان باشد اما درفضايی بسته و آزار دهنده و توام با سکوت و راز. در انگلستان نسبت حاملگی نوجوانان بالاست نه به علت آن که آن ها بيشتر سکس دارند يا بيشتر سقط جنين می کنند بلکه به اين خاطر که استفاده از پيشگيری کمتر است.
مون بيه نتيجه می گيرد فاجعه ای که دامن دختران نوجوان را در انگليس و آمريکا گرفته است به خاطر وجود آموزگاران آزادی خواه، والدين ليبرال يا انجمن ها و رسانه های آزاد انديش نيست بلکه بخاطر وجود بنیادگرایان پُرنفوذ ، روشنفکرانی از قبيل آن ويدکامب و رسانه هايی مثل ديل ميل است. آن ها مانع دست يابی جوانان به آموزش و وسايل پيشگيری می شوند و با تبليع عليه دولت رفاه نوجوانان را در شرايط نامناسب قرار ميدهند.
عوارض وخيم برنامه های محافظه کاران
مون بيه سپس به نکته ای اشاره می کند که بو يژه در مورد کشورهايی چون ايران که هم با يک دولت واپس گرا و هم با فضای عمومی محافظه کار روبرويند، قابل توجه است. او می گويد کارزارهايی مثل حلقه نقره ای ممکن است فعاليت جنسی نوجوانان را به عقب بيندازد، ولی وقتی جوانان با مساله جنسی برخورد کردند – و همه آن ها به اين مرحله خواهند رسيد- آن گاه نه آمادگی آن را دارند و نه وسايل لازم برای پيشگيری از عوارض آن را.
به علاوه کارزار بکارت خود مستقيما حاملگی نوجوانان را افزايش ميدهد. بريتيش مديکال جورنال شواهد اين را به دست داده است: برنامه های کازار بکارت باعث شده که تعداد حاملگی ميان نوجوانانی که با هم ازدواج کرده اند بالا برود!
مخفی کردن اطلاعات واقعی
مون بيه مينوسد اما اگر همه مردم اين اطلاعات را داشتند محافظه کاران نمی توانستند با اين جسارت تبليغات خود را پيش ببرند. اين يکی از تمهيدات آن ها مخفی کردن اين اطلاعات از مردم است. مثلا روزنامه ساندی تلگراف برای اين که بتواند مردم را متقاعد کند که کارزار بکارت آمريکا را بپذيرند، آمار تولد در ميان دختران جوان آمريکايی در هر هزار نفر را در مقابل کل حاملگی ها نوجوانان نه در هر هزار نفر- در انگليس قرار داد و آن را مايه رشک اروپايی ها خواند!
تقلب بزرگتر را بوش رئیس جمهور سابق کرد . او وقتی ديد کارزار بکارت تعداد حاملگی نوجوانان را کاهش نداد به مرکز کنترل بيماری ها دستور داد که ديگر آمار جمع نکنند! او هم چنين آن ها را وادار کرد که پروژه خود در مورد برنامه آموزش جنسی را که داشت اثرات خود را نشان می داد متوقف کنند
.
و يک يادآوری جالب: جرج بوش زمانی که استاندار تکزاس بود به کارزاربکارت ده ميليون دلار بودجه اختصاص داد، اما نتيجه چه بود؟ تکزاس چهارمين بالاترين رقم ابتلا به ويروس ايدز و کندترين رقم کاهش حاملگی دختران بين 17-15 سال رابين کليه ايالات آمريکا نشان داد!
زهره سحر خيز
از آرشیو
Comments
کارزار بکارت — بدون دیدگاه
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>