حق “آسمانی” مرد و رنج زمینی زن
لبه خون آلود چاقو، ضامن تامین “نجابت” زن
روشنگری. سخنگوی هیات رئیسه مجلس رژیم ایران در گفتگویی با سایت آفتاب گفت:, ما مساله اختیار همسر دوم توسط یک مرد را تا آن حد که قرآن میفرماید حق میدانیم., این از آن جمله ,حق, هاست که مثل مجبور کردن زنان به مخفی کردن خود پشت حجاب یا محروم کردن زنان از ارث یا قضاوت یا تحصیل در این یا آن رشته و یا تحمیل هر نوع تبعیض دیگر با منطق انسانی قابل توجیه نیست، پس چاره توسل به کتاب های آسمانی است. طی هزاره ها ,حق, نابرابری را که مردان از طریق ,آسمان, به خود تقدیم کرده اند، در روی زمین با فراهم کردن امکانات سلب حق از زنان برای خود تضمین کرده اند، و چه بسا با اعمال خشونت بارترین و غیرانسانی ترین شیوه ها، و از گهواره تا گور. هرچه کشورها عقب مانده تر، این سنت ها پایدارتر و تعداد زنانی که مثل زنان مجلسی ما خود به همکاری با مردسالاران بر میخیزند بیشتر.

بریدن بخشی از آلت جنسی دختران و معلول کردن زن برای تمام عمر به قصد تضمین بکارت و نجابت زن یکی از این شیوه هاست که هنوز هم اعمال میشود. با گسترش ارتباطات و مهاجرت این شیوه ها به غرب هم رسوخ کرده و سنت گرایان واپسگرا و مرد سالار میتوانند به خود ببالند که ,انقلاب فرهنگی , خود را به جهان صادر کرده اند. گزارش زیر در رابطه با مشکل ختنه دختران خانواده های مهاجر در انگلستان است که بر اساس گزارش روزنامه ایندیپندنت تنظیم شده است.
ختنه زنان، سنتی غرق در خون
تحقیقات وزارت بهداشت انگلستان نشان میدهد بیش از ۲۰۰۰۰ دختر انگلیسی در معرض این خطر قرار دارند که تمام یا بخشی از قسمت بیرونی آلت جنسی آنها قطع و دوخته شود. بنا بر ارزیابی یک جمعیت زنان در انگلیس حدود ۱۱۰۰۰ دختر انگلیسی نه تا پانزده ساله در انگلستان یا کشورمبدا ختنه شده اند. تحقیقات این گروه نشان میدهد حدود ۶۶۰۰۰ زن ,ختنه شده, درانگلستان زندگی میکنند. بیمارستان ها و درمانگاه های انگلستان بطور روز افزون با شواهد ختنه روبرو میشوند که اثرات ویرانگری بر سلامت زنان بر جای میگذارد و هنگام زایمان برای زن مشکل ایجاد میکند.
ختنه زنان که سازمان ملل آنرا نقض بنیادین حقوق بشر به شمار آورده،در ۲۸ کشور آفریقای شرقی و غربی هنوز متداول است. دختر بچه های حتی گاه ۵ ساله را به زور گرفته و با تیغ یا شیشه ی شکسته او را ختنه میکنند. تمایل به اثبات بکارت زن در شب زفاف یکی از انگیزه های رسم مزبور است. سازمان بهداشت جهانی تخمین میزند حدود ۱۴۰ میلیون دختر و زن ختنه شده در جهان وجود دارند و هرساله سه میلیون دختر که اغلب آنها کمتر از ۱۵ سال دارند، ختنه میشوند.
این سنت غیرانسانی در برخی کشورها چنان ریشه دار است که حتی والدین مخالف این سنت به زحمت میتوانند فرزندان خود را از آن محافظت کنند یا اصلا قادر به نجات فرزند خود از شکنجه ای که تا پایان عمر دختران را تعقیب میکند نمی شوند. ایمان سوپرمدل سومالیایی مقیم انگلیس که همسر خواننده ی معروف دیوید باویی است فقط به این جهت توانست از ختنه بگریزد که والدینش تظاهر کردند برای انجام این عمل به بیمارستان منتقل شده است، در حالیکه او داشت خود را برای ورود به دانشگاه آماده می کرد. در حالیکه دختر عمویش واریس دایری Waris Dirie که او هم مدل است این شانس را نداشت و وقتی تنها پنج سال داشت ختنه شد. او در سال ۱۹۹۷ کار خود به عنوان مانکن را رها کرد تا بتواند وقت خود را به مبارزه علیه این عمل غیرانسانی اختصاص دهد. او توسط کوفی عنان به سفیر ویژه برای برنامه جلوگیری از ختنه زنان, Elimination of Female Genital Mutilation, منصوب شد. او میگوید , من احساس میکنم یک زن کامل نیستم. بعضی روزها احساس میکنم هیچ قدرتی در من نمانده است.,
از ۱۹۸۵ تا کنون دو قانون در رابطه با ممنوعیت ختنه درانگستان تصویب شده است. مددکاران اجتماعی، آموزگاران، پلیس و مقامات بهداشتی برای تشخیص و درمان قربانیان ختنه و شناختن کودکانی که در معرض تهدید قرار دارند، تعلیم می بینند. ولی گروه های فشار و برخی نیروهای اپوزیسیون دولت اعلام خطر کرده اند دولت برای برخورد با موضوع اقدامات کافی صورت نداده و حتی در مورد میزان وجود خطر تحقیق نکرده است. آنها می گویند با اینکه این عمل علیرغم ممنوعیت قانونی درانگستان صورت میگیرد، تاکنون کسی محاکمه نشده است.
پلیس و مقامات مسوول اعتراف میکنند که آنها به خاطر اینکه نتوانسته اند کسانی را که به این اقدام دست میزنند یا در انجام آن مشارکت دارند مایوس شده اند. سال گذشته پلیس متروپولیتن با همکاری بنیاد واریس دایری یک جایزه ۲۰۰۰۰ پوندی تعیین کرد ولی موفق به محاکمه مجرمین نشد. مقامات ارشد پلیس میگوینداین نشان میدهد که پیوندهای خانوادگی و وفاداری گروهی باعث میشود که بتوانند عمل را بدون اینکه لو برود زیر زمینی انجام دهند.
اما در چند مورد پلیس اسکاتلند یارد به کمک بخش ویژه جلوگیری از آزار کودک خود توانسته است جلوی اقدام را بگیرد. پروژه ای که این موفقیت ها را به همراه داشت شامل چند بخش است که عبارتند از آموزش گروهی والدین برای اینکه بدانند با دختر خود چه میکنند، ابراز اطمینان از اینکه سطح آگاهی از مساله بالا رفته است، و سرانجام به اجرا گذاشتن قانون. باوجود این پلیس انگلستان در مقیاس وسیع در مورد مساله به اندازه کافی آگاهی نیافته، این در حالی است که کلینیک ها گزارشات روز افزونی در مورد انجام ختنه به دست میدهند. از جمله درمانگاه مادران در لیورپول ۲۳۷ مورد ختنه زنان را مشاهده کرده که عمل آن طی سه سال اخیر صورت گرفته است. از بیمارستان کودکان شهر نیز گزارش شده دختر بچه هایی را دیده اند که از عوارض ختنه رنج می برند.
کنشگران اجتماعی که در این حوزه مبارزه میکنند هشدارمیدهند خانواده ها , ختنه کننده ها, را از کشور موطن شان با هواپیما به انگلستان می آوردند تا عمل ختنه را روی دختران شان انجام دهند. عده ای دیگر فرزندان خود را به کشور اصلی میبرند تا ختنه در آنجا صورت گیرد. پلیس انگلستان برنامه ریزی کرده است که در فرودگاه هیترتو مسافرانی را که به سنگال و سومالی میروند در این رابطه تحت کنترل قرار دهند. مجازات دست زدن ختنه در انگستان از ۵ سال به ۱۴ سال زندان افزایش یافته است.
من فقط پنج ساله بودم. آنقدر درد داشت که فکر کردم میمرم
سلیماته باجی نایت که از یک پدر و مادر مسلمان در سنگال متولد شده، در پنج سالگی ختنه شد. او که حالا به عنوان وکیل برای سازمان غیردولتی فوروارد کارمیکند میگوید: , وقتی این عمل را روی من انجام دادند، پنج سال داشتم و اصلا نمیدانستم چنین عملی وجود دارد. من ودختر عموها و سایر دخترها یی را که می شناختم با خود بردند. ما فکر کردیم داریم به جشن می رویم. من خودم را در امنیت حس میکردم چون آنهمه آشنا کنارم بود. بعد ناگهان فضا متفاوت شد و زنان فامیل حالت تهاجمی پیدا کردند. آنها یکی از دخترها را گرفته و بردند و من صدای فریاد او را می شنیدم. من بیستمین دختری بودم که با خود بردند. به همین جهت صدای فریاد را مکرر در مکرر شنیدم. من می شنیدم آنها فریاد می زنند , نه، نبُر, ولی نمی فهمیدم آنها داشتند چه چیزی را می بریدند.
بعد نوبت من شد. نمی دانستم چه چیزی دارد اتفاق می افتد، ولی آنقدر درد داشت که فکر کردم الان می میرم. آنها باید از چاقو استفاده کرده باشند،ولی من نتوانستم آن را ببینم. مثل این بود که تمام ناخن هایتان را در یک لحظه از جا بکنند. از ماده بیحسی استفاده نمی شد. از نظر فیزیکی مدت درازی لازم بود تا زخم ترمیم شود. هرروز که دوش می گیرم یادم می آید که من ختنه شده ام. ما باید جلوی این عمل را بگیریم. این تروریزه کردن آدم برای همه عمر است. من به دیدن پدرم رفتم و برایش تعریف کردم چه برسرم آمده است. او گریه کرد و قول داددیگراین بلا بر هیچ دختر دیگری در خانواده نیاید. مدت طولانی نمیخواستم در باره این ماجرا برای کسی صحبت کنم. ولی اگر این کار کمک کند حتی یک آدم هم چاقویش را زمین بگذارد، از بازگویی داستان خود خوشحال میشوم.,
برخی آمار
۷۴۰۰۰ زن ختنه شده در انگلستان زندگی میکنند.
۱۱۰۰۰ دختر بین ۱۵-۱۱ ساله در انگستان ختنه شده اند.
۲۰۰۰۰ دختر در انگستان در معرض خطر ختنه قرار دارند.
۲-۱ درصد نوزادان مادران ختنه شده در اثر عوارض این عمل هنگام تولد می میرند.
مهاجران کشورهایی که در آنها ختنه مرسوم است به نسبت بزرگی جمعیت در انگستان
۱- غنا
۲- نیجریه
۳- نیجر
۴- اریتره
۵- اتیوپی
۶- سومالی
۷- یمن
*مقاله ایندیپندنت
http://www.independent.co.uk/news/uk/crime/female-circumcision-a-tradition-steeped-in-blood-852028.html
*سایت بنیاد واریس دایری
http://www.waris-dirie-foundation.com/web/e_index.htm
از آرشیو
Comments
حق “آسمانی” مرد و رنج زمینی زن — بدون دیدگاه
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>