بیانیه “اساتید سطوح عالی” حوزه: بدون واهمه از سرزنشگران، مقابله با بیحجابی را ادامه دهید
به گزارش سایت دیدهبان ایران؛انجمن اساتید انقلابی سطوح عالی حوزه علمیه قم در حمایت از اقدام شورای عالی انقلاب فرهنگی و نیروی انتظامی در مقابله با مظاهر بیحجابی بیانیهای صادر کرد. متن بیانیه به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ علیه السلام قال: إِنَّ الْأَمْرَ بِالْمَعْرُوفِ وَ النَّهْیَ عَنِ الْمُنْکَرِ سَبِیلُ الْأَنْبِیَاءِ وَ مِنْهَاجُ الصُّلَحَاءِ
متأسفانه در دو دهه اخیر تهاجم فرهنگی غرب در کنار کم کاری نهادهای فرهنگی حاکمیتی، مقوله عفاف و حجاب را از امری کاملا فرهنگی، به چالشی فرهنگی-امنیتی تبدیل کرد.
این سیر در چند ماه اخیر و با شروع جنگ ترکیبی دشمن، شدّت یافت و فضای عمومی کشور را به سمت بی حجابی و گاه برهنگی سوق داد.
نهادهای حاکمیتی در بحبوحه آشوب های خیابانی، با در نظر گرفتن بُعد امنیتی، وارد مقابله سلبی با این پدیده شوم نشدند اما با آرامش نسبی کشور، طرحی جدید را با محوریت شورای عالی انقلاب فرهنگی، برای سامان دادن فضای عفاف و حجاب در کشور آغاز کردند.
به اعتراف کارشناسان و دلسوزان عرصه حجاب و عفاف، نگاه تک بعدی به این مقوله و در نظر نگرفتن وظایف نهادهای مختلف در این امر و یا سستی آنها در عمل به وظایف خویش، خدای نکرده موجب ابتر شدن تمام اقدامات خواهد شد.
ساماندهی فضای مجازی و تکمیل شبکه ملی اطلاعات، توجیه فعالان فرهنگی کشور به خصوص سلبریتی ها، نظارت دقیق بر تولیدات سینمایی و شبکه نمایش خانگی، آموزش مؤثر و خلاقانه به خصوص در مدارس و دانشگاه ها، سامان دهی تولید کنندگان و عرضه کنندگان پوشاک و نظارت جدی بر عملکرد آنها، پشتیبانی تبلیغاتی و تبیینی توسط صدا و سیما، تشکیل هسته های مردمی و استفاده از ظرفیت ایده پردازی و اجرایی آنها، بخشی از اقدامات تکمیل کننده طرح مقابله با بیحجابی است.
انجمن اساتید انقلابی سطوح عالی حوزه علمیه قم ضمن تقدیر و تشکر از تمام نهادها و مسئولین فعال در زمینه حجاب به خصوص دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی حجت الاسلاموالمسلمین خسروپناه و فرمانده کل نیروی انتظامی سردار رادان (دامت توفیقاتهم)، حمایت خود را از این اقدام قاطع و انقلابی اعلام می دارد.
امید است این اقدام با جدّیت و بدون واهمه از سرزنش سرزنشگران و وسوسه خنّاسان ادامه یابد و با همراهی سایر نهادهای مسئول و مشارکت مردم، گام بلندی را در تقویت مظاهر دینی در کشور بردارد.
انجمن اساتید انقلابی سطوح عالی حوزه علمیه قم
۳۰ فروردین
**********
بیحجابی، «فضای جنگی» ایجاد کرده / در جنگ، «مجبوریم» کارهایی کنیم که «شاید» دوست نداریم
محورهای گفت و گوی محمود سعیدی رضوانی، دانشیار دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه فردوسی مشهد:
- ما باید از افراد بیحجاب، دستهبندی داشته باشیم. بر اساس این دستهبندی ها تفاوت میان گروههای مختلفی که حجاب را رعایت نمیکنند، مشخص میشود. دستهای که اصرار دارند بر بیحجابی و گروههایی که با خارج از کشور در ارتباط هستند با افراد دیگری که به نحوی فریب خورده محسوب میشوند بسیار متفاوت هستند. افرادی در میان بیحجاب ها هستند که فرصتی پیدا کرده تا خود را به تماشای دیگران بگذارد. این دسته به تعبیری دیده شدن را با تماشا شدن اشتباه گرفته و نتوانستهاند از راههای دیگری، خود را به اجتماع نشان دهند که البته در اینجا وجهه مثبت دیده شدن مد نظر است. در حال حاضر شرایطی به وجود آمده است که برخی با بدن، لباس و مو خود را به نمایش میگذارند که ما این را دیگر دیده شدن نمیگوییم بلکه آن را تماشا شدن مینامیم. بنابراین دستههای موجود در میان افرادی که حجاب را رعایت نمیکنند با یکدیگر تفاوت دارند.
- با برخورد انضباطی با حفظ مراتب آن موافق هستم. یعنی اولین برخورد انضباطی باید با منابع بیحجابی باشد. یکی از منابع، لباسهایی است که این پدیده را ایجاد میکند. باید با طراحان لباسهای نامتعارف و افرادی که آن را نشر میدهند برخورد جدی صورت بگیرد. با این که هر بیحجابی را در شرایط فعلی از برخی منافع اجتماعی محروم کنیم موافق هستم. البته این موضوع اگر سه ماه دیگر باشد شاید نظر من اینگونه نباشد. چرا که در حال حاضر شرایط را به گونهای میبینم که میتوان آن را فضای جنگ نامید. گاهی در جنگ، افراد مجبور به انجام عملی میشوند که شاید دوست نداشته باشند. شاید قلبا دوست نداشته باشم فردی را که در مترو حجاب ندارد از این خدمت اجتماعی محروم کنیم اما در شرایط فعلی از آنجا که بحث شیوع مسئله مورد توجه است مجبوریم تا در برخی موارد جلوی تمام بیحجابان، فارغ از دستهبندی مذکور نیز رفتار واحدی داشته باشیم.
- ما در کتابی به نام «تربیت حداکثری و حداقلی در امر جنسی» سه راهبرد را آوردهایم. یکی از آنها راهبرد کنترلی است که عمدتا توسط حاکمیت صورت میگیرد. منتها این موضوع را خانواده باید از حاکمیت مطالبه کند. یک راهبرد دیگر اقناعی و تبیینی است که خانواده در این راهبرد باید در کنار آموزش و پرورش، باید برای بچهها تببین و آن ها را راهنمایی کند. راهبرد دیگر، جایگزینی است که در کنار رسانه و یا بازی نادرست، رسانه و بازی خوب و سالم را میآوریم. در همین جایگاه، راهکاری نیز وجود دارد که بنابر آن ماهیت را عوض میکنیم. مثلا بچهها را به جای رفتن به سراغ بازی رایانهای به فوتبال ببریم. در این وهله نظارت فعال وجود دارد و نظارت فعال بدین معنی است که ما به عنوان پدر، همراه فرزندان مان باشیم نه این که صرفا از بالاسر، آنها را کنترل کنیم. این مفاهیم و سه راهبردی که ذکر شد باید باهم انجام شود در غیر این صورت فایده و اثر بخشی لازم را به دنبال نخواهد داشت.
******
Comments
بیانیه “اساتید سطوح عالی” حوزه: بدون واهمه از سرزنشگران، مقابله با بیحجابی را ادامه دهید — بدون دیدگاه
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>