اوج خشونت در کرانه باختری رود اردن
Angélique Mounier –Kuhn / برگردان شهباز نخعی
درباره وضعیت غم انگیز آنچه که در غزه می گذرد چند نکته تاریک وجود دارد، اما اساس آن شناخته شده است. حنان عبدالرحمن ابوسلامه ۵۹ سال داشت. کار او کِشت و برداشت زیتون در روستای فقوعه در فاصله حدود ۱۵ کیلومتری جنین، در شمال شرقی کرانه باختری رود اردن بود، تا این که هدف یک گلوله در پشت قرار گرفت.
نویسنده Angélique Mounier –Kuhn برگردان شهباز نخعي
این مادر فلسطینی، هنگامی که تیرانداز که لباس نظامی اسرائیلی به تن داشت او را هدف قرار داد، در زمین های خود بود. روز پیش از آن، یک گروه از کارشناسان سازمان ملل متحد به نیروهای تل- آویو توصیه کرده بود که «در برداشت محصول امسال مداخله ننمایند»، چون منبع درآمدی حیاتی برای حدود صدهزار خانواده فلسطینی در شرایط فروپاشی اقتصاد در سرزمین های اشغالی است.
این آدم کشی تنها یک نمونه دیگر در زمینه رویدادهای خشونت آمیز بی پایانی است که بر کرانه باختری رود اردن حاکم است و اسرائیل رسما آن را یکی از «۷ جبهه» در جنگی می داند که از یک سال پیش آغاز کرده است. بنابراعلام «دفتر هماهنگی امور انسانی سازمان ملل متحد» (OCHA)، بین ۷ اکتبر ۲۰۲۳ و ۱۴ اکتبر ۲۰۲۴، ۷۲۸ فلسطینی کرانه باختری رود اردن به وسیله سربازان یا شهرک نشینان اسرائیلی کشته شده اند. این تعداد نسبت به سال های قبل افزایشی فوق العاده داشته است (۱۵۰ تن در سال ۲۰۲۲، ۸۳ تن در سال ۲۰۲۱). در همین مدت، ۱۶۲۸ فلسطینی هم قربانی حمله و تخریب دارایی های خود و مجبور به ترک خانه های خود شده اند. در همین دوره، ۳۹ اسرائیلی – نظامی یا غیرنظامی، دراثر حمله های انجام شده توسط فلسطینی های کرانه باختری رود اردن کشته شده اند.
در شب ۳ اکتبر، حمله اسرائیلی ها به اردوگاه پناهندگان طولکرم باعث مرگ ۱۸ تن شد. به گفته تل- آویو، هدف از بمباران ها از بین بردن عاملان یک سوء قصد بوده که حماس مسئولیت آن را پذیرفته بود. این سوء قصد در شهر اسرائیلی یافا ۷ کشته بجا گذاشته بود. این عملیات که از زمان رصد کردن تلفات توسط «دفتر هماهنگی امورانسانی سازمان ملل متحد» (OCHA) پرتلفات ترین است، نمونه ای از تشدید نظامی گری اسرائیل در کرانه باختری رود اردن است. مشابه آن هم پیشتر در حمله «ضدتروریستی»ای که در یک اردوگاه پرجمعیت پناهندگان در طولکرم رخ داده بود، 14 کشته داشت.
در کنار این تشدید وضعیت جنگی، ازدیاد خشونت های انجام شده توسط شهرک نشینان هم وجود دارد. این خشونت ها چنان که اخیرا «گروه بین المللی بحران » (ICG) (۱) اعلام کرده: «بیش از پیش افزایش یافته است». دربرابر این زنجیرگسیختگی خشونت آمیز، حکم «دیوان بین المللی دادگستری» (CIJ) که آن را اشغال «غیرقانونی» سرزمین های فلسطینی (۲) خوانده و نیز تحریم های اِعمال شده توسط ایالات متحده، کانادا، اتحادیه اروپا و فرانسه نسبت به جنگ طلب ترین شهرک ها (چند ده تن و واحد) کمترین اثری نداشته است. «گروه بین المللی بحران » (ICG) با تأسف اعلام کرده که «مجازات افراد اصل موضوع را مخفی نگهداشته و حتی این ایده را تقویت می کند که تنها چند تن در بیرون از حیطه قابلیت حکومت [اسرائیل] دست به تخلف می زنند و حکومت را از مسئولیتی که دارد مبرا می سازد».
درواقع، با آن که وضعیت تنش ها پس از ۷ اکتبر وخیم تر از پیش شده، اما آغاز این امر از زمان دوباره سرکارآمدن بنیامین نتانیاهو، در رأس یک دولت راست افراطی در پایان سال ۲۰۲۲ صورت گرفته است. از آن تاریخ، دولت اسرائیل، چنان که یک سازمان دفاع از حقوق بشر اسرائیلی به نام «یش دین» (۳) یادآوری می کند به طور روشمند «راهبردی با هدف واقعیت بخشیدن به دیدگاه سیاسی اِعمال حداکثر حاکمیت اسرائیل بر کرانه باختری رود اردن» درپیش گرفته است. تقویت حمایت نظامی، مالی و مادی از شهرک نشینان و نیز تقریبا تضمین بی کیفر ماندن شهرک نشینان عوامل اصلی این «اصلاحات خاموش» است که توزیع هزاران سلاح گرم در فردای ۷ اکتبر نیز آن را تکمیل کرده است.
۱- « Stemming Israeli settler violence at its root », International Crisis Group, Bruxelles, 6 septembre 2024.
۲- مقاله « اسرائیل، زیر فشار دیوان بین المللی دادگستری»، لوموند دیپلماتیک، سپتامبر ۲۰۲۴ https://ir.mondediplo.com/2024/09/article5058.html
۳- « The silent overhaul : Changing the nature of Israeli control in the West Bank, analysis of Israel’s 37th government’s annexation policy and its ramifications », 22 septembre 2024.
Angélique Mounier –Kuhn خبرنگار
همه افراد و سازمانهایی (بخصوص ایرانی)، که به هر بهونهای مثل رژیم و اخوان و حماس و… در مقابل جنایات صهیونیستها تابحال سکوت کردهاند، شریک خونین این جنایاتند و دارند آگاهانه واسه اردوگاه امپریالیزم دم تگون میدن!