نامۀ البرت انیشتن به روزنامۀ نیویورک تایمز در 1948 در مورد فاشیسم در اسرائیل / برگردان: شاهین شعبانیان
اوریل 2024
نامه البرت انیشتین به نیویورک تایمز که در تاریخِ 4 دسامبر 1948 به انتشار رسید، در موردِ حزبی جدید در فلسطین، دیدارِ مناخیم بگین از امریکا و اهداف جنبش سیاسی اسرائیل میباشد. این نامه توسط شخصیت های علمی، فلسفی، سیاسی، فعالین کارگری و دیگران [ از مترجم: که خود نیز یهودی تبار میباشند] امضا گردید، که از ان جمله میتوان از هانا ارنت نام برد. این لیست امضا کننده گان، در خاتمۀ این نامه ذکر شده است.
خطاب به سردبیرانِ نیویورک تایمز:
در میانِ نگران کننده ترین پدیده های سیاسی زمانِ ما، ظهور “حزبِ آزادی” (Tnuat Haherut) در کشورِ تازه تاسیس شدۀ اسرائیل میباشد.این حزبِ سیاسی با تقلید از و قرابت به احزابِ فاشیست و نازی به سازمان دهی و انتشارِ فلسفۀ سیاسی به جذبِ مردم می پردازد.این حزب بوسیلۀ حمایت کننده گان و اعضای حزبِ سابقِ ایرگون زوای لئومی (Irgun Zvai Leumi، یا IZL ) که یک سازمانِ تروریستی دست-راستی و شوونیست بود، در فلسطین تشکیل شده است.
سفر اخیر مناخیم بگین، رهبر این حزب به امریکا با یک محاسبۀ سیاسی انجام میگیرد تا با ایجاد تصورِ حمایت امریکا از حزب خود موفقیت این حزب در انتخاباتِ اینده در اسرائیل را تضمین کرده و روابط سیاسی با عناصر محافظه کار صهیونیستی امریکایی را تقویت نماید. عده ای چند از امریکایی های مشهور اجازه داده اند که اسامی شان در لیست میزبانان مناخیم بگین ذکر بشود. البته این امری غیر قابل تصور است که کسانی که در سراسر جهان با فاشیسم مخالفند اگر به درستی با سوابقِ سیاسی و دیده گاه های اقای بگین مطلع باشند، بتوانند نام و حمایتِ خود را به جنبشی که او نماینده گی میکند اضافه کنند. پیش از اینکه اسیب های جبران ناپذیری از طریقِ کمک های مالی، حمایتِ عمومی از سیاستی که اقای بگین انرا نماینده گی میکند و ایجادِ این تصور در فلسطین که بخشِ بزرگی از امریکا از این عناصر فاشیست در اسرائیل حمایت میکند، ایجاد شود مردم امریکا باید از سوابق و اهدافِ اقای بگین و جنبشِ او مطلع شوند.
حمله به یک روستای عرب
نمونه تکان دهنده عملِ این گروه تروریستی در روستای عرب نشین دیر یاسین بود. این روستا که خارج از جاده های اصلی و در محاصره زمین های یهودی نشین بود، در جنگ شرکت نکرده بود و حتی با گروه های عرب که می خواستند از این روستا به عنوان پایگاه خود استفاده کنند، مبارزه کرده بود. در 9 آوریل (نیویورک تایمز)، گروه های تروریستی به این روستای آرام که یک هدف نظامی در جنگ نبود، حمله کردند. اکثر ساکنان این روستا (240 مرد، زن و کودک) را کشتند و تعدادی از آنها را، به عنوان اسیر در خیابان های اورشلیم، برای رژه به نمایش گذاشتند. مردمِ زیادی در جوامع یهودی از این اقدام وحشت زده شدند و آژانس یهود تلگرافی حاکی از عذرخواهی برای ملک عبدالله پادشاه اردن فرستاد. اما تروریست ها بدونِ شرمساری از این اقدام خود، به این کشتار افتخار کردند؛ آن را به طور گسترده منتشر کردند و از همه خبرنگاران خارجی حاضر در کشور دعوت کردند تا اجساد انباشته شده و ویرانی عمومی دیر یاسین را مشاهده کنند.
واقعۀ روستای دیر یاسین نمونه ای از افکار و اقداماتِ “حزبِ آزادی” اسرائیل است. انها در جامعۀ یهودی نشینِ خود ترکیبی از ناسیونالیسم افراطی، تصوراتِ مذهبی و برتری نژادی را تبلیغ کرده اند. مانند سایر احزاب فاشیست، از این حزب برای شکستنِ اعتصاباتِ کارگری استفاده شده است و خود این حزب برای از بین بردن اتحادیه های کارگریِ ازاد پیشقدم بوده است. در مخالفت با اتحادیه های کارگری، مدلِ انها اتحادیه های متعلق به کمپانی ها بر اساسِ الگوی فاشیسم ایتالیایی [از مترجم: در زمانِ موسولینی] بوده است.
در سالهای اخر استعمارِ بریتانیا در فلسطین که همراه با خشونت های پراکندۀ ضد بریتانیایی بوده، گروه های ایزل (IZL) و اِسترن (Stern) حکومتِ وحشت را در جامعۀ یهودیِ فلسطین اغاز کردند. معلمان را به دلیلِ صحبت علیۀ انها مورد ضرب و شتم قرار دادند، اولیای خانواده ها را به دلیل اینکه اجازه نداده بودند که فرزندانشان به انها ملحق شوند تیرباران کردند. این تروریستها با روشهای گانگستری، ضرب و شتم، شکستنِ شیشه ها، سرقت های گسترده، مردم را مرعوب کرده و از انها خراجِ سنگینی می گرفتند. اعضای این حزبِ آزادی در دستاوردهای سازنده در فلسطین هیچ نقشی نداشته اند. انها هیچ زمینی را پس نگرفته اند، هیچ شهرکِ تازه ای نساخته اند [از مترجم: در زمان انیشتن، شهرک یا کیبوتس مانند یک ” کالخوز” یک مجتمعِ سوسیالیستی بحساب میامد] و فقط از فعالیتِ دفاعیِ یهودیان کاسته اند. تلاشهای مهاجرتی انها، که دربارۀ ان بسیار تبلیغ میکردند، بسیار جزیی بوده و عمدتا به اوردنِ هموطنانِ فاشیست اختصاص داشت.
تضادهای مشاهده شده
فرقِ بین ادعاهای جسورانه ای که توسط بگین و حزبِ او مطرح میشود و سوابقِ عملکرد گذشتۀ انها در فلسطین، کاربردِ هیچ حزبِ سیاسی عادی را نشان نمیدهد. حرکتهای سیاسی این حزب علایم مسلمِ یک حزبِ فاشیست را در بر دارد که تروریسم (علیۀ یهودیان، اعراب و بریتانیایی ها بطور یکسان) و ارائه اطلاعات نادرست و دروغ وسیله ای برای به هدف رسیدن به یک “دولتِ رهبران” است. با توجه به ملاحظاتِ فوق، ضروری است که حقیقت در موردِ اقای بگین و جنبشِ او در کشورِ ما اشکار بشود. باعث تاسف میباشد که رهبری ارشد صهیونیسم در امریکا از مبارزاتِ انتخاباتی علیۀ اقای بگین، یا افشای خطراتِ اسرائیل، حتی برای هواداران و رای دهنده گانِ خود ممانعت می کند.
بنا براین، امضا کننده گانِ زیر، این اعلامیه را برای ارائۀ عمومی در ذکرِ چندین واقعیتِ برجسته در مورد اقای بگین و حزبِ او انتشار داده اند. امضا کننده گانِ زیر از همۀ افراد ذینفع میخواهند که از این اخرین ظهور فاشیسم حمایت نکنند.
لیست امضا کننده گان:
ISIDORE ABRAMOWITZ,
HANNAH ARENDT,
ABRAHAM BRICK,
RABBI JESSURUN CARDOZO,
ALBERT EINSTEIN,
HERMAN EISEN, M.D.,
HAYIM FINEMAN, M. GALLEN, M.D.,
H.H. HARRIS,
ZELIG S. HARRIS,
SIDNEY HOOK,
FRED KARUSH,
BRURIA KAUFMAN,
IRMA L. LINDHEIM,
NACHMAN MAISEL,
SEYMOUR MELMAN,
MYER D. MENDELSON, M.D.,
HARRY M. OSLINSKY,
SAMUEL PITLICK,
FRITZ ROHRLICH,
LOUIS P. ROCKER,
RUTH SAGIS,
ITZHAK SANKOWSKY,
I.J. SHOENBERG,
SAMUEL SHUMAN,
M. SINGER,
IRMA WOLFE,
STEFAN WOLFE.
New York, Dec. 2, 1948
تذکری از برگردان:
در سال 1920، حزبِ “هاگانا” که یک سازمان شبه نظامی بود در اسرائیل تاسیس شد. اعضای این حزب بعدا به حزب سیاسی-شبه نظامی “ایرگون” می پیوندند. در سال 1946، این سازمانِ ایرگون هتل پادشاه دیوید (King David Hotel) را، که مقر فرماندهی اداری و نظامی استعماری بریتانیا بود، بمبگذاری و منفجر میکنند که باعث کشتن تعداد زیادی بریتانیایی و عرب و یهودی میشود. در نتیجه، دولتِ انگلیس ( و سازمان ملل و دولتِ امریکا) حزب ایرگون را یک سازمان تروریستی اعلام میکنند. در سال 1948، در زمانی که دولت اسرائیل اعلام رسمیت پیدا میکند، چونکه حزب ایرگون حزبی بود که قبلا تروریست شناخته شده بود و در شرف تشکیلِ دولت جدید بود، برای اینکه در رسمیت شناخته شدن انها بوسیلۀ دولِ دیگر (مخصوصا، دول اروپایی) اشکالی ایجاد نشود، این حزب با نامِ “حزبِ آزادی” اعلامِ موجودیت کرد (یا با حزب آزادی ادغام شد). حزبِ آزادی در سال 1988 به حزب ” لیکود” فعلی تبدیل میشود.
منبع اصلی این مقاله
Comments
نامۀ البرت انیشتن به روزنامۀ نیویورک تایمز در 1948 در مورد فاشیسم در اسرائیل / برگردان: شاهین شعبانیان — بدون دیدگاه
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>