*-۸۰ درصد رتبههای برتر کنکور از ایران رفتند
*- اخراج استاد دانشکده هنرهای نمایشی دانشگاه تهران
*- مجری اخراجی صداوسیما از دانشگاه هم اخراج شد
۸۰ درصد رتبههای برتر کنکور از ایران رفتند
به گزارش سایت دیده بان ایران؛ مهاجرت از ایران به یک از موضوعات داغ و پرحاشیه جامعه تبدیل شده است. این موضوع در بین نوابغ و نخبگان کشور به مراتب بیش از دیگر اقشار جامعه رایج است.
بسیاری از فارغالتحصیلان دانشگاهی با ویزای تحصیلی روانه کشورهای دیگر شدند و رفتهرفته با پیدا کردن شغل یا تشکیل خانواده، مهاجرت خود را دائمی کردند. وضعیت دانشجویان سالهای دهه۸۰یا ابتدای۹۰ چگونه است؟ بررسیها نشان میدهد که از میان رتبههای یک تا ۱۰رشته ریاضی و فیزیک در سالهای۱۳۸۰ تا ۱۳۸۹، تعداد ۱۱۴نفر، دیگر در ایران حضور ندارند.
مهاجرت در بین مهندسین محبوبتر است
بنابر گزارش دیده بان ایران؛ دادههای گزارش سیاستی اندیشکده هاتف که یک نهاد پژوهشی است و در سال ۹۷ ایجاد شده است، نشان میدهد که از میان 10رتبه برتر سال 80 رشته ریاضی و فیزیک، فقط دو نفر از آنها در ایران ماندهاند. یکنفر دانشیار مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف است و دیگری استادیار گروه مهندسی برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر.
از میان چندنفر باقیمانده 5نفر مقیم آمریکا هستند و دونفر مقیم کانادا. اوضاع در ورودیهای سال 81 هم مشابه است. با این تفاوت که سهنفر از رتبههای برتر، ساکن ایرانند و مشغول فعالیت در حوزههای استارتآپ و صنعت هستند. از نفرات باقیمانده 3نفر ساکن آمریکا هستند، دو نفر ساکن کانادا و یکنفر ساکن سوئیس، در این گزارش سرنوشت رتبه 5 ورودی سال 81 روشن نیست. از ورودیهای سال 82 دانشگاه در رشته ریاضی و فیزیک یکنفر ساکن ایران است و فعال در حوزه بازار و استارتآپ و باقی یا در کانادا هستند یا در آمریکا.
براساس این پژوهش از ورودیهای سال 83 فقط یکنفر ساکن ایران است و از ورودیهای سال 84 فقط دونفر. دادههای این پژوهش نشان میدهند که در سال 85، دونفر از رتبههای برتر در شرکت اپل مشغولند و رتبه برتر آنسال هماکنون استادیار دانشگاه استون انگلیس است. رتبه دوم رشته ریاضی سال 86، استادیار دانشگاه شهید چمران اهواز است و رتبه هفت، معاون مدیرعامل کارگزاری مفید و رتبه 5 هم نیروی آزاد توسعهدهنده وب معرفی شده است. باقی نفرات یا ساکن آمریکا هستند یا کانادا.
در سال ۹۳ کشورهای محل اقامت رتبههای برتر، تغییر کرده است. در جدول مربوط به اینسال، رتبهسوم همانسال ساکن ترکیه است و دانشجوی ارشد علوم و مهندسی کامپیوتر دانشگاه کوچ. رتبهدوم در دانشگاه ملبورن استرالیا، دکترای مهندسی پزشکی میخواند و یکنفر هم مهندس توسعه نرمافزار در شرکتی تبلیغاتی در فرانسه است. رتبه۱۰ سال ۹۳، در ایران مانده و پژوهشگر در دانشگاه شریف است.
کشورهای فرستنده مهاجر
پیمایش رصدخانه ملی مهاجرت در سال ۱۴۰۱ اطلاعات دیگری درباره مناطق دانشجو فرست ارائه میدهد. برای مثال در بخشی از این گزارش تاکید شده که منطقه آسیای شرقی و اقیانوسیه همواره مبدأ اصلی دانشجویان بینالمللی بوده است. در سال 2020 میلادی 29درصد از دانشجویان بینالمللی از منطقه آسیای شرقی و اقیانوسیه بودهاند. مقایسه «سهم دانشجو فرستی مناطق مختلف نشان میدهد که دو منطقه آسیای میانه و جنوب و غرب آسیا بیشترین افزایش را در میان مناطق جغرافیایی تجربه کردهاند. همچنین سهم دانشجو فرستی از دو منطقه صحرای آفریقا و آمریکای شمالی و اروپای غربی با کاهش همراه بوده است.»
اندیشکده هاتف در بخش دیگری از این گزارش تاکید کرده است که بین چهار گروه فعالان استارتآپی، پزشکان و پرستاران، اساتید، محققان و پژوهشگران و دانشجویان و فارغالتحصیلان دانشگاهی بین ۶۳ تا ۷۱درصد از افراد تمایل زیاد یا بسیارزیاد برای مهاجرت از ایران دارند. این گزارش همچنین تاکید کرده که بین ۵۶ تا ۸۷درصد این گروهها تمایل خود به مهاجرت را تا حد زیاد یا بسیارزیاد حاصل از شرایط عمومی کشور میدانند:هرچند قیمت ارز و همهگیری کرونا در سالهای اخیر باعث کاهش نسبی مهاجرتها شده است ولی تمایل به مهاجرت از کشور و نارضایتی ایجادشده در پی آن، نشاندهنده وخامت اوضاع در بین گروههای تحصیلکرده و نیروی کار ماهر در کشور است.
منبع: هم میهن
**********************
اخراج استاد دانشکده هنرهای نمایشی دانشگاه تهران
به گزارش سایت دیده بان ایران؛ مهام میقانی، استاد دانشکده هنرهای نمایشی پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران، از اخراجش از این دانشگاه خبر داد.
بنابر گزارش دیده بان ایران؛ میقانی در بخشی از یادداشتی که در صفحه اینستاگرام خود منتشر کرد نوشت:«لااقل خوشحالم وقتی امروز زنگ زدند که بگویند از دانشگاه تهران اخراج شده ام خواب نبودم. شاید در شصت هفتاد روز گذشته یک بار هم نبوده که آن ساعت بیدار بوده باشم. امروز حتی رفتم نان داغ هم گرفتم و چون کارتم نکشید پول ندادم.
با اینکه وعدهی دفعهی بعد را دادم اما نتوانستم زیر لب به شوخی نگویم: من دیگه شما رو نمیبینم! و در ذهنم ادای آن پسربچه را که در اینستاگرام دیدهام درنیاورم. بیآنکه بدانم یک ساعت بعد به خودم زنگ میزنند و میگویند: بابت یک سری مسائل دیگه نمیتونیم در خدمت شما باشیم. و منتظر ماندم شاید بگویند حقالتدریس شما را در سه ترم گذشته… ولی خب اشارهای نکردند و کسی که میداند حقالتدریس سه ترمش، نصف اجارهی یک ماهش هم نمیشود خودش را سبک نمیکند…. »
************************
مجتبی پوربخش، مجری اخراجی صداوسیما از دانشگاه هم اخراج شد
به گزارش سایت دیده بان ایران؛ سال گذشته بود که مجتبی پوربخش مجری و گزارشگر ورزشی تلویزیون پس از حرف و حدیثهای فراوان با یادداشتی در اینستاگرام اش اعلام کرد که از فعالیت در صدا و سیما منع شده است.
بنابرگزارش دیده بان ایران؛ حالا مجری سابق برنامه «فوتبال یک» این بار با انتشار تصویر نامه اخراجش از دانشگاه آزاد اسلامی تهران نوشت: خیلی ممنون از محبت بزرگان علم ورزش که منِ کوچکترین رو دعوت کردن برای تدریس در دانشگاهی که خودم اونجا درس خوندم. گویا قسمت نبود بیش از این در خدمت دانشگاه تهران مرکز و اساتید و همکاران و دانشجوها باشم. و ممنونم از مراجع ذیصلاح که با دقت کامل پیگیر هستن تا من جایی کار نکنم.
************************
خامنه ای به دانشجویان: حسینی زندگی کنید و حسینی بمانید
به گزارش ایلنا، خامنهای، امروز (چهارشنبه) در عزاداری هیئتهای دانشجویی دانشگاههای سراسر کشور به مناسبت اربعین حسینی با بیان این که «همانند راهپیمایی اربعین راه معنویت و حاکمیت توحید را طی کنید» تاکید کردند: راه معنویت و حاکمیت توحید را با همین استحکام راهپیمایی اربعین طی کنید. این امیدی است که به شما جوانان امروز و شما جوانان دنیای اسلام است به خصوص به شما جوانان ایرانی عزیز.
ایشان افزودند: در این راه استقامت بورزید و همیشه حسینی زندگی کنید و حسینی بمانید.
Comments
*-۸۰ درصد رتبههای برتر کنکور از ایران رفتند<br>*- اخراج استاد دانشکده هنرهای نمایشی دانشگاه تهران<br>*- مجری اخراجی صداوسیما از دانشگاه هم اخراج شد — بدون دیدگاه
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>