Comments

دورنمای منطقه خاورمیانه<br> شباهنگ راد — 3 دیدگاه

  1. در چندین کامنت در چندین ساله گذشته ذکر شده بود که کردهای سوریه نمیتوانند فراتر از دولت آمریکا در سوریه کاری انجام دهند و به جای نظم آنارشیستی ادعایی، جامعه کردهای سوریه جامعه ای بورژوا لیبرالی تحت سلطه آمریکاست. این دیدگاه بزودی سرنوشت ساز میشود.
    در حال حاضر، کرده های سوریه خواهان دولت فدرال و استقلال فدرالی سوریه هستند، اما جولانی مخالف آن و از کردها خواسته تا سلاحشان را تحویل داده و در ارتش سوریه ادغام شوند. این وضعیت، ترکیه و آمریکا را در تضاد قرار میدهد. اتحادیه اروپا هم مدتهاست که از کردهای سوریه دفاع میکند.
    هر چه نتیجه این تضاد باشد، رهایی از استثمار نیروی کار و انقلاب آنارشیستی و کمونیستی، نتیجه آن نیست. به عبارت دیگر، نتیجه فقط سلطه بر توده ها و استثمار نیروی کار آنها خواهد بود.
    در ارتباط با دموکراسی در مقاله،
    نتیجه ای که از این وضعیت در ارتباط با جامعه ایران میتوان گرفت این است که هرگونه دموکراسی در ایران نیز باید رابطه اش را با استثمار نیروی کار روشن کند. منطق علمی قضیه این است که دموکراسی نمیتواند استثمارگری نباشد، همانطور که دیکتاتوری اساسا باید استثمار هم باشد. مسیله زنان و کارگران ایران و جهان، دموکراسی و دیکتاتوری تیست، مسئله اصلی سلطه و استثمار است که هر دو دو طرف یک سکه هستند.
    در ارتباط با امپریالیسم،
    سرمایه داری وطنی، انقلابی تر از امپریالیسم نیست. هر دو ارتجاعی هستند چون سلطه گرانه و استثمارگرانه اند.
    آنارشیست

  2. ایراد این مقاله شباهنگ راد:
    ۱ – مقاله نمیگوید سازماندهی کارگران و زحمتکشان برای بچه منظور مشخص باید باشد. اگر برای سرنگونی دولتها، برای بوجود آوردن چه نوع سیستم اجتماعی.
    ۲ – مقاله ذکر میکند که ضعف مدافعین کارگران زحمتکشان باعث شده است که امپریالیستها اعمالشان را ادامه دهند. این بحث درست است، بحث این است که آیا مارکس و انگلس و لنین و استالین هم جزو آنها هستند یا نه. نگارنده این کامنت معتقد است که علتش ضعف آتهاست.
    ۳ – مقاله از برابری میگوید اما در حقیقت مسئله اصلی برابری نیست، استثمار است. چرا نویسنده از کلمه درست استفاده نمیکند؟ آیا به انقلاب کمونیستی معتقد نیست و امیدوار است که خوبهای بورژواها باید فعلا حاکم باشند؟
    ما توده، باید با ما رو راست تر صحبت کنید، اینهم جزء ضعف شماست.
    آنارشیست

  3. این کامنت به موضوع این مقاله مربوط است اما در مورد این مقاله نیست. خوانندگان مقاله شباهنگ راد را بخوانند و بعد این کامنت را.
    جناب آقای خدامراد فولادی، در مقاله ای تحت عنوان “جنگ تروریست اسلامی با دموکراسی”، در سایت روشنگری، مطلبی نوشته است که نقد آن برای ارتقای آگاهی زنان و کارگران ایران بسیار مهم است.
    نقد این مقاله فعلا در 11 مورد نوشته شده است که در یک کامنت نمیتوان جا داد و گذاشتن آنها در چند کامنت وقت گیر است.
    اگر خواننده ای علاقه مند به این نقد است میتواند همینجا تقاضا کند تا تمام 11 نقد بتدریج در کامنتهای متعددی گذاشته شود.
    اما نتیجه گیری از مقاله کوتاه است که در اینجا در اختیار خوانندگان قرار داده میشود.
    نتیجه گیری:
    مقاله فاقد ارزش علمی است چون فاکتها را انکار کرده و وقایع را یکجانبه و متعصبانه ارزیابی کرده است. جنایتهای امپریالیستهای غربی و اسرائیل علیه بشریت از طریق دفاع از دموکراسی توجیه شده است. مرز بین خوب و بد در مقاله مبهم است و بد با دموکراسی خواهی خوب جلوه داده شده است. کسانیکه با آثار مارکس و انگلس آشنا هستند، میدانند که آنها به تجزیه و تحلیل طبقاتی جوامع می پرداختند، ولی شگفت آور است که گرچه مقاله از مارکسیسم میخواهد دفاع کند، حتی دارای یک جمله تجزیه و تحلیل طبقاتی از جامعه فلسطینی ها و اسرائیلیها و امپریالیستهای غربی ندارد. مقاله نه دارای ارزش علمی است و نه ارزش اخلاقی و در نتیجه برای ذهنیت زنان و کارگران ایران بسیار مضر و خطرناک است.
    آنارشیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>