چرا بیشتر پولدارها در دانشگاه قبول میشوند و فقرا پشت کنکور میمانند؟
عصر ایران؛ فرزانه احمدی _ به تازگی اماری اعلام شده است که نشان میدهد دهکهای پایین یعنی قشر فقیر در جامعه تنها حدود دو درصد از قبولی کنکور در دانشگاههای دولتی را به خود اختصاص دادهاند. درواقع پولدارها به دانشگاه میروند و فقرا از ادامه تحصیل باز میمانند.
سالها است مسوولان کشور میگویند میخواهند عدالت در جامعه برقرار کنند، این در شعارهای اوایل انقلاب اسلامی هم بود و بعدها در دولت کسانی مثل احمدینژاد زیاد شنیده شد، حالا انگار این عدالت جایی در مدارس ندارد.
درواقع نابرابری آموزشی در دورههای ابتدایی و متوسطه و همچنین هزینههای بالای کنکور باعث شده است که صندلیهای دانشگاههای دولتی نصیب پولدارها شود. مدارس غیرانتفاعی در دهههای گذشته به دلیل شلوغی مدارس و کمبود امکانات آموزشی دولتی ایجاد شد و به نظر میرسد از همین جا بود که نابرابری در آموزش کشور به وجود آمد.
از سوی دیگر یک مدیر در وزارت تعاون گفته 57 درصد از مردم سوءتغذیه دارند که حدود 15 میلیون نفر از آنها کودک و نوجوانند و از آنجا که سوءتغذیه بر هوش و یادگیری اثر دارد، گویا فرزندان خانوادههای فقیر همهجوره قرار است از تحصیل دور بمانند. همه اینها در حالی است که بعضی کارشناسان میگویند ما در کشور محدودیت امکانات نداریم، بلکه این امکانات به درستی تقسیم نشده است.
ویدئو ساخته شده در این رابطه را ببینید تا بیشتر بدانید.
Comments
چرا بیشتر پولدارها در دانشگاه قبول میشوند و فقرا پشت کنکور میمانند؟ — بدون دیدگاه
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>