هشداری از زندان زنان
ویدا ربانی ـ مطهره گونهای ـ آنیشا اسدالهی ـ سپیده قلیان ـ گلرخ ایرایی ـ مریم یحیوی ـ سمانه اصغری ـ نسیم سیمیاری ـ سعیده شفیعی ـ پخشان عزیزی ـ نسرین خضری جوادی ـ سکینه پروانه ـ ریحانه انصارینژاد ـ شکیلا منفرد ـ زهره سرو ـ حورا نیکبخت ـ راحله راحمیپور ـ مهوش شهریاری ـ محبوبه رضایی ـ معصومه نساجی ـ ناهید خداجو- سعیده قربانعلی
ما جمعی از زنان همبندی نرگس محمدی در بند نسوان اوین نسبت به امتناع زندان در اعزام او به بیمارستان که به بیماریهای جدی و متعدد مبتلا است، اعتراض داشته و نگران سلامتی او هستیم.
نرگس محمدی ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ به علت درد در ناحیهی سینه به بیمارستان اعزام و به بخش ICU منتقل شد. به دستور پزشک او باید خرداد ماه برای عمل آنژیو بار دیگر به بیمارستان اعزام میشد. زندان پس از یک ماه و نیم تأخیر یعنی ۱۸ تیر ماه بار دیگر او را به بیمارستان اعزام کرد. در این اعزام پزشکان متوجه تودهای در سینهی او شدند و اقدام به بایوبسی کرده و به دلیل نگرانی از نیاز فوری به عمل جراحی، عمل آنژیو را به تعویق انداختند.
بنا به دستور پزشک او باید شهریور ماه برای عمل آنژیو به بیمارستان اعزام میشد. در این مدت علاوه بر ۳ نامه از سوی پزشک متخصص بیمارستان، پزشک معتمد زندان نیز او را معاینه کرده و خواهان اعزام اورژانسی او به بیمارستان شد. رئیس بهداری اوین نیز ضرورت اعزام اورژانسی او به بیمارستان را به مسئولان زندان بارها متذکر شده، اما زندان از اعزام نرگس امتناع کرده و دلیل آن را دستور نهادهای بالادستی عنوان میکند. نرگس در چند روز گذشته نیز به دلیل درد در قفسه سینه به بهداری مراجعه کرده و نوار قلب او تغییراتی را نشان داده که به گفتهی پزشک اوین همراه با نوسان فشار خون و شرایط پرریسک سلامتی اوست.
گذشته از اورژانسی بودن عمل آنژیو، آبان ماه ۱۴۰۲ نرگس ناگهان دچار درد شدید در کمر شد، که به بیمارستان اعزام شد و طبق دستور پزشک باید حداقل ۱۰ جلسه فیزیوتراپی و کایروپراکتیک برای او انجام میشد، که زندان هیچ گاه در این زمینه او را برای درمان اعزام نکرد.
در واقع تا کنون هر بار که زندان حاضر به اعزام نرگس محمدی به بیمارستان شده، پس از اعتراضهای متعدد همبندیان او بوده است. این بار هم نرگس از شهریور ماه باید برای انجام عمل آنژیو به بیمارستان اعزام میشد، اما این بار با وجود اورژانسی بودن شرایط و اعتراضهای متعدد همبندیان و زنان زندانی همچنان زندان اقدام به اعزام او نکرده و هر بار که وعدههایی داده شده، در نهایت صبح روز اعزام، از انجام آن سر باز زدهاست.
ما تنها خواهان رسیدگی پزشکی و اعزام همبندی خود برای درمان هستیم. خواستهای قانونی که زندان وظیفه انجام آن را برعهده دارد. مگر نه اینکه زندان مسئول رسیدگی به سلامت زندانی است؟ چرا ما هر بار برای اعزام نرگس و گاه حتی دیگر زندانیان باید به روشهای متعدد به زندان اعتراض خود را اعلام کنیم؟
زندانی بودن خود به معنای زندگی در اضطراب و دشواری بسیار است و بند نسوان در حال حاضر پرجمعیتترین دوران خود در سالهای اخیر را سپری میکند و زندان در چنین شرایطی به جای رسیدگی بیشتر از ابتداییترین وظایف قانونی خود، چون اعزام به بیمارستان سر باز زده و بر اضطراب و دشواری حبس ما در این دوران میافزاید.
۳ آبان ۱۴۰۳
زندان اوین – بند زنان
کلمه
Comments
هشداری از زندان زنان — بدون دیدگاه
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>