شرکت ملی گاز: وارد شرایط بحرانی گاز شدهایم، صرفه جویی کنید/ وزیر نفت:کاهش فشار گاز در شمال شرق کشور
وارد شرایط بحرانی گاز شدهایم
مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز تاکید کرد: اگر مردم در منازل یک بخاری را به مدت ۶ ساعت در روز خاموش کنند، روزانه ۴۰ تا ۵۰ میلیون متر مکعب در کل کشور صرفهجویی میشود.
محمدرضا جولایی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، درباره رقم تولید و مصرف گاز در کشور اظهار داشت: در حال حاضر ۸۵۰ میلیون متر مکعب در روز گاز در کشور تولید میشود و طی ۲۴ ساعت گذشته مصرف بخش خانگی و تجاری به ۷۰۰ میلیون متر مکعب در روز رسیده است.
در مرز هشدار گاز قرار داریم
وی با تاکید بر اینکه اکنون در مرز هشدار مصرف گاز قرار داریم، گفت: چند عامل در بروز شرایط کنونی دخیل هستند، یکی موضوع تداوم همین وضع است یعنی اگر یک روز رقم مصرف ۷۰۰ میلیون متر مکعب باشد مشکل نداریم اما اگر روز بعد هم مصرف در همین محدوده باشد مشکل خواهیم داشت، تداوم و فشار نقطهای هم مهم است. در کل اگر مصرف از عدد ۶۵۰ میلیون متر مکعب بالاتر برود وارد شرایط بحرانی گاز شدهایم.
باید ۱۰۰ میلیون متر مکعب در روز کاهش مصرف داشته باشیم
مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز تصریح کرد: ما باید رقم مصرف را به زیر ۵۷۰ میلیون متر مکعب در روز برسانیم تا از این اوضاع خارج شویم، یعنی باید ۱۰۰ میلیون متر مکعب کمتر از میزان کنونی مصرف داشته باشیم.
۲۰ میلیون متر مکعب افزایش تولید داشتهایم
وی با اشاره به افزایش ۲۰ میلیون متر مکعبی تولید نسبت به سال گذشته گفت: علیرغم افزایش تولید؛ میزان مصرف در شرایط یکسان دمایی نسبت به پارسال ۳۰ میلیون متر مکعب بیشتر شده است.
مردم فقط ۶ ساعت در روز یکی از بخاریها را خاموش کنند
جولایی بیان داشت: در حال حاضر ۶۰ تا ۷۰ درصد منازل از بخاری و مابقی از شوفاژ و پکیج جهت گرمایش استفاده میکنند اگر مردم در منازل یک بخاری را به مدت ۶ ساعت در روز خاموش کنند ۴۰ تا ۵۰ میلیون متر مکعب در روز در کل کشور صرفهجویی میشود.
فعلا ۳۰ میلیون متر مکعب در روز صادر میکنیم
وی درباره آخرین وضعیت صادرات گاز گفت: در حال حاضر به خاطر مشکل فنی که برای یکی از ایستگاهها بوجود آمده رقم صادرات به ۲۵ تا ۳۰ میلیون متر مکعب رسیده است، در صورت رفع مشکل این میزان دو برابر خواهد شد.
یک متر مکعب هم اوضاع بالانس منفی را بهبود میبخشد
مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز درباره واردات گاز یادآور شد: اگر به میزان یک میلیون متر مکعب در روز هم وارد کنیم شرایط بالانس منفی را بهبود میبخشد، بعبارت دیگر حتی یک متر مکعب هم شرایط بالانس منفی را کم میکند.
*****
کاهش فشار گاز در شمال شرق کشور/ هشدار به مشترکان برای مصرف بهینه
وزیر نفت با تأکید بر اینکه تا این لحظه هیچگونه قعطی گاز در بخش خانگی و تجاری کشور گزارش نشده است، گفت: در استانهای شمالشرقی کشور شاهد کاهش فشار گاز بودهایم که این موضوع هشداری برای مشترکان برای مصرف بهینه است.
به گزارش ایسنا، جواد اوجی با اشاره به سرمای کمسابقه طی ۱۰ سال گذشته در سراسر کشور، گفت: دمای هوا در بیش از ۴۶۰ شهر در ۲۷ استان کشور به زیر صفر رسیده است، ضمن آنکه در بعضی از شهرستانها دمای هوا تا منفی ۲۸ درجه نیز رسیده است.
وی با تأکید بر اینکه تا این لحظه هیچ گونه قعطی گاز در بخش خانگی و تجاری کشور ثبت نشده است، افزود: در استانهای شمالشرقی کشور البته شاهد کاهش فشار گاز بودهایم که این موضوع خود هشداری برای مشترکان این استانها برای مصرف بهینهتر است.
وزیر نفت که پنجشنبه شب با بخش خبری صدا و سیما صحبت میکرد، با بیان اینکه همه تدابیر لازم برای حداکثر تولید در بخشهای بالادستی و پالایشگاهی کشور دیده شده است، اظهار کرد: در هر صورت ما نیاز به همکاری مشترکان گازی در همه بخشها هستیم، زیرا امروز مجموع مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری از روزانه ۷۰۰ میلیون متر مکعب گذشته است.
اوجی بر بهینهسازی مصرف گاز و خاموش کردن سیستمهای گرمایشی غیر ضرور در بخشهای خانگی و اداری کشور تأکید کرد و گفت: مردم با رعایت دمای ۱۸ تا ۲۱ درجه به خادمان خود در صنعت نفت برای پایداری در گازرسانی به سراسر کشور کمک میکنند.
وزیر نفت اعلام کرد: ترکمنستان هم بهدلیل مشکل گاز در عشقآباد، حجم سوآپ گاز به ایران را کاهش داده است.
*****
روزنامه کیهان مدعی شد؛ توصیه برای صرفهجویی در مصرف گاز به معنای زمستان سخت ایران نیست
اعتمادآنلاین |روزنامه کیهان در ماههای گذشته مرتبا گزارشهایی درباره «زمستان سرد اروپا» داشت و از بحران گاز در این کشورها مینوشت، امروز از اینکه رسانههای داخلی درباره «زمستان سخت» ایران مینویسند گلایه کرد و نوشت توصیه برای صرفهجویی در مصرف گاز به معنای زمستان سخت ایران نیست!
به گزارش کیهان، فقط خدا میداند، چقدر از کاهش دمای کشور خوشحالند و فقط او میداند چقدر انتظار این را میکشند که مقام مسئولی در تریبونهای رسمی بگوید، مثلا گاز فلان منطقه به خاطر سرمای زیاد دچار اُفت فشار شده یا در فلان روستا مردم دیگر گاز ندارند. چرا؟ فقط برای این که بگویند، چرا وقتی فلان مقام بلند پایه و رسمی اروپایی میگفت، اروپا زمستان سختی پیش رو دارد، اخبار آن در رسانههای کشور و صدا و سیما بازنشر میشد! اشتباه نکنید. تعصب، یکدندگی و لج بازی دلیل این رفتار جماعت غربگرای ما نیست. این رفتار عجیب ریشههای عمیق تری دارد.
این روزنامه در ادامه با طرح این سوال که «این چه حالتی است و درکجای دنیا برای یخ زدن کشورشان، لحظه شماری میکنند؟» نوشت: یکی از پاسخهای اصلی این سول به «برجام» و «مذاکره» با آن سه چهار کشور اروپایی و آمریکا ارتباط دارد. بله درست شنیدید؛ برجام و مذاکرات. برجام همه چیز غربگرایان است. فلذا، هر اقدامی را که بتواند به این توافق مُرده، حتی یک خَش وارد کند، بر نمیتابند. همین امروز رجوع کنید به صفحات اول روزنامهها و سایتهایشان. مملو از اخبار، تصاویر و تحلیلهایی است راجع به «زمستان سخت در ایران» تا، «زمستان واقعا سختِ اروپا» در اذهان محو شود این در حالی است که در کشورمان نه کارمندانمان وادار شدهاند، پتوپیچ پشت میزهایشان بنشینند و نه وادار شدهاند، 40 درصد در مصرف انرژی صرفهجویی کنند. توصیههای همیشگی و همه ساله برای صرفهجویی در مصرف گاز در زمستان در ایران کجا، «زمستان سخت» اروپا با تبعات هولناکی که در بالا به گوشهای از آنها اشاره شد کجا؟!
Comments
شرکت ملی گاز: وارد شرایط بحرانی گاز شدهایم، صرفه جویی کنید/ وزیر نفت:کاهش فشار گاز در شمال شرق کشور — بدون دیدگاه
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>