«زنان بیحجاب عامل گناه جمعی هستند»
«قاضی می تواند به زنان بی حجاب حکم ۷۴ ضربه شلاق بدهد»
«میدان عمل نیروهای انقلابی در امربه معروف و نهی از منکر(سرکوب) را هموار تر کنید»
مسعود عالی استاد حوزه علمیه:زنان بیحجاب عامل گناه جمعی هستند
به گزارش سایت دیده بان ایران؛ حجتالاسلام مسعود عالی استاد حوزه علمیه در سخنرانی حرم امام رضا(ع) اظهار داشت: اعمال خوب آدم وقتی که به دیگران بخورد، فوقالعاده میشود. در نقطه مقابل گناهان اگر جمعی شود، عِقابش بسیار میشود.
منکرات و گناهان وقتی اجتماعی میشود، ضریب پیدا میکند
این سخنران مذهبی افزود: همانطور که اعمال خوب اگر جمعی شود، ضریب پیدا میکند و ثوابش چندین برابر میشود، منکرات و گناهان هم وقتی اجتماعی میشود، ضریب پیدا میکند. به توان چند برابر میرسد. آن زمان ذنب لایغفر میشود؛ یعنی گناهی میشود که خدا نمیبخشد.
حضور زنان بیحجاب در جامعه، یک گناه جمعی است
وی با ارائه مثالی برای این موضوع گفت: اگر خانمی در خانه خود، یعنی حریم شخصی و خصوصیاش محرم و نامحرم را رعایت نکند و با پوشش زنندهای پیش نامحرم بیاید یا به او دست دهد و … یک گناه است، اما در حریم شخصی است. زمانی که یک خانم با این وضعیت ناهنجار، بیحجاب و پوشش نامناسب وارد جامعه شود، گناه جمعی میشود.
عالی با اشاره به اینکه این خانم به حریم جامعه مومنین حمله کرده است، گفت: این خانم خواسته یا ناخواسته، جو حیا و عفت در جامعه را به سمت جو بیحیایی و بیعفتی میکشاند. امنیت روحی و روانی جوانی را که به هر دلیل ازدواج برایش میسر نیست، بهم میریزد.
تاثیر حضور زنان بیحجاب در جامعه روی خانوادهها
بنابر گزارش دیده بان ایران؛ این سخنران مذهبی ادامه داد: این خانم، امنیت روحی و روانی یک خانواده را هم بهم میریزد. یک مرد زمانی که شکلهای مختلف را با وضعیت نامناسب میبیند، نسبت به خانواده و همسر خود سرد میشود.
وی با بیان اینکه این رفتارها و حضور ناهنجار در جامعه برای دختران کوچک الگو میشود، گفت: دختر بچه من زمانی که این خانم را میبیند که اینگونه جلوهگری میکند، علاقهمند به کار او میشود زیرا او هم جلوهگری را میپسندد. این رفتار برای او الگو میشود.
یک اختلاسگر مدیون ۸۵ میلیون نفر است
عالی با طرح این سوال که یک گناه به این شیوه چقدر بزرگ میشود؟ تصریح کرد: حال فرض کنید یک نفر در بازار سر شریک خود کلاه میگذارد و پول او را بالا میکشد؛ این هم یک گناه است که حقالناس یک نفر بر گردن اوست اما زمانی فردی دست در بیتالمال میکند و اختلاس میکند، آن زمان مدیون ۸۵ میلیون نفر میشود. این گناه دیگر بخشیده میشود؟
این سخنران مذهبی در پایان خاطرنشان کرد: این فرد چگونه میخواهد این ۸۵ میلیون نفر را راضی کند. گناهان زمانی که اجتماعی میشود، ببینید چقدر ضریب پیدا میکند.
*****************
رئیس مؤسسه باقرالعلوم: قاضی می تواند به زنان بی حجاب حکم ۷۴ ضربه شلاق بدهد/ پدیده بیحجابی در طبقه پایین وجود ندارد و مخصوص طبقه مرفه است
به گزارش سایت دیده بان ایران؛ حجت الاسلام موسوی رئیس مؤسسه باقرالعلوم در چهارمین جلسه نشست اصلاح و بازنگری در لایحه حمایت از عفاف و حجاب که به همت پژوهشکده مطالعات راهبردی حوزه و روحانیت با همکاری پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (ع) برگزار شد به بیان نظرات و راهکارهای خود در این زمینه پرداخت.
حجت الاسلام موسوی رئیس مؤسسه باقرالعلوم با اشاره به اینکه تبصره ماده ۶۳۸ قبل از لایحه عفاف و حجاب وجود داشت، ابراز کرد: قاضی حکم ۷۴ ضربه شلاق را میتوانست بدهد و بر حسب اطلاع من این حکم تاکنون اجرا نشده و قاضی جریمه پنج روز تا دو ماه حبس را می توانست به ۵ تا ۵۰ هزار تومان تبدیل کند ولی با این وجود جرایم بازدارنده نبود.
بنابر گزارش دیده بان ایران؛ رئیس مؤسسه باقرالعلوم با بیان اینکه درماده ۶۳۸ باید ضابط قضایی، مجرم را در محل دستگیر می کرد و سپس قاضی حکم می داد، گفت: قانونی که عملا امکان اجرایش وجود نداشته باشد، بود و نبودش فرقی ندارد؛ در این قانون جدید عفاف و حجاب یک قدم به جلو رفتهایم و احکام کیفری را تصویب کردهایم.
وی در بحث تبلیغات و فرهنگی این لایحه عملکرد صداوسیما را خوب ارزیابی کرد و گفت: سیاست گذاری فرهنگی نیاز به ابزارهای دیگری دارد؛ ابزارهای محدودیت از خدمات اجتماعی و جریمه های مالی نقش موثری در کاهش جرایم مربوط به عفاف و حجاب دارد.
بنابر گزارش دیده بان ایران؛ حجت الاسلام موسوی شروع مجازات در این لایحه را از جریمه مالی تا جلوگیری از خدمات اجتماعی را هوشمندانه دانست و اظهار داشت: جریمه ۲۰۰ هزار تومانی برای شخصی که در طبقه متوسط به بالا زندگی می کند، بازدارنده نیست و بیشتر برای قشر ضعیف جامعه بازدارنده است در حالیکه اساساً پدیده بیحجابی در طبقه پایین وجود ندارد و مخصوص طبقه مرفه است.
رئیس مؤسسه باقرالعلوم با اشاره به اینکه جریمه باید متناسب با درآمد باشد، خاطرنشان کرد: جرایم مانند محرومیت خروج از کشور، محرومیت از معاملات و انفصال خدماتی، نقش موثری در بازدارندگی طبقات مرفه جامعه دارد و کم کردن جریمه به صورت مستقیم از حساب مجرم نقش بازدارندگی زیادی را دارد، البته باید توجه شود که آیا قانونگذار این اجازه را میدهد.
*******************
نامه تشکل اساتید سطوح عالی و خارج حوزه علمیه خطاب به نمایندگان مجلس/ میدان عمل نیروهای انقلابی در امربه معروف و نهی از منکر را هموار تر کنید
به گزارش سایت دیده بان ایران، تشکل اساتید سطوح عالی و خارج حوزه علمیه قم نامه ای خطاب به نمایندگان مجلس شورای اسلامی درباره لایحه عفاف و حجاب نوشت و دغدغه های دلسوزان انقلاب و اساتید حوزه علمیه در قبال این لایحه را مطرح کرد.
بنابر گزارش دیده بان ایران؛ متن کامل این نامه بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
برادران و خواهران عزیز نماینده در مجلس انقلابی
سلام علیکم و رحمة الله
حضور شما در مجلس یازدهم که مزین به نام انقلابی است، گرچه افتخاری بزرگ برای شما محسوب می شود اما وظایف و تکالیف بسیار سنگینی برای شما ایجاد می کند. توقع مؤمنین به اسلام و دغدغه مندان انقلاب این است که خروجی رأی و نظر و قانون گذاری های شما هموار کننده مسیر تحقق ارزشهای انقلابی و اسلامی باشد.
اکنون که لایحه حجاب و عفاف پس از گذر از مسیر کارشناسی در قوه قضاییه و قوه مجریه برای بررسی و تصویب به مجلس شورای اسلامی ارائه شده است لازم است نکاتی را در مقام خیرخواهی و تذکر خدمت نمایندگان محترم مجلس معروض بداریم:
۱- صاحب نظران متعهد و دغدغه مندان ارزشهای انقلابی و اسلامی تردیدهایی اساسی نسبت به کارآمدی این لایحه دارند و تا کنون پاسخی در خور به اشکالات مطرح شده در نقد لایحه دریافت نکرده اند. بی شک تصویب این لایحه بدون در نظر گرفتن نقدها، در مسیر اجرای مصوبات نیز خلل جدی ایجاد می کند و نتیجه بخش بودن لایحه را بیش از پیش خنثی می سازد.
۲- برخی نقدها حکایت از این دارد که بی توجهی به مفاهیمی همچون حکم شرعی، معیارهای پوشش، جرم سیاسی و تقلیل نقش ضابطین و برتری دادن به ابزارها در مقابله با معارضان حجاب و عفاف، این احساس را ایجاد می کند که نویسندگان لایحه به تحقق ارزشهای اسلامی بی اعتنا بوده و سعی در عبور محافظه کارانه از این برهه را دارند.
۳- الزامات شرعی حجاب و پوشش در کنار «فلسفۀ حجاب» در اسلام، نشان می دهد که ملاک حفظ عفت در اجتماع است. توصیه های مکرر علماء و بزرگان دینی همچنین وصیت شهدای گرانقدر به امر حجاب و نیز تجمعات و راهپیمایی های گسترده مردم در حمایت از مسؤولان برای مقابله با مجرمان عفت ستیز در کنار حفظ اقتدار نظام و پرهیز از ایجاد دو قطبی های کاذب باید مورد ملاحظه جدی شما قرار گیرد.
۴- گرچه نهادینه کردن مفاهیم ارزشمندی چون حجاب و عفاف نیازمند یک کار فرهنگی عمیق و زمانبر است؛ اما انتقاد به لایحه حجاب و عفاف در صدد نفی ضرورت کار فرهنگی نیست. امروز که دشمنان نظام اسلامی با یک جنگ ترکیبی پیچیده به مبارزه با حجاب برخاسته اند تحکیم قوانین صیانت کننده از ارزشهای دینی و حجاب و عفاف، باید میدان عمل نیروهای انقلابی در امربه معروف و نهی از منکر را هموار تر کند نه این که با تغییر مفاهیم و تقلیل نقش ضابطین، جرم کشف حجاب از یک حرام سیاسی به یک تخلف ساده و سبک تبدیل شود.
۵- در نقد تفصیلی متن لایحه حجاب و عفاف نقدهای ارزشمندی ارائه شده، لذا در این نامه به صورت کلی بر محکمات دین و انقلاب تأکید داشته ایم و نمایندگان محترم را نسبت به دغدغه مردم و وصیت شهداء تذکر داده ایم، باشد که در این آزمون مهم حرمت رأی و نظر خود را پاس بدارند و نقش تاریخی خود را در پیشبرد اهداف دینی و الهی جامعه اسلامی به درستی ایفا کنند.
والسلام علیکم و رحمه الله وبرکاته
دبیرخانه تشکل اساتیدحوزه علمیه قم
Comments
«زنان بیحجاب عامل گناه جمعی هستند»<br>«قاضی می تواند به زنان بی حجاب حکم ۷۴ ضربه شلاق بدهد»<br> «میدان عمل نیروهای انقلابی در امربه معروف و نهی از منکر(سرکوب) را هموار تر کنید» — بدون دیدگاه
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>