مقنعه و مانتو توسط کارکنان فستفودهای مشهد اجباری شد
`دلیل بیحجابی اغلب زنان جهل آنان است´
به گزارش سایت دیدهبان ایران؛ رئیس اتحادیه فروشندگان فرآوردههای گوشتی، اغذیه، پیتزا و غذاهای فانتزی مشهد اعلام کرد واحدهای این اتحادیه از امروز صبح باید پوشش ابلاغ شده را رعایت کنند.
حمید اموری سرابی درباره پیامک ارسال شده به واحدهای صنفی این اتحادیه مبنی بر الزامی بودن «استفاده از پوشش متحدالشکل مانتو و مقنعه برای بانوان شاغل در واحدهای صنفی» توضیح داد: «صبح امروز اتاق اصناف مشهد نامهای را به ما ارسال کرد که در آن قید شده بود پوشش متحدالشکل مانتو و مقنعه برای زنان شاغل در واحدهای صنفی اجباری است.»
وی افزود: «ما هم بلافاصله پس از دریافت نامه، آن را به اعضای اتحادیه اطلاعرسانی کردیم که واحدهای صنفی در جریان دستورالعملهای جدید قرار بگیرند تا در صورت مراجعه بازرسها به واحدهای صنفی، کسبه متضرر نشوند و آگاهی داشته باشند که از امروز نحوه پوشش به چه شکل است.»
اموری سرابی خاطرنشان کرد: «البته نیازی به ابلاغ کتبی هم نبود چرا که چهار اتحادیه فستفود، غذاهای سنتی، رستورانها و کافیشاپها حدود ۴۵ روز است درگیر دستور جمع کردن فضای بیرونی (میز و صندلیها) واحدهای صنفی هستیم و در این جلسات که با حضور تمامی ارگانها از جمله عفاف و حجاب، امر به معروف و نهی از منکر، شورای شهر، فرمانداری، استانداری و … برگزار شد، بارها روی موضوعات پوشش پرسنل و مشتریان مجموعهها هم صحبت شده بود. ما در این جلسات تلاش داشتیم حداقل در تابستان بتوانیم فضای بیرون واحدهای صنفی را حفظ کنیم تا از آسیب اقتصادی به واحدهای صنفی جلوگیری شود.»
منبع: شرق
********************************
آیتالله گرامی: دلیل بیحجابی اغلب زنان جهل آنان است
به گزارش سایت دیدهبان ایران؛ یک استاد خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم گفت: اگر گشت ارشاد اصلاح شود، بازگشت آن ایراد ندارد. نباید در گشت ارشاد حتی یک مورد مفسده پیدا شود؛ اگر حتی یک مورد مفسدهای پیدا شود به کل گشت ارشاد لطمه میزند. ما شنیده بودیم که گاهی، مواردی از فساد در گشت ارشاد پیش میآید. لذا مسئولان اگر مراقب باشند که به هیچ وجه فسادی نباشد و برخوردشان با متخلف و مسائل فرهنگی، مناسب و با محبت باشد بازگشت آن ایراد ندارد و امیدوارم نتایج خوبی داشته باشد.
مشروح گفت و گو با آیت الله محمدعلی گرامی در پی می آید:
با توجه به اینکه جریمههای پیچیده و متعددی برای بدحجابی در لایحه عفاف و عفاف تدوین شده، به نظر شما آیا بیحجابی با جریمه حل میشود یا رهکار دیگری توصیه میکنید؟
من فکر میکنم در شرائط فعلی برخوردهای محبتآمیز مؤثرتر باشد. شاید فشار، نتیجه خیلی خوبی نداشته باشد. درباره اصل حجاب، آیات و روایات صریح وجود دارد و از نظر فقهی حکم آن روشن است. دختر و زن بیحجاب باید متوجه باشند که بیحجابی چه عوارض بدی دارد. در صورت رواج بیحجابی در جامعه، وقتی که نگاه مردی به زنان مختلف میافتد، ممکن است دل او نسبت به همسر خودش بلغزد. بیحجابی خطرات زیادی برای بنیان خانواده دارد و خانوادهها را سستبنیاد میکند. باید به هر وضع ممکن جلو بیحجابی گرفته شود، اما روشهای محبتآمیز تأثیر بیشتری دارد.از سوی دیگر، درباره فلسفه حجاب در رادیو و تلویزیون بیش از اینها صحبت شود و متأسفانه در مقایسه با مسائل دیگر درباره ضرورت حجاب کمتر صحبت میشود. قاعده این است که در رادیو و تلویزیون دربارۀ فلسفه حجاب و بدی بیحجابی بیشتر صحبت شود و برای مردم توضیح داده شود. جریمه از برخورد خیابانی خیلی بهتر است، چون برخورد خیابانی و زد و خورد، عوارض بدی دارد. اما جریمه هم فشار است و اگر مجبور باشیم باید از فشار استفاده کنیم. لازم است ترویج حجاب از راه محبتآمیز باشد و تبعات و فساد بیحجابی برای جامعه روشن شود، در این صورت اثر بهتر و بیشتری دارد.
در لایجه یاد شده، برای فروشندهها و کاسبانی که با زن بیحجاب معامله میکنند، جریمههایی وضع شده است و حتی بعضی از مغازهها را پلمب میکنند. از دیدگاه حضرتعالی جریمۀ کسبه و بازاریان به دلیل معامله آنان با بدحجابها کار درستی است؟
این کارها عوارض خوبی ندارد؛ صرفنظر از اینکه به اقتصاد مملکت و بازار لطمه میزند، اثر مناسبی ندارد. همچنین فکر نمیکنم با این کار، فرد بیحجاب اصلاح شدنی باشد. مغازهدار هم حتیالمقدر کار خود را به صورت قاچاق انجام میدهد. کار به آنجا میکشد که خانم بیحجاب به مغازهدار تلفن میکند، و مغازهدار جنس را به خانهاش میبرد. اینگونه نیست که با این کارها، خانمهای بیحجاب از خرید و فروش منصرف شوند؛ مغازهدار میگوید: برو بیرون، به ما گفتهاند به شما چیزی نفروشیم اما قرار میگذارند، تماسهای تلفنی برقرار میشود، جنس را به در خانه میرسانند و پول اضافی هم میگیرند.
بعضی معتقدند که گشت ارشاد باید برگردد و با قدرت کار خود را دنبال کند. به نظر حضرتعالی این کار میتواند ثمربخش است یا در چاچوب خاصی باید تعریف شود؟
اگر بتوانند با محبت و نصیحتآمیز کار کنند تا حدودی مفید است. من خبرهایی درباره گشت ارشاد شنیده بودم، لذا با برخی از مقامات قضایی تلفنی صحبت کردم و تذکراتی دادم. در گشت ارشاد کارهای خلافی انجام میشد. من وقتی به آقایی که مشهور است و در زندان اوین مسئولیت قضایی داشت این قضیه را گفتم، گفت: «بله بوده، ولی حالا دیگر نیست!». وی قبول کرد که گاهی در خود گشت ارشاد، مسائل خلاف و فساد انجام میشد. بنابراین، اگر گشت ارشاد اصلاح شود، بازگشت آن ایراد ندارد. نباید در گشت ارشاد حتی یک مورد مفسده پیدا شود؛ اگر حتی یک مورد مفسدهای پیدا شود به کل گشت ارشاد لطمه میزند. ما شنیده بودیم که گاهی، مواردی از فساد در گشت ارشاد پیش میآید. لذا مسئولان اگر مراقب باشند که به هیچ وجه فسادی نباشد و برخوردشان با متخلف و مسائل فرهنگی، مناسب و با محبت باشد بازگشت آن ایراد ندارد و امیدوارم نتایج خوبی داشته باشد.مسئولان باید از جهات مختلف دست به دست هم دهند. مهم، تبلیغات حجاب در رادیو و تلویزیون است و فلسفه آن باید به جامعه توضیح داده شود. بعد از تبلیغات در رسانهها و نشریات و فشارهایی که پیش میآید اگر برخی تحتتأثیر قرار نگیرند، مسئولان ناچارند از فشارها و برخوردهایی استفاده کنند که البته فشارها و برخوردها باید مناسب باشد.
با توجه به اینکه شما در متن انقلاب بودید آیا از اول انقلاب بحث حجاب الزامی مطرح بود یا اینکه بعداً وارد ادبیات نظام شد؟
بعد از پیروزی انقلاب یادم نمیآید درباره حجاب اجباری بحثهایی بوده باشد. حضرت امام در قم با خانمها ملاقاتهایی داشتند؛ حتی مقابل امام با رعایت حجاب سرود جمعی خواندند. اینکه خانمها بیحجاب حضور علما بیایند، ما نشنیده بودیم. آن زمان بحث مفصلی به این صورت نبود؛ چون اوائل انقلاب بین رهبران کشور و مردم محبت برقرار بود، محبت مردم به انقلاب زیاد بود و از انقلاب راضی بودند اما امروزه شرائط عوض شده است. خودتان میدانید که شرائط امروز مردم، مثل اوائل انقلاب نیست. از برههای به بعد، تأثیر مسائل مربوط به انقلاب سطح نزولی داشت؛ صعودی نبود، بلکه نزولی بود.
حضرتعالی منبع خاطرات خیلی شیرین هستید. خاطرهای قبل یا بعد از انقلاب از برخوردتان با بدحجابی که هدایت شده باشد بفرمایید. چون این نوع خاطرهها برای متصدیان امور فرهنگی سازنده است.
گاهی برخوردی بوده و تأثیر گذاشته است. ما نباید برخورد تندی داشته باشیم؛ مسأله حجاب به مخاطب گفته شود. چون عدم رعایت حجاب از سوی زنان به دلیل جهل آنان است؛ برخی ادعا میکنند که حجاب را آقایان میگویند و در قرآن نیست!
یکی از آقایان مورد اعتماد نقل میکرد که «خانمی قبل از انقلاب بدون حجاب سوار اتوبوس خط واحد تهران شد و روی صندلی از حفظ زیارت عاشورا خواند. من به ایشان گفتم که با این وضع بیحجابی، زیارت عاشورا خواندن مناسب نیست! وی ادعا کرد: حجاب در قرآن نیست و …» لذا دلیل بیحجابی اغلب زنان به دلیل جهل آنان است.
برخی معتقدند بدحجابی برخی جوانان از لجبازی آنان به دلیل مسائل و مشکلات اقتصادی کشور ناشی میشود. به نظر شما این فرضیه درست است؟
همین طور است. خیلیها با بعضی مسائل حکومتی لجبازی دارند و هر چیزی را بهانه میکنند.
حضرتعالی به عنوان یک فقیه دارای سوابق انقلابی، آیا توصیهای خطاب به مسئولان، مردم و جوانان برای بهتر شدن اوضاع کشور دارید؟
من خواهش میکنم که برخورد با متخلفین تند و خشن نباشد، چون برخورد تند و خشن اثری ندارد. رضاخان با خشونت با حجاب برخورد کرد، اما نتیجهای نگرفت و به محض اینکه از کشور رفت اوضاع کشور به حالت قبل برگشت. ما هم اگر روی بیحجابی فشار بیاوریم آن گونه میشود. لذا اگر با محبت برخورد شود موثرتر است.
مهم، کار تبلیغاتی است و کار تبلیغاتی باید خوب و مستند و با بیان خوب، گویا و روشن باشند. آقایانی که متخصص وعظ و خطابه هستند، از دیدگاه فقهی با استناد به آیات و روایات بحث حجاب را برای مردم روشن کنند و این روش خیلی مؤثر است. صرفِ فشار یا بیان پند و اندرزِ بیمبنا و کممحتوا اثر خوبی نمیگذارد. باید درست برخورد شود که ان شاءالله مفید خواهد بود.
از دیدگاه شما اولویت اول کشور، حجاب است یا مسائل دیگر؟
بسیاری از مسائل به اقتصاد برمیگردد. ما موظف هستیم با بدحجابی برخورد کنیم چون منکر است. درباره اینکه بدحجابی منکر است، بحثی نیست. این مسأله از آیات صریح قرآن به خوبی استفاده میشود و اینکه بدحجابی به بنیاد خانواده ضرر میزند روشن است و نیاز به بحث ندارد. بحث در اصلاح آن است. لذا اصلاح باید با راههایی باشد که جهل را از بین ببرد و برخورد با مسئله بیحجابی هم درست باشد تا انشاءالله نتیجه دهد.
آیا آمران به معروف باید در مسائل فقهی و اجتماعی متخصص باشند؟
بله؛ برخوردهای جاهلانه، خشونتآمیز و تند، اثر خوبی ندارد.
منبع: جماران
******************************
چه کسی مدیر شرکت مایکت را بازداشت کرد؟/ پلیس تهران: دستگیری توسط پلیس انجام نشده است
رویداد۲۴ لیلا فرهادی: صبح روز یکشنبه (۱۵ مرداد) ویدئوی بازداشت یکی از مدیران شرکت خصوصی به نام «مایکت» در صابریننیوز منتشر شد. صابرین نیوز، رسانه نزدیک به یکی از نهادهای نظامی ویدئویی منتشر کردند که در آن افرادی اقدام به بازداشت یک زن به اتهام انتشار تصویر بدون حجاب در توییتر میکنند. در ویدئوی منتشر شده ابتدا توییتهای فرد بازداشت شده که «ثریا رضایی مهوار» از مدیران شرکت مایکت نام دارد، منتشر شده که در آن گفته «حتما که با دوربینهای هوشمند رادان میخواهید ما را جریمه کنید، ولی خواستم بگم من شده پولهایم را بذارم زیر بالشم اینکارو انجام میدهم که یک قرون به شما باج ندم.»
ثانیههای بعد ویدئو مربوط به بازداشت خانم رضایی است. ظاهرا این بازداشت از محل کار او صورت گرفته است. تصاویر منتشر شده از محل بازداشت این فرد در ویدئوی منتشر شده توسط «صابرین نیوز» با تصاویر ساختمان شرکت مایکت مطابقت دارد. روز سه شنبه هفته گذشته (۱۰ مرداد) برخی ساکنان ساختمانهای اطراف شرکت مایکت در گفتگو با رویداد۲۴ از بازداشت چند نفر از کارکنان این شرکت واقع در خیابان سیزدهم بخارست در تهران خبر داده بودند.
در این ویدئو فردی که ظاهرا مقام بازداشتکننده است با صدایی که توسط نرمافزار تغییر کرده تا شناسایی نشود، با لحنی تهدیدآمیز خطاب به خانم رضایی میگوید «مگه نگفتی رادان نمیتونه پیدات کنه؟ پولهات رو زیر بالش میذاری…! تو اصلا حریف رادان نیستی. رادان امنیتت رو تامین میکند.»
مقام پلیس تهران: دستگیری مدیر مایکت توسط پلیس انجام نشده است
از این ویدئو تنها حسی که منتقل نمیشود، حفظ امنیت است. اما سوال اینجاست که کدام ضابط با کدام حکم اقدام به بازداشت این فرد کرده و چرا ویدئوی این اتفاق به سرعت به دست صابرین نیوز رسیده است؟ رویداد۲۴ درباره جزییات این اتفاق از یک مقام آگاه در پلیس تهران سوال کرده است. این مقام آگاه بازداشت این فرد توسط پلیس را رد کرده و بدون نام بردن از سپاه گفته «صابریننیوز زیرمجموعه پلیس نیست و به ارگان دیگری مربوط است.»
این مقام آگاه که نخواست نامش برده شود گفته این دستگیری توسط پلیس تهران انجام نشده است. او در توضیح افزود البته توهینی هم به این خانم نشده است. ضابط با مامور زن رفته و محترمانه و طبق قانون فرد را بازداشت کرده است.
این مقام آگاه در پلیس تهران در پاسخ به این سوال که برچه اساسی قبل از احضار فرد، مستقیما درب منزل بازداشت شده؟ گفت: «مطمئن باشید ضابط با دستور قضایی رفته است. روالی که میدانم این است که زمانی که در فضای مجازی جرمی انجام شود، ضابط باید مستندات را به عرض مقام قضایی برساند. وقتی مقام قضایی با استناد به این مستندات متوجه وقوع جرم میشود، بنا به تشخیص احضار یا بازداشت انجام میشود. بنا به صلاحدید مقام قضایی با حکم قضایی، بازداشت هم میتواند صورت بگیرد.»
در حال حاضر قانون مشخصی در رابطه با بازداشت افراد به اتهام بیحجابی وجود ندارد. آنچه تا پاییز سال گذشته و قبل از جنبش موسوم به «زن زندگی و آزادی» در جریان بود، بازداشت افراد در معابر عمومی توسط پلیس امنیت اخلاقی بود. در حال حاضر تنها قانون موجود، ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی است که میگوید زنانی که بدون حجاب شرعی در معابر انظار عمومی ظاهر میشوند به حبس از ده روز تا دو ماه و یا جریمه نقدی از پنجاه تا پانصد هزار ریال محکوم خواهند شد. بازداشت از در منزل یا محل کار به دلیل ارتکاب به بی حجابی در زمان و مکانی دیگر در این قانون پیشبینی نشده است.
دولت به پیشنهاد قوه قضاییه لایحهای تحت عنوان «لایحه حجاب و عفاف» را به مجلس فرستاده است. صبح روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی برای تعیین نحوه بررسی لایحه حجاب و عفاف جلسهای غیرعلنی تشکیل داده و در آن پیشنهاد شده که این لایحه طبق اصل ۸۵ قانون اساسی در کمیسیونی مشترک بررسی شود. مطابق اصل ۸۵ قانون اساسی، مجلس شورای اسلامی میتواند در موارد ضروری صلاحیت وضع قوانین آزمایشی را به جای صحن علنی و رای اکثریت نمایندگان، به کمیسیونهای خویش تفویض کند. اقدامی ممکن است منجر به تصویب یک قانون بدون رای نمایندگان مردم منتهی شود.
بر اساس لایحه حجاب و عفاف که هنوز به تصویب مجلس شورای اسلامی نرسیده، بازداشت توسط ضابطان ذیصلاح تنها زمانی امکان پذیر است که فرد در انظار عمومی یا اماکن عمومی یا معابر اقدام به برهنگی یا نیمهبرهنگی کرده باشد یا با پوششی ظاهر شود که عرفا برهنگی محسوب میشود. مورد دیگر بازداشت برای زمانی پیش بینی شده که فرد در اماکن عمومی یا معابر، متعرض بانوان محجبه شود. در موارد دیگر از جمله عدم رعایت حجاب، مستندات تصویری باید توسط فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران ارائه شود و دادسرا «صرفا» اقدام به احضار کند.
البته در همین لایحه بر حمایت از کسب و کارهایی که به حجاب و عفاف اهمیت میدهند تاکید شده و برای مقابله با کسب و کارهایی که حجاب در آنها رعایت نمیشود هم سازوکارهایی اعلام شده است. ماده ۳۷ این لایحه به شهروندان مجوز داده به مثابه جاسوس عمل کنند و هرگونه ارتکاب جرائم (منظور جرائم مد نظر لایحه یعنی عدم رعایت حجاب) توسط صاحبان حرف، مشاغل و کسبوکارها را به سامانه مردمی فرماندهی انتظامی فراجا گزارش کنند.
در ماده ۴۱ هم گفته شده صاحبان حرف، مشاغل و کسب وکارهای مجازی و غیرمجازی در صورتی که در محل کسب یا حرفه یا شغل، به هر ترتیب برهنگی، بیعفتی، بیحجابی یا بدپوششی را ترویج کنند، به جزای نقدی، ممنوعیت از خروج از کشور شش ماه تا دو سال به تشخیص قاضی و ممنوعیت از فعالیت عمومی در فضای مجازی از شش ماه تا دو سال محکوم میشوند. در هیچ یک از موارد گفته شده، بازداشت در محل کسب یا منزل حتی با حکم ضابط قضایی به اتهام بی حجابی یا حتی ترویج بی حجابی پیشبینی نشده است.
شرکت مایکت متعلق به کیست؟
شرکت مایکت از شرکتهای زیرمجموعه هلدینگ «حصین» است. مایکت اولین شرکت تابعه حصین نیست که با پلمپ و بازداشت به دلیل عدم رعایت حجاب روبرو شده است. پیش از این شرکت «طاقچه»، دیگر شرکت تابعه هلدینگ حصین هم به دلیل مشابهی پلمپ و سامانه آن از دسترس خارج شده بود.
در یک ماه اخیر برخی رسانههای نهادهای نظامی همچون «بیسیمچی مدیا»، «چریک مدیا» و «صابرین نیوز» مسئولیت تولید و انتشار ویدئوهایی با محتوای تهدیدآمیز در رابطه با مقابله با بیحجابی را برعهده گرفتهاند. جالب اینجاست در تمامی موارد بعد از انتشار ویدئوهای تهدید آمیز و اعلام خبر بازگشت گشت ارشاد، مقامات دولتی و بعضا رسانههای حاکمیتی هیچ کدام اقدام صورت گرفته را تایید نکرده و آن را گردن نگرفتهاند.
بعد از انتشار ویدئوی خیابان اندرزگو توسط خبرگزاری فارس، رسانههای دولت از جمله روزنامه ایران و فرهیختگان اعلام برائت کردند و آن را «انتقاد برانگیز و مایه تاسف» و «عامل شکست نظام» خواندند. هیچ یک از مقامات دولتی از جمله سخنگوی دولت و معاون امور زنان ریاست جمهوری بازگشت گشت ارشاد زیربار خبر بازگشت گشت ارشاد به دستور مقامات دولتی نرفته اند.
اینکه آیا دولت ابراهیم رئیسی با بگیر و ببند و ارعاب به عنوان روش مقابله با بیحجابی مخالف است یا نه مشخص نیست، اما تلاش دولت و قوه قضاییه برای اعمال جریمه نقدی به جای بازداشت به عنوان عامل بازدارنده میتواند نشانهای از این مخالفت باشد.
همزمان انتشار تصاویر ارعاب و تهدید و بازداشت توسط رسانههای وابسته به نهادهای نظامی و از سوی دیگر ناراحتی امثال حسین شریعتمداری مدیرمسئول کیهان از متن لایحه حجاب نشان میدهد جریان دیگری که اتفاقا بازوی اجرایی و قضایی هم در اختیار دارد، نظر متفاوتی با دولت دارد.
شاید هم باید این اختلافات را در قالب «دعوای زرگری» و بازی معروف «پلیس خوب، پلیس بد» تفسیر کرد چرا که نتیجه کار برای شهروندان تفاوتی نمیکند و نتیجه یکسان است. آنچه در نتیجه این اختلافات و اقدامات رخ داده، احساس نا امنی و تشدید شکاف میان دولت و ملت است.
Comments
مقنعه و مانتو توسط کارکنان فستفودهای مشهد اجباری شد<br>`دلیل بیحجابی اغلب زنان جهل آنان است´ — بدون دیدگاه
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>