حاشیههای یک مداح ؛ از هفتتیر کشی تا حمله به ظریف
مداحی محمود کریمی علیه ظریف بازتاب زیادی داشت. او در این مداحی ظریف را ابلهی خوانده که خام لبخند غرب شده است. کریمی از معتقدان پروتستانیسم اسلامی است که مداحی باید سیاسی باشد. رویداد۲۴ برخی حاشیههای کریمی و ایرادات به دیدگاهش را بررسی کرده است.
رویداد۲۴ میثم سعادت: سالهاست مداحها در سیاست ایران، اثرگذاری چشمگیری دارند. بر خلاف روحانیت که رسیدن به مدارج بالای آن نیازمند طی دوران طولانی تحصیلی است، مداحها صرفا با یک صدای خوب به اضافه یک پروپاگاندا، میتوانند یکشبه راه صد ساله را طی کنند. دستمزدهای نجومی آنها در ایام عزاداری ماه محرم، سالهاست محل مناقشه قرار میگیرد. منتقدان مداحها معتقدند عمده آنها با گرفتن صله، به تقدیس شخصیتهای سیاسی میپردازند و نحوه مداحی آنها به این بستگی دارد که از کجا منبع درآمد داشته باشند و بر همین اساس هم مدح سیاسی میگویند و گاه حتی عمل سیاسی هم میکنند؛ چنانچه در عید رجب سال ۷۳ برخی از همین افراد به حسینیه شهدای مرحوم منتظری یورش بردند تا سال ۷۶ و ماجرای کارناول عاشورا و … همواره رد پای برخی مداحان دیده میشد.
در سالهایی که به خاطر ویروس کرونا، مراسم عزاداری بسیار محدود بود، اما حاشیههای مداحان ادامه داشت و در آن مسائل سیاسی مطرح میشد. خبرگزاری تسنیم وابسته به سپاه فیلمی از مداحی محمود کریمی منتشر کرده که در آن محمدجواد ظریف را با ابوموسی اشعری مقایسه شده است. ابوموسی اشعری یکی از شخصیتهای صدر اسلام است که به خاطر خیانت چند باره به حضرت علی مورد انتقاد شیعیان است.
محمود کریمی درباره ظرف چه گفت؟
مدتی پیش فایل صوتی از ظریف منتشر شد که در مصاحبهای محرمانه (برای ثبت در آرشیو مرکزی بررسیهای استراتژیک) با سعید لیلاز از تفاوت دیدگاهش با سردار سلیمانی میگوید. این سخنان واکنش رهبر انقلاب را نیز در پی داشت و ایشان با زبان آراسته توضیح داد که با این دیدگاه مخالف است و تاکید کرد که وزارت خارجه مجری سیاست خارجی است و سیاستگذاری جای دیگری انجام میشود. اما همین نقد وقتی از زبان رسانههای اصولگرا یا چهرههای اصولگرا بیان شد، شکلی اهانتآمیز گرفت و از ادبیاتی همچون «حقیر»، «نامرد» و «دروغگو» و «خائن» و … برای ظریف استفاده شد؛ ادبیاتی که البته در زبان آیت الله خامنهای وجود نداشت. به این ترتیب مداحان اصولگرا و مخالفان ظریف به جای تاسی از زبان رهبری، از جای دیگری تاثیر پذیرفتند و ادبیاتی استفاده کردند که اهانتآمیز بود؛ چنانچه محمود کریمی در مدح خود از این ادبیات استفاده کرده است: «اشعری شیر شد، رجزخوان شد/ شر شد و فتنه شد، تلاطمشد / امر مولا در این میان گم شد / رشته افتاد دست جاسوسان / اشعری، انتخاب مردم شد»
در بخش دیگر مداحی محمود کریمی، محمدجواد ظریف ابلهی بوده که خام غرب شده است: ««ابلهی در نشست نافرجام / با زبان و تبسّمی، شد خام / حقّ مولا دوباره غارت شد / حقّ مردم به باد رفت؛ تمام»
ظریف از دیدگاه محمود کریمی، مشابه ابوموسی اشعری است که یکی در تاریخ به امام علی خیانت کرده و دیگری به آیت الله خامنهای. از منظر آنها ظریف در حال خیانتی است که عنان کار را از دست رهبر انقلاب بگیرد و به دست جاسوسان بسپارد! اما در فرآیندی نالازم، یک اختلاف نظر طبیعی سیاسی به مقدسات گره خورده که یک سوی آن سپاه خیر است و یک سوی آن سپاه شر. ایراد کار در اینجاست که اگر فردا رهبر انقلاب در موضعی دیگر از اقدامات ظریف تمجید کند، باید کل این دوقطبی خیر و شر مطرح شده در این مداحی را زیر سوال برد چراکه مفهوم خود را از دست میدهد.
Comments
حاشیههای یک مداح ؛ از هفتتیر کشی تا حمله به ظریف — بدون دیدگاه
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>