آزادی بیان در هفتهای که گذشت
3
آزادی بیان در هفتهای که گذشت (۲۲ تا ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۲
[بند اول منشور کانون نویسندگان ایران: آزادی اندیشه و بیان و نشر در همهی عرصههای حیات فردی و اجتماعی بیهیچ حصر و استثنا حق همگان است. این حق در انحصار هیچ فرد، گروه یا نهادی نیست و هیچکس را نمیتوان از آن محروم کرد.]
جمعه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۲
ــ محمد سعیدی ابواسحاقی، معلم اهل شهرستان لردگان، به دلیل حمایت از اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ از کار برکنار شد.
شنبه ۲۳ اردیبهشت
ــ سپیده رشنو، دانشجوی هنر، به اتهام «عدم رعایت پوشش اسلامی در محیطهای دانشگاهی» به حکم کمیته انضباطی دانشگاه الزهرا به مدت دو ترم از تحصیل با احتساب سنوات در این دانشگاه منع شد.
ــ محمد عباسزاده، ترانهسرا، در دادگاه ایلام به اتهامهای «توهین به مقدسات» و «نشر اکاذیب» به ۶ ماه و یک روز حبس، پرداخت ٢۴ میلیون تومان جزای نقدی و نوشتن ۵۰ صفحه مقاله با دستخط خود با موضوع «عواقب توهین به مقدسات در آخرت» محکوم شد.
ــ شقایق دهقان، بازیگر، در دادسرای فرهنگ و رسانه تهران به دلیل «کشف حجاب» تفهیم اتهام شد.
ــ نیروهای حراست دانشگاه تهران به دانشکده هنرهای زیبا هجوم بردند و این دانشکده را به صحنهی ضرب و شتم شماری از اساتید و دانشجویان بدل کردند و سازهای برخی از دانشجویان را نیز شکستند.
یکشنبه ۲۴ اردیبهشت
ــ عزیز قاسمزاده، فعال صنفی فرهنگیان گیلان، که دوران حبس یکسالهی خود را در زندان رشت میگذراند، به مکانی نامعلوم منتقل شد.
دوشنبه ۲۵ اردیبهشت
ــ کانون نویسندگان ایران با محکوم کردن اجرای حکم زندان سروناز احمدی (مترجم) و همسرش کامیار فکور (روزنامهنگار) خواستار توقف بیدرنگ «بازداشتها و صدور احکام ظالمانه» شد و عنوان کرد: «این رویهی بگیر و ببند که حاکمیت جمهوری اسلامی سالها بر آن پافشاری کرده، مصداق بارز سانسور و نقض آزادی بیان است».
ــ آنیشا اسداللهی، معلم و فعال کارگری، در دادگاه انقلاب تهران به اتهام «اجتماع و تبانی» به ۵ سال حبس تعزیری و «تبلیغ علیه نظام» به ۸ ماه حبس تعزیری محکوم شد.
ــ کتابفروشی «اردیبهشت» در رشت به دلیل «عدم رعایت حجاب» به حکم پلیس اماکن این شهر پلمب شد.
سهشنبه ۲۶ اردیبهشت
ــ محمد سیفزاده و مرضیه نیکآرا، کنشگران حقوق بشر و وکیل دادگستری، در دادگاه انقلاب تهران مجموعاً به ۲ سال حبس تعزیری محکوم شدند.
ــ فروشگاه «شهرکتاب» بابلسر به دلیل «عدم رعایت حجاب از سوی مشتریان» به حکم پلیس اماکن این شهر پلمب شد.
چهارشنبه ۲۷ اردیبهشت
ــ کانون نویسندگان ایران با انتشار بیانیهای در محکومیت «قتلهای حکومتی» از جمله اعدام دو زندانی عقیدتی، سیدصدراله فاضلی زارع و یوسف مهراد، خواستار اعلام مخالفت «همهی نهادهای مدافع آزادی و حقوق انسانی و تشکلهای همسو در سراسر جهان» با «موج جدید اعدامها در ایران» شد.
ــ عزیز قاسمزاده، فعال صنفی فرهنگیان گیلان، از زندان لاکان رشت به سلولهای انفرادی بازداشتگاه اطلاعات سپاه گیلان منتقل شده و تحت بازجویی قرار گرفته است.
ــ مرضیه محمودی، روزنامهنگار، به پرداخت جزای نقدی محکوم شد.
ــ ویدا ربانی، روزنامهنگار آزاد، که از مهرماه سال گذشته در زندان به سر میبرد با وجود وضعیت نامناسب جسمی از اعزام به بیمارستان و رسیدگی پزشکی محروم مانده است.
پنجشنبه ۲۸ اردیبهشت
ــ روحالله رسولی، نوجوان پانزدهساله و شهروند-خبرنگار اهل گرگان، که از چندی پیش در بازداشت ماموران امنیتی بوده همچنان در بلاتکلیفی به سر میبرد و از محل نگهداری وی اطلاعی در دست نیست.
ــ حراست استانداری یزد به زنان خبرنگار یزدی «به دلیل نداشتن چادر» اجازه نداد برای تهیهی خبر وارد استانداری شوند.
ــ فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران، با انتشار فهرستی از روزنامهنگاران زندانی در ایران، اعلام کرد که هماکنون ۱۷ روزنامهنگار ایرانی در زندان بهسر میبرند.
Comments
آزادی بیان در هفتهای که گذشت — بدون دیدگاه
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>