Comments

جنبش از پایین، نه رؤیای رفراندوم <br> ژینا سنندجی — 1 دیدگاه

  1. پایین در مقاله در حقیقت همان بالاست. سرنگونی طلبی الزاما به معنای پائین نیست. شرکت صدها میلیون شورشی و رای دهنده هم به معنی اراده پایین نیست. پایین میتواند ذهنیت کاملا ارتجاعی داشته باشد و دنبال تغییرات در چارچوب حاکمیت ارتجاع باشد.
    پایین ما آنارشیستها اینهاست: ذهنیت زنان و کارگرانی که مصمم هستند هیراشی، مردسالاری، بردگی مزدی، امپریالیسم، تعصبات، تبهکاری و خرافات را از بین ببرند. پایین بقیه، همه در واقع بالاست از جمله پایین جنبش ژینای نویسنده مقاله.
    اما در مورد رفراندوم،
    وقتی ذهنیت انقلابی در زنان و کارگران وجود ندارد، رفراندوم و دموکراتیزه کردن رژیم و حتی امپریالیستی کردن رژیم بشرطی که ثبات اجتماعی بیاورد و توده ها اسیب نبینند خوب است، مثل استراحت وسط بازی فوتبال. هر تغییر مسالمت آمیز خوب است. مصالحه رژیم با امپریالیستهای غربی هم خوب است تا جنگ نشود. کنار آمدن حماس هم با امپریالیستهای غربی خوب است اگر گروگانها آزاد شوند و فلسطینی ها کشته نشوند.
    آیا مرتجعین حاکم بر ایران و غزه و اسرائیل و دنیا تن به تغییر غیر خشونت آمیز میدهند؟
    اگر شورشها به حدی باشد که بنیاد آنها را تهدید کند ، صد در صد.
    آیا وقتی آن مرتجعین حاکم تن به تغییر میدهند، زنان و کارگران جامعه آزاد می شوند؟
    نه الزاما، آزادی بستگی به تغییر مناسبات اجتماعی از ارتحاعی به اتقلابی دارد.
    اگر آن مرتجعین تن به تغییر بدهند، شرایط کار انقلابی بهتر می شود؟ ممکن است ما آرامش پیدا کنیم، اما الزاما از لحاظ انقلابی فعال نباشیم.
    نه الزاما.

    مناسبات انقلابی چه مناسباتی است؟
    خیلی ساده، مناسباتی است که در آن سلطه انسان بر انسان وجود ندارد. در این مناسبات، رشد و تکامل جامعه بدون استثمار کردن و سرکوب کردن است و همه در تعیین سرنوشت زندکی اجتماعی خود آزادی کامل دارند.

    آنارشیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>