* افزایش 150درصدی قیمت نان طی یک هفته، * اعتصاب غسالها در بهشت زهر به دلیل عدم ارائه تسهیلات رفاهی
اعتصاب غسالها در بهشت زهرای تهران / شستشوی اموات متوقف شد
عصرایران/ تسنیم نوشت: از صبح امروز درپی تجمع و تحصن غسال و غسالهها در محل عروجیان بهشت زهرا (س) شستشوی اموات متوقف شده است.
براساس پیگیریها، این افراد (غسال و غسالهها) به دلیل عدم ارائه تسهیلات رفاهی از سوی بهشت زهرا (س) از صبح امروز تجمع کردهاند.
پیگیریها از مدیرعامل سازمان بهشت زهرا(س) در خصوص علت این امر تا کنون به نتیجهای نرسیده است و جواد تاجیک مدیرعامل سازمان بهشت زهرا (س) پاسخگوی تلفن خود نشده است.
*********************************************************
بازی مجدد فرادستان با «قیمت نان»/ کارگران و بازنشستگان بازهم سقوط میکنند!
«احمد قاسمی» بازنشسته کارگری در روستای کنِ سرآسیاب از توابع شهرانِ تهران زندگی میکند؛ او در مورد گرانی نان میگوید: من امروز (هجدهم شهریور) رفتم نان تافتون خریدم، یک هفته پیش دانهای ۱۲۰۰ تومان بود امروز با من ۳۰۰۰ تومان حساب کردند یعنی یکباره ۱۵۰ درصد تورم! آدرس نانوایی هم هست.
به گزارش خبرنگار ایلنا، «افزایش ۲۵ درصدی قیمت نان در ۱۰ استان کشور» چند هفته است که به یک سرخط داغ خبری تبدیل شده است؛ از میانه مرداد، گرانی نان به استانهای مختلف کشور سرایت کرد و به روال عادی این سالها، اول مسئولان از در تکذیب درآمدند و اعلام کردند تصمیم برای گران کردن نان نداریم، بعد از آن از بالا بودن هزینههای نانوایان و تخلفات و کمفروشیها که باید علیالقاعده دستاویز گرانسازی قرار بگیرد، گلایه و انتقاد کردند و در پایان گفتند تصمیم، یک تصمیم استانیست و استانداریها مخیر هستند که نان را گران کنند یا نکنند که البته حتماً گران میکنند!
گرانی نان مسریست!
حالا دادههای رسمی نشان میدهد قیمت نان در ۱۰ استان کشور برای جبران هزینههای نانوایان افزایش پیدا کرده است و در سایر استانها نیز برای جبران هزینههای نانوایان، «افزایش قیمت نان» گزینهای در دست بررسی است. برای نمونه، هفدهم شهریورماه، نایب رییس اتحادیه نانوایان کرمانشاه به افزایش ۲۵ درصدی قیمت نان در این استان اشاره کرد و گفت: «این رشد قیمت برای سهم پرداختی مردم است و سهم یارانه دولت برای نانواییها افزایشی نداشته و به همان میزان قبل است». در واقع بازهم این مردم هستند که باید هزینه بیشتر از جیب بپردازند، دولت حاضر نشده است برای کالایی که قوت غالب مردم است و بیش از ۵۰ درصد سفرههای فرودستان با آن پُر میشود، از بیتالمال یارانه بیشتری بپردازد!
فریبرز عزیزی در توضیح بیشتر بابت گرانی نان در استان کرمانشاه گفت: دولت در گذشته ۴۰ درصد قیمت نان را به صورت یارانه پرداخت میکرد، اما، چون امسال این سهم افزایش پیدا نکرد؛ باوجود اینکه ۲۵ درصد به قیمت نان اضافه شد، اما در عمل برای نانواییها ۱۵ درصد افزایش محسوب میشود.
اما عمق ماجرا به همین گرانی مصوب و رسمیِ ۲۵ درصدی در حداقل ده استان کشور محدود نمیشود؛ نانوایان به صورت آتش به اختیار وارد میدان عمل شده و هرقدر میخواهند نان داغ را گرانتر از قبل به دست شهروندانِ متقاضی میرسانند؛ شاهد این ادعا، اظهارات سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی در سیزدهم شهریور در گلایه از این روند بیقانون است؛ او به صراحت اعلام کرده «متاسفانه واحدهای نانوایی نان را بالاتر از قیمت مصوب به مردم عرضه میکنند». محمدعلی اسفنانی تخلف دیگر واحدهای نانوایی را کم فروشی عنوان کرده و اظهار داشته است: «نانواییها وزن چانه و نان را کمتر از وزن مورد پیش بینی به مردم عرضه میکنند. تخلف دیگر واحدهای نانوایی اینکه نان را تحت عنوان کنجدی، خشخاشی و امثال این به مردم میفروشند».
به این ترتیب، نان در حداقل ۱۰ استانِ کشور گران شده و در عین حال، تخلفات حاشیهای در حوزه استراتژیکترین کالای سفرههای مردم بیداد میکند؛ در تهران هم قیمت نان گرفتار بازی موش و گربه است؛ از یکسو، خبرهای زیادی در فضای مجازی دستبهدست میشود که شهروندان تهران از افزایش قیمت نان گلایه میکنند اما از سوی دیگر، رئیس اتاق اصناف با اشاره به اینکه هنوز هیچ افزایش قیمتی برای نان در تهران به تصویب نرسیده است، هرگونه تغییر قیمت نان را مصداق گرانفروشی میداند و از برخورد تعزیرات با آن خبر میدهد.
در روزهای اخیر، حمیدرضا رستگار، رئیس اتاق اصناف تهران با اشاره به برگزاری چندین جلسه برای تعیین تکلیف قیمت نان، گفت: در این جلسات دولت زیر بار گرانی نان نرفت و مصوبهای به امضا نرسید؛ ازاینرو، همچنان مبنای قیمت نان در تهران، مصوبه قبلی است و تخطی از این مصوبه مصداق گرانفروشی خواهد بود.
یک شاهد از غیب!
نان در تهران گران شده، نشده؟ یک شاهد از غیب سرمیرسد؛ «احمد قاسمی» بازنشسته کارگری در روستای کنِ سرآسیاب از توابع شهرانِ تهران زندگی میکند؛ او در مورد گرانی نان میگوید: من امروز (هجدهم شهریور) رفتم نان تافتون خریدم، یک هفته پیش دانهای ۱۲۰۰ تومان بود امروز با من ۳۰۰۰ تومان حساب کردند یعنی یکباره ۱۵۰ درصد تورم! آدرس نانوایی هم هست….
او در توصیف این شرایط میگوید: من یک ازکارافتادهی تامین اجتماعی با حقوق ماهانه ۵ میلیون تومان و مستاجر هستم؛ حالا شما ببینید این گرانی نان چه تاثیری روی زندگی من میگذارد؛ فقط نانِ تنها نیست، همه چیز هر روز گران میشود و این تصمیمات باعث میشود ما حداقلبگیران روز به روز فقیرتر و به نان شب محتاجتر شویم.
بازهم سقوط طبقهی کارگر
تصمیم استانیِ مقامات برای گرانی یک کالای اساسی و بسیار استراتژیک، بیتوجه به وضع بحرانی معیشت فرودستان و طبقات کمدرآمد، نان خالی را هم از سفرههای خیلیها به طرفهالعینی غیب کرده است! فرامرز توفیقی، فعال کارگری، در این رابطه میگوید: در کمال تاسف باید گفت این گرانیهای گاه و بیگاهِ مولفههای تاثیرگذار در سبد معیشت خانوار، چه با تکذیب مسئولان چه با تایید آنها، دیگر یک روند عادی شده است. معمولاً در نیمه دوم هر سال این جهشهای قیمتی را داریم؛ مهمترین مولفه تاثیرگذار در سبد معیشت، نان است که دولت یکبار برای همیشه تکلیف قانونی خود را در قبال نان و یارانه نان روشن نمیکند، همیشه به انحای مختلف فرار کرده است.
به گفته وی، وقتی رئیس جمهور جدید میگوید «ما پول نداریم طلب گندمکاران را بدهیم» به این معناست که برای گرانی نان پالس میفرستد و بدیهیست که آرد و نان گران میشود! توفیقی اضافه میکند: در حوزه مواد غذایی سه کالای استراتژیک داریم، روغن، قند و شکر و نان؛ حال آنقدر ساده با «نان»، این کالای استراتژیک برخورد میکنند که گویا نمیدانند تاثیر گرانی آن در سفرههای مردم چیست؛ آیا نمیدانند سایر کالاهای سبد خوراکی مردم به شدت گران شده و فرودستان به اجبار به نان روی آوردهاند؟! گرانی نان دوباره یک سقوط معیشتیست.
این فعال کارگری با بیان اینکه کارگران و بازنشستگان یک حقوق ثابت میگیرند و نمیتوانند درآمد خود را با این تورمهای ناگهانی تطبیق بدهند، میافزاید: و این یعنی فشار دوصد چندان بر گردهی طبقهی کارگر و بازهم تزلزل در ارکان خانوادههای کارگری که میتواند سرآغازی برای فروپاشی بیشتر باشد.
«نان» اصل است و باقی کالاها فرع و حاشیه؛ وقتی یک کیلو برنج حدود ۱۰۰ هزار تومان است و گوشت و مرغ و سایر خوراکیها قیمت نجومی پیدا کرده، نان به اجبار تمام متن سفرهها را اشغال کرده و سایر غذاها را به حاشیه رانده؛ حالا اصل خوراک مردم را با تصمیم کجدار و مریز و «استانها خودشان تصمیم بگیرند» در معرض خطر قرار دادهاند: دولت یارانه نمیدهد و مردم باید از جیب بیشتر برای نان بپردازند، مردمی که جیبهایشان به غایت خالیست.
گزارش: نسرین هزاره مقدم
**************************************************************
دست پیمانکاران شهرداری تهران برای فسخ قرارداد با کارگران باز است/ «تاخیر در پرداخت حقوق» و «مشکلات بیمهای» گلایه بیشتر پاکبانان است
عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران گفت: متاسفانه دست پیمانکاران شهرداری باز است تا قرارداد کارگران را فسخ و همان حقوق بخور و نمیرشان را قطع کنند.
«ناصر امانی» عضو شورای شهر تهران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در پاسخ به این سوال که پاکبانان علاوه بر اینکه از حق اضافه کار محروم هستند، در اغلب موارد پیمانکاران به درستی حق بیمه آنها را رد نمیکنند، آیا شورای شهر تهران در این زمینه ورود خواهد کرد تا شهرداری تهران نظارت بیشتری بر عملکرد پیمانکاران داشته باشد؟ گفت: یکی از مهمترین وظایف شهرداری هم در حوزه خدمات شهری و هم حوزه سرمایه انسانی این است که از حق و حقوق کارگران عزیز و زحمتکشی که در قالب پیمانکاری به ویژه در دو حوزه پسماند و فضای سبز شهرداری تهران فعالیت میکنند، یعنی هم شهر را تمیز میکنند و هم فضای سبز شهرداری را نگهداری میکنند، دفاع کند.
وی با اشاره به بازدیدهایی که از محلات مختلف تهران داشته است، گفت: وقتی با این کارگران شهرداری صحبت میکنم، اکثر آنها گلایهمند هستند که با تاخیر حقوقشان پرداخت میشود و بعضا بیمهشان با مشکل مواجه است. این وظیفه شهرداری تهران است که به طور مرتب نظارت داشته باشد و اگر پیمانکاری تخلف دارد، رسیدگی کند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران تصریح کرد: البته وقتی پای درد دل پیمانکاران هم مینشینیم، آنها نیز یک سری مطالباتی دارند که درست است یعنی پرداختهای شهرداری به پیمانکاران به موقع نیست و با تاخیر انجام میشود. پیمانکاران معتقدند که قراردادهایشان حداقلی بسته میشود، در حالی که هزینههایی که انجام میدهند، بالاتر از مبلغی است که در قرارداد ثبت شده است. در واقع این یک موضوع دو جانبه است که دو طرف ماجرا باید دیده شوند.
امانی تاکید کرد: به هر حال بین پیمانکاران و کارگران، ما حتما حق را به کارگران میدهیم و از حقوق آنها دفاع میکنیم. اولویت هم برای ما این است که ابتدا حق و حقوق کارگر پرداخت شود، بعد هزینههای پیمانکار.
وی در پاسخ به این سوال که کارگران حوزه پاکبانی میگویند، اگر حقوقشان دیر پرداخت شود و یا حق بیمه برایشان به درستی رد نشود نمیتوانند اعتراض کنند، چراکه به سرعت کارفرما یک کارگر از اتباع با حقوق کمتر را جایگزین آنها میکند، آیا شهرداری با این پیمانکاران برخورد میکند؟ گفت: متاسفانه دست پیمانکار باز است تا قرارداد کارگر را فسخ کند و همان حقوق بخور و نمیری که کارگر از محل همین شغل دارد را قطع کند.
این عضو شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: البته ما به عنوان عضو شورا نیز وظیفه داریم که به این موضوع ورود کنیم و ورود هم کردهایم و خواهیم کرد و این فقط وظیفه شهرداری تهران نیست و حتما برای کمیته تشکیلات منابع انسانی شهرداری تهران یک پروسهای را تعریف میکنیم که گزارشی را از نحوه پرداخت حقوق و بیمه کارگران شهرداری تهران آماده کرده و به صحن شورا ارائه دهند.
وی درباره اظهارات اخیر مدیرعامل سازمان پسماند مبنی بر استخدام ۵ هزار پاکبان در شهرداری تهران با حقوق بیش از ۱۲ میلیون تومان ادامه داد: ایشان در صحن شورا اعلام کرد که ۵ هزار نیرو میتوانند جایگزین کنند؛ یعنی ۵ هزار نیروی ایرانی بگیرند و ۵ هزار نفر از اتباع را از چرخه کار خارج کنند.
امانی تصریح کرد: یکی از مشکلات اصلی شهر در حال حاضر موضوع نظافت شهر است و همه اعضای شورا نیز نسبت به این موضوع انتقاد دارند و ما هم راضی نیستیم. قرار است آقای محمدی درباره عملکرد پسماند و نظافت شهر توضیح دهند.
Comments
* افزایش 150درصدی قیمت نان طی یک هفته، * اعتصاب غسالها در بهشت زهر به دلیل عدم ارائه تسهیلات رفاهی — بدون دیدگاه
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>