قطع ۱۶ هزار درخت در پارکهای جنگلی تهران
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،نقی عزیزی، معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران ، گفت: آمار قطع ۱۶هزار درخت را تایید میکنم البته این درختان آفتزده هستند و با گونههای مناسب جایگزین میشوند اما «خشکاندن درخت» از نظر حقوقی و فنی عبارت درستی نیست. درختان با چالشهایی مانند کاهش بارش و آب چاهها، افزایش گرما و آلودگی هوا مواجه بودهاند. این درختان زمانی کاشته شدند که همه چاهها و رودخانههای تهران پر آب بودند. پایتخت به این وسعت نبود و مشکل آب آشامیدنی وجود نداشت.
وی با بیان اینکه درختان این پارکها در حال حاضر حدود ۵۰ سال سن دارند، گفت: «دیرزیستی» عامل مهمی در ضعیف شدن درخت است و زمانی که با کمآبی، افزایش گرما و آلودگی هوا همراه شود، مستعد آفتزدگی میشود.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران در ادامه با اشاره به وسعت پارکهای جنگلی شهر تهران اظهارکرد: پارکهای جنگلی تهران از خجیر و سرخه حصار و لویزان تا چیتگر بیش از ۲۰۰۰ هزار هکتار وسعت دارند و بهطور متوسط اگر ۱۰ هزار اصله درخت در هر هکتار کاشته شده باشند، این پارکها ۲ میلیون اصله درخت را در خود جای دادهاند. اگر در این تعداد درخت که حدود ۵۰ سال قبل کاشته شدهاند، ۱۶ هزار درخت آفت زده قطع شود، آمار خیلی خطرناکی نیست، اگرچه از نظر عددی زیاد به نظر میرسد.
وی اضافه کرد: در پارکهای جنگلی تهران هیچ عملیات بهداشتی و پرورشی طی سالهای گذشته برای درختان انجام نشده است. این درختان مانند جمعیتی است که همه همسن و همنژاد هستند. در این شرایط احتمال حمله آفت به آنها وجود دارد. طی این مدت باید کارهای بهداشتی و پرورشی صورت میگرفت و بهمرور زمان درختان ضعیف و مریض با گونههای دیگر جایگزین، تنوع گونهای ایجاد و گونههای سازگارتر و کمنیاز کاشته میشد.
عزیزی با بیان اینکه از سه سال قبل موضوع خشکیدگی درختان در اداره کل منابع طبیعی تهران مطرح شده است، گفت: از سال گذشته عملا وارد شدیم. هم ما و هم نهادهای نظارتی از درختان آماربرداری و گونههای دارای مشکل را نشانهگذاری کردهایم. در در سال جاری مجوز قطع درختان را میدهیم. این مجوز برای سرخه حصار و خجیر داده، برداشتها انجام و درخت مناسب کاشته شده است. در حال حاضر قطع درختان بیمار پارکهای جنگلی چیتگر و لویزان را پیگیری میکنیم تا طی یک برنامه زمانبندی شده انجام شود.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران درباره طرح جایگزین کردن درختان پیر و آفتزده پارک چیتگر اظهارکرد: شهرداری منطقه ۲۲ طرح جایگزین را نوشته و به ما ارایه کرده است تا آن را در کمینه فنی بررسی کنیم. در صورت تایید گونههای پیشنهادی در کمیته فنی، مجوز قطع به منطقه و پیمانکار را میدهیم و به جای آن گونههای تایید شده کاشته میشود.
وی اضافه کرد: تحت فشار برای افزایش سرعت قطع درختان پیر و آفتزده هستیم تا آفت به درختان سالم سرایت نکند. اگر درخت آفتزده و خشکشده را قطع نکنیم، آفت بهسرعت به سایر درختان سرایت میکند و یک پارک از بین میرود. هنگام کرونا نیز قرنطینه انجام و بیماران فوت شده با تدابیر ویژهای دفن میشدند تا از سرایت بیماری جلوگیری شود.
به گفته عزیزی گونههای پهنبرگ، کمنیاز به آب و بومی جایگزین درختان دیرزیست و آفتزده میشوند.
وی با اشاره به ادعای خشکاندن عمدی ۱۶ هزار درخت گفت: چرا باید عمدی برای خشکاندن درختان در کار باشد؟ وقتی درختی دچار آفت میشود، باید از بین برده و با یک درخت جدید جایگزین شود.
عزیزی در پایان درباره وجود شائبههایی در زمینه خشکاندن درختان با هدف ساخت و ساز در پارکهای جنگلی اظهارکرد: آیا با قطع ۱۶ هزار اصله درخت از ۲ میلیون اصله درخت امکان ساخت و ساز وجود دارد؟ با قطع ۱۶ هزار درخت در ۲۰۰۰ هزار هکتار ساخت و ساز ممکن نیست.
**********************************************************
عضو شورای شهر تهران: قطع درختان در یکی از پروژهها صورت میگیرد و پای درختان سیمان میریزند/ شهرداری به هر نحوی دنبال کسب درآمد نباشد
مهدی اقراریان در جلسه امروز شورای شهر تهران در تذکری گفت: بعضاً شاهد اضافه دریافت از شهروندان هستیم. بازدیدی از محله شوش و مظاهری داشتم که انبوهی از معتادان متجاهر در این محله حضور دارند و متأسفانه با وجود مباحث مطرح شده شاهد تجمع آنها هستیم.
به گزارش انتخاب ، وی افزود: ما شاهد این هستیم که قطع درختان در یکی از پروژهها صورت میگیرد و پای درختان سیمان میریزند. مردم به ما گزارش دادند و بنده از محل بازدید کردم. درختانی در منطقه یک خارج از پروژه قطع شدند. شهرداری تهران باید اهتمام بیشتری در نگهداری درختان داشته باشد. بنده فیلم را منتشر میکنم تا فردا کسی به دروغ نگوید که درختان آفت زده بودند و یا خشک شده بودند.
اقراریان با بیان اینکه این درختان در محله ازگل قطع شده است، تأکید کرد: مردم تصاویری را از درختان موجود در یک پروژه ارسال کردند و بنده نیز بازدید به عمل آوردم. کاملاً مشخص است که درختان از چه بخشی قطع شدهاند و قرار است در این محله ساختمان ۱۱ طبقه ساخته شود. شهرداری به هر نحوی به دنبال کسب درآمد نباشد. امیدواریم فعالان محیط زیست موضوع را دنبال کنند و شهرداری نیز در مورد قطع درختان داخل و خارج از پروژه پاسخگو باشد.
*************************************************
دو نکته محترمانه با آقای وزیر در معرفی کیهان به عنوان الگوی امید آفرینی
عصر ایران/ یادداشت وارده- وزیر محترم ارشاد در ستایش کیهان گفتهاند هر روز یک تیتر امیدآفرین دارد و و رسانههای دیگر هم حق ندارند مردم را ناامید کنند و به شکل غیر مستقیم از دیگران خواستهاند کیهان را الگو قرار دهند و کمی هم لحن تند به کار گرفتهاند.
می دانم رسانه های رسمی طبعا دربارۀ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شخص وزیر به طریق اولی ملاحظات و محظوراتی نانوشته دارند و به همین خاطر به دو نکته بسنده میکنم:
جناب وزیر به خاطر دارند که همین کیهان در تمام 8 سال دولت روحانی تا می توانست تیتر ناامید کننده داشت. چه در دو سه سال اول که با برجام موجی از امید جامعه را درگرفت و در قالب تورم تک رقمی در سال های 94 و 95 خود را نشان داد و چه بعد از خروج ترامپ از برجام که عملا کشور درگیر جنگ اقتصادی شد.
اگر این کیهان شایسته ستایش است آن تیترهای ۹۲ تا ۱۴۰۰ چه؟ امید هم به گرایش و نوع دولت بستگی دارد؟
دوم این که دولت صدا و سیما را دارد که از صبح تا شب در حال تبلیغ است و خود وزارت ارشاد روزنامه ایران را که هر چند پایه گذاران با هدفی دیگر بنا نهادند اما اکنون در اختیار نواصول گرایان است و ایضا روزنامه شهرداری وانواع و اقسام خبرگزاری ها با بودجه های دولتی مستقیم و غیر مستقیم.
شماری از مردم هم کاری با رسانه های داخلی دارند. با این وصف باید و نباید برای رسانه های مستقل و حرفه ای ( و نه الزاما) منتقد زیبنده جایگاه آقای وزیر نیست.
وقتی وزیر سابق همین دولت و جمعی از همکاران او درگیر پرونده فساد و محکوم شده اند انتظار این است که رییس دولت در این باره توضیح دهد و ایین گونه امید بیافریند چون خیلی ها خیال می کنند آقای رییسی مادام که رییس جمهور نبود به دنبال آن بود سلطان سکه و سلطان رشوه مجازات شوند و حالا که صحبت از وزیر خود اوست سکوت پیشه کرده و همین امید را ضایع و زایل می کند.
امید آفرین در بوق دمیدن نیست که اگر بود امید بود که میبارید کما اینکه بهانه گیری و انکار دستاوردها هم نیست.
پس نکته اول این که اگر کیهان این سه ساله امید آفرین است کیهان آن 8 سال و ایضا 8 سالی دیگر چه بود وقتی همه جامعه را به گواه 86 میلیون رای در 4 انتخابات با مشارکت بالای 60 درصد امید درگرفته بود. کیهان برای تخریب رسانه های هم سو با دولت وقت از تعبیر حامی دولت استفاده می کرد و جوری می نوشت حامی دولت که انگار نه انگار حامی دولت جمهوری اسلامی است نه دولت نتانیاهو در حالی که اتفاقا دست کم درباره سایت منتشر کننده این متن حامی دولت هم صدق نمی کرد و مستقل بود با حفظ نگاه انتقادی.
نکته دوم هم اجازه دهیم باید و نباید ها را فقط قانون تعیین کند و تعبیری چون «حق ندارند» را به مراجع حقوقی و قضایی بسپاریم. کار وزارت ارشاد بستر سازی تولیدات فرهنگی و خلاقه است و حمایت از تمام رسانه ها بی توجه به گرایش آنها.
Comments
قطع ۱۶ هزار درخت در پارکهای جنگلی تهران — بدون دیدگاه
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>