مراسم اهدای جوایز انجمن قلم آمریکا پس از تحریم نویسندگان در حمایت از غزه لغو شد
بی بی سی
پس از آنکه دهها نویسنده و نامزد جوایز قلم آمریکا، در اعتراض به جنگ غزه، از شرکت در مراسم انجمن قلم آمریکا (پن) انصراف دادند، این انجمن مراسم سالانه اهدای جوایزش را لغو کرد. شماری از نویسندگان سرشناس در نامهای انجمن قلم آمریکا را به «خیانت» به تعهداتش متهم کردند.
بایکوت و لغو این مراسم در بحبوحه گسترش جنبش اعتراضی به جنگ غزه رخ داده است.
انجمن قلم آمریکا که بخش عمدهای از تلاش خود را به دفاع از آزادی بیان معطوف کرده است، روز دوشنبه اعلام کرد که مراسم هفته آینده را لغو میکند.
۹ نفر از ۱۰ نویسندهای که برای جایزه کتاب انجمن قلم آمریکا نامزد شده بودند، به دلیل عدم حمایت این مجموعه از نویسندگان فلسطینی، از این رقابت انصراف دادند.
این اقدام در بحبوحه گسترش جنبش اعتراضی رخ که در حمایت از غزه برگزار شد.
بر اساس بیانیه این گروه، از ۶۱ نویسنده و مترجم نامزد دریافت جایزه، ۲۸ نفرشان در مرحله بررسی آثار انصراف دادند.
سوزان نوسل، عضو هیأت مدیره انجمن قلم آمریکا گفت: «این یک رویداد دوستداشتنی است و زحمت زیادی برای آن کشیده میشود، بنابراین همه ما از این نتیجه متاسفیم اما در نهایت به این نتیجه رسیدیم که برگزاری مراسم به روشی که امیدوار بودیم و برنامهریزی کرده بودیم ممکن نیست.»
کلاریس روزاز شریف، مدیر برنامههای ادبی انجمن قلم آمریکا، هم گفت: «ما به این که نویسندگان از وجدان خود پیروی کردهاند بسیار احترام میگذاریم، چه در بخشی که [کتابشان] نامزد شده است باقی بمانند یا نه».
او اضافه کرد: «متاسفیم که این وضعیت بیسابقه به وجود آمد، به ویژه که توجه از آثار خارقالعادهای که داوران محترم، با بصیرت و سختکوش انتخاب کرده بودند، برداشته شد.»
نامزدهای قلم در هفتههای اخیر چندین نامه سرگشاده امضا کردند و به دلیل آنچه گرایش علیه غزه خواندهاند از این نهاد انتقاد کردهاند.
اسرائیل در پاسخ به حمله هفتم اکتبر حماس و گروههای همسو با آن، شدیدترین جنگ تاریخ خود را در باریکه غزه آغاز کرد که بنابر اعلام مقامهای درمانی حماس تا اینجا دستکم ۳۴ هزار نفر در آن کشته شدند. در حمله حماس، ۱۲۰۰ نفر کشته شدند و دستکم ۲۵۰ نفر گروگان گرفته شدند.
در نامهای که ماه گذشته چندین نویسنده به نام از جمله میشل الکساندر، نائومی کلاین و زینا عرفات امضا کردند، آمده است: «ما معتقدیم در چارچوب جنگ مداوم اسرائیل در غزه، انجمن قلم آمریکا به تعهد خود این سازمان برای صلح و برابری برای همه، و آزادی و امنیت برای نویسندگان خیانت کرده است.»
این نویسندگان در نامه خود آوردهاند که این گروه به عنوان یک «جبهه فرهنگی» برای آمریکا در «عادیسازی نسلکشی» شریک بوده است.
اسرائیل اتهام نسلکشی را رد میکند.
بسیاری از هواداران، شهروندان و مقامهای اسرائیل این اتهام را «توهینآمیز» خواندهاند.
در همین حال، از دیوان بینالمللی دادگستری در لاهه خواسته شده است که درباره این که اسرائیل دارد در غزه علیه فلسطینیان مرتکب نسلکشی میشود اظهار نظر کند. آفریقای جنوبی این پرونده را به دادگاه برده است و اسرائیل هم به شدت این اتهام را رد میکند و آن را «بیاساس» خوانده است.
انجمن قلم میگوید که خسارت جانی در غزه را محکوم میکند و یک صندوق ۱۰۰ هزار دلاری (۸۱ هزار پوند) برای نویسندگان فلسطینی ایجاد کرده است.
مراسم اهدای جوایز قرار بود ۲۹ آوریل برگزار شود.
**************************************************************
جنگ غزه؛ اعتراضات ضد جنگ دانشگاههای آمریکا را فرا گرفت
اعتراضات علیه جنگ غزه از دانشگاه کلمبیا به سایر دانشگاههای شناخته شده آمریکا گسترش یافته است. در مقابل پلیس برای متفرق کردن اعتراض دانشجویان با یورش به چادرهای معترضان، تعدادی از آنها را بازداشت کرده است.
این تازهترین دور انتقادها و اعتراضهایی است که مقامهای آمریکایی در ادامه جنگ غزه با آن مواجه شدهاند.
معترضان آمریکا را به حمایت از جنگ متهم میکنند.
دوشنبه شب، پلیس به چادرها و محل تجمع دانشجویان در دانشگاه نیویورک یورش بُرد و شماری را دستگیر کرد.
دهها دانشجو در اوایل روز در ییل دستگیر شدند. دانشگاه کلمبیا هم کلاسهای حضوری را لغو کرد.
در برکلی و امآیتی هم وضعیت مشابهی برقرار است.
معترضان در حمایت از فلسطینیها و اعتراض به دولت اسرائیل دست به تظاهرات زدهاند.
از زمان آغاز جنگ، دانشگاههای آمریکا بارها صحنه تظاهرات و جدلهای لفظی درباره جنگ اسرائیل و غزه بوده است.
بحث بر سر آزادی بیان در دانشگاههای آن کشور نیز بارها به رسانهها کشیده است.
در حمله حماس به اسرائیل هم ۱۲۰۰ نفر کشته شدند و دستکم ۲۵۰ نفر گروگان گرفته شدند. اسرائیل در پاسخ به حمله هفتم اکتبر حماس و گروههای همسو با آن، شدیدترین جنگ تاریخ خود را در باریکه غزه آغاز کرد که بنابر اعلام مقامهای درمانی حماس دستکم ۳۴ هزار نفر کشته شدند که اکثر آنها زن و کودک بودند.
در آمریکا از یک سو درباره «یهودی ستیزی» هشدار داده میشود و در سوی دیگر درباره «اسلام هراسی».
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا درباره تظاهرات روز دوشنبه در محوطه دانشگاهها گفت که «تظاهرات یهودیستیزانه» و همچنین «آنها را که نمیدانند به فلسطینیها چه میگذرد»، محکوم میکند.
جنبش اعتراضی در دانشگاههای آمریکا هفته گذشته پس از یورش پلیس شهر نیویورک به تجمع دانشجویان در محوطه دانشگاه کلمبیا و دستگیری دهها معترض در کانون توجه جهانی قرار گرفت.
دانشگاه کلمبیا دربیانیهای اعلام کرد که تمام کلاسها به صورت مجازی برگزار خواهد شد.
مینوش شفیق، رئیس دانشگاه کلمبیا، این حوادث را «رفتار هراسآور و آزاردهنده» خواند.
خانم شفیق گفت که این اتفاقات را «افرادی رقم زدند که به دانشگاه کلمبیا ارتباطی ندارند و برای دنبال کردن مقاصد خود و سوءاستفاده به دانشگاه آمدهاند.»
در دانشگاه نیویورک مانند برخی دیگر از دانشگاهها، دانشجویان از دانشگاه خواستند تا مشخص شود «مالیات» آنها کجا مصرف شده است. دانشجویان معترض میخواهند که این مبالغ برای استفاده شرکتهای «تولیدکننده سلاح» و «علاقهمند» به اشغال سرزمینهای فلسطینی مصرف نشود. دانشجویان همچنین خواستار پایان دادن به جنگ غزه هستند.
با فرا رسیدن شب دوشنبه، پلیس با یورش به دانشگاه نیویورک معترضان را دستگیر کرد.
ساعاتی قبل از آن، نزدیک به ۵۰ معترض در دانشگاه ییل دستگیر شدند، جایی که شمار معترضان در آخر هفته به چند صد نفر افزایش یافته بود.
دانشگاه ییل در بیانیهای اعلام کرد فراد بازداشت شده به «درخواستهای مکرر» برای ترک این مکان بیتوجهی کردهاند.
تجمعها و کمپهای اعتراضی به دانشگاه برکلی، ماساچوست، میشیگان و همچنین کالج امرسون هم سرایت کرده است.
منتقدان دانشجویان را به «یهودستیزی» متهم میکنند.
کتی منینگ، نماینده دموکرات کنگره، که روز دوشنبه به کلمبیا سفر کرد، گفت که معترضانی را دیده است که خواستار «نابودی اسرائیل» هستند.
یک گروه یهودیان حسیدی اولترا ارتدکس در دانشگاه کلمبیا میگویند دانشجویان یهودی با «لفاظیهای آزار دهنده» مواجه شدهاند و بر سرشان «فریاد» کشیده شده است.
طبق گزارش ها، یک خاخام وابسته به دانشگاه نیز پیامی به ۳۰۰ دانشجوی یهودی کلمبیا فرستاد و به آنها هشدار داد تا زمانی که وضعیت «به طور چشمگیری بهبود نیابد» از حضور در دانشگاه خودداری کنند.
اعضای گروههای معترض یهودیستیزی را رد کردهاند و استدلال میکنند که انتقاد و اعتراض آنها متوجه دولت اسرائیل و حامیان آن است.
در بیانیهای در روز یکشنبه، دانشجویان کلمبیا برای عدالت در فلسطین گفتند که آنها «قاطعانه هر نوع نفرت یا تعصب را رد می کنند.»
Comments
مراسم اهدای جوایز انجمن قلم آمریکا پس از تحریم نویسندگان در حمایت از غزه لغو شد — بدون دیدگاه
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>