چطور نرخ بیکاری پایین آمده اما ۵ هزار دکترای بیکار داریم؟
جادوگری در فوتبال ایران
اعتمادآنلاین |«بیکاری 5000 فارغالتحصیل دکتری» عنوان یادداشت زهرا نژادبهرام برای روزنامه اعتماد است که در آن آمده: بر اساس آمارهای ارایه شده ازسوی اداره آمار 5000 فارغالتحصیل دکترا در کشور بیکار هستند درحالی که دیگر آمارها میگویند نرخ بیکاری پایین آمده است! برخی منابع دولتی اعلام کردهاند که در پاییز ۱۴۰۲ نرخ بیکاری فارغالتحصیلان ۱۱.۴ بوده است و نرخ مشارکت کاردانی در سال ۱۴۰۱ معادل ۵۰ درصد، نرخ بیکاری آنها ۱۰ درصد، نرخ مشارکت کارشناسی حدود ۴۸ درصد و نرخ بیکاری آن ۱۵درصد، نرخ مشارکت کارشناسی ارشد بالای ۶۸درصد و نرخ بیکاری آنها نزدیک به ۹ درصد، نرخ مشارکت فارغالتحصیلان دکترا بالای ۷۰ درصد و نرخ بیکاری آنها 3درصد است. این تناقض را چگونه باید پاسخ گفت؟!
نکته مهم در این آمار این است که با توجه به نیاز کشور به نیروی متخصص و ضرورت حل مشکلات کشور با کمک نیروهای انسانی آموزشدیده چگونه است که این حجم از بیکاری برای فارغالتحصیلان مقطع دکترا وجود دارد! به ظاهر این مساله دو معنا دارد؛ نخست آنکه آموزشدیدگان کارایی لازم را برای حل مسائل کشور ندارند؟! دوم اینکه نوع آموزش ارایه شده به آنها کفایت حل مشکلات کشور را نمیکند که در هر دو صورت این وزارت علوم و… دستاندرکاران برنامهریزی کشور هستند که باید پاسخ دهند!!! اگر از این نگاه هم نخواهیم به موضوع نگاه کنیم شاید نیروهای فارغالتحصیل به کار سیستم برنامهریزی و حل مساله کشور نمیآیند، بلکه کسانی میتوانند به مشکلات کشور رسیدگی کنند که نوعی وابستگی خانوادگی یا گروهی و… به برنامهریزان و تصمیمگیران دارند! که این خود نگرانی را بیش از گذشته میکند! چراکه اگر نیروهای آموزشدیده کشور برای حل مشکلات کشور کارایی نداشته باشند یا به کار گرفته نشوند به معنی آن است که مشکلات بر هم انباشته شده و نیروهای آموزشدیده در این سطح در بستر ناکارایی و ناامیدی مشترکا گرفتار میآیند!!
بر اساس یک اظهارنظر در سال 1400 طبق آمار بیکاران زیر دیپلم بسیار کمتر هستند. آمار بیکاران با تحصیلات زیردیپلم ۳۱ درصد، بیکاران بیسواد 3درصد، بیکار با تحصیلات عالی ۴۲ درصد و بیکار با تحصیلات دیپلم ۲۴درصد است. نتیجه این موضوع این است که ۵۲درصد شرکتکنندگان در کنکور انتخاب رشته نمیکنند. یعنی درس نخواندن را ترجیح میدهند، در واقع آموزش عالی کشور نتوانسته اعتماد جوانان را جلب کند! و آنان نیز که در این بخش شرکت کردهاند عملا با امواج بیکاری 42درصد روبهرو هستند! به گزارش مرکز آمار در پاییز ۱۴۰۲، حدود ۴۱.۵درصد جمعیت ۱۵ساله و بیشتر، از نظر اقتصادی فعال بودهاند، یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفتهاند. بررسی تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی حاکی از آن است که این نرخ نسبت به فصل مشابه سال قبل (پاییز ۱۴۰۱) ۰.۵درصد افزایش یافته است.
بررسی آمار بازار کار و بیکاری فارغالتحصیلان بیانگر این است در پاییز ۱۴۰۲ سهم جمعیت بیکار فارغالتحصیل آموزش عالی از کل بیکاران ۴۲.۸درصد بوده است. این سهم در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بالاتر است. بررسی تغییرات این شاخص نشان میدهد که نسبت به فصل مشابه سال قبل۰.۴درصد افزایش داشته است. در پاییز۱۴۰۲ سهم جمعیت شاغل فارغالتحصیل آموزش عالی از کل شاغلان ۲۷.۵درصد بوده است. این مهم نه تنها درخصوص فارغالتحصیلان مقطع دکترا قابل تامل است، بلکه در میان کل دانشگاهیان که درس خود را به اتمام رساندهاند، رقم نگرانکنندهای است! این به معنی آن است که مراکز دانشگاهی و بازار کار راههای مجزا را برای فعالیت خود انتخاب میکنند و خروجی تحصیلات عالی به معنی جذب بازار کار شدن نیست!! بیتوجهی مراکز صنعتی خدماتی به جذب این نیروها در کنار کم توجهی مراکز آموزش عالی به این مهم، تصویری نگرانکننده از جامعه پیش رو میگذارد! که درنهایت منجر به جدا ماندگی دانشگاه که سالهاست از سوی مراکز مختلف مورد اشاره است، با بازار کار میشود!
********************************
جادوگری علیه پرسپولیس در اصفهان/ پیدا شدن سحر و جادو در رختکن تیم اوسمار
اعتمادآنلاین |در شرایطی که کمتر از یک ساعت به آغاز دیدار تیمهای ذوب آهن و پرسپولیس باقی مانده است اعضای کادرفنی و بازیکنان تیم پرسپولیس با کاغذهایی که نمادهای عجیب و غریب روی آنها حک شده مواجه شدهاند.
به گزارش آنا، این اتفاق باعث شد تا کادر فنی و سرپرستی پرسپولیس بلافاصله موضوع را به ناظر مسابقه گزارش کرده و این نمادها را به وی تحویل دهند.
این اتفاق در حالی رخ داده که مشخص نیست چه کسی این نمادها را در مقابل در رختکن پرسپولیس قرار داده است.
دیدار تیمهای ذوب آهن و پرسپولیس ساعت ۱۷:۳۰ در ورزشگاه فولادشهر برگزار می شود.
Comments
چطور نرخ بیکاری پایین آمده اما ۵ هزار دکترای بیکار داریم؟<br> جادوگری در فوتبال ایران — بدون دیدگاه
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>