اخراج هنرمندان هالیوود، از جمله سوزان ساراندون بخاطر محکوم کردن نسل کشی فلسطینیان
جنگ غزه در هالیوود؛ قطع همکاری با سوزان ساراندون و ملیسا باررا و حمایت تام کروز از یک مدیر برکنارشده
سوزان ساراندون، بازیگر آمریکایی برنده اسکار و ملیسا باررا، هنرپیشه مجموعه فیلمهای «جیغ»، به دلیل اظهار نظر درباره جنگ غزه و متهم شدن به «یهودستیزی»، با قطع همکاری و اخراج از سوی شرکتهای هالیوودی روبرو شدهاند.
ملیسا باررا، هنرپیشه مکزیکی هالیوود بعد از کنار گذاشته شدن از فیلمهای «جیغ» به دلیل انتشار پستهایی در حمایت از فلسطینیها، گفت که سکوت را یک گزینه نمیداند و به همین دلیل به اظهار نظر درباره این موضوع در فضای عمومی ادامه خواهد داد.
او که به صورت مرتب درباره جنگ غزه در شبکههای اجتماعی اظهار نظر میکرد، چند روز پیش پستی منتشر کرد و در آن اسرائیل را به «نسلکشی و پاکسازی قومی» متهم کرد.
شرکت اسپایگلس، تهیه کننده فیلمهای جیغ، این بازیگر را اخراج کرد و گفت که به هیچ وجه با «یهودستیزی» مدارا نمیکند.
همزمان شرکتی که مدیریت برنامههای سوزان ساراندون، بازیگر مشهور آمریکایی را بر عهده داشت اعلام کرد که به دلیل سخنرانی این هنرپیشه ۷۷ ساله در یک تظاهرات حمایت از فلسطینیها، به همکاری با او پایان میدهد.
پیش از آن مها دخیل، یکی از مدیران یک شرکت هالیوودی به خاطر پستی که در اینستاگرام گذاشته بود از پست مدیریتی خود کنار گذاشته شد. اما تام کروز، ستاره هالیوود، برای حمایت از او شخصا به دیدارش رفت.
ملیسا باررا چه گفته بود؟
ملیسا باررا که در قسمت پنجم و ششم مجموعه فیلمهای «جیغ» بازی کرده بود و قرار بود در قسمت بعدی هم نقش داشته باشد، از منتقدان صریح اسرائیل در شبکههای اجتماعی بوده است.
او حدود یک ماه پیش در پستی که اکنون حذف شده، نوشته بود: «رسانههای غربی تنها طرف [اسرائیلی] را نشان میدهند. این که دلیل این کار چیست، به عهده خودتان… ما به نفرت بیش از این نیاز نداریم. نه اسلامهراسی. نه یهودستیزی.»
باررا یکی از ۲۰۰ نفری بود که در ماه اکتبر نامه سرگشاده هنرمندان و بازیگران به جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا با درخواست برقراری آتشبس در غزه را امضا کرده بود.
او در پست اخیرش گفته بود که «در حال حاضر با غزه مانند اردوگاه کار اجباری [نازیها] رفتار میشود… همه را یک جا جمع میکنند بدون آن که جایی برای رفتن داشته باشند، بدون برق، بدون آب… آدمها هیچ چیزی از تاریخمان نیاموختهاند. و درست مثل تاریخ، مردم همچنان در سکوت نظارهگر آنچه رخ میدهد هستند. این یک نسلکشی و پاکسازی قومی است.»
بعد از این پست که اکنون در دسترس نیست، شرکت اسپایگلس، تهیهکننده فیلمهای جیغ در بیانیهای گفت که موضعش کاملا آشکار است: «ما هیچگونه مدارایی با یهودستیزی یا تحریک به نفرتپراکنی در هر شکلی، از جمله اشارات غلط به نسلکشی، پاکسازی قومی، تحریف هولوکاست یا هر چیزی که آشکارا از مرز نفرتپراکنی عبور میکند، نداریم.»
بعد از اعلام خبر قطع همکاری اسپایگلس با ملیسا باررا در قسمت بعدی فیلم جیغ، کریستوفر لندون، کارگردان این فیلم، در پستی که بعدا حذف شد، نوشت: «این بیانیه من است: همه چیز افتضاح است. [سر من] داد نکشید. این تصمیم من نبود.»
باررا هم بعد از اخراج با دفاع از مواضع خود، در اینستاگرام نوشت: «پیش و بیش از هر چیز یهودستیزی و اسلامهراسی را محکوم میکنم. نفرتپراکنی و تعصب به هر شکلی علیه هر گروهی از مردم را محکوم میکنم.»
او گفت که هدفش افزایش آگاهی درباره وضعیت جاری بوده و نوشت:«هر فردی روی زمین… مستحق حقوق بشر، احترام و البته آزادی برابر است… من روز و شب برای توقف مرگها، خشونت و همزیستی مسالمتآمیز دعا میکنم. من به اظهار نظر علنی برای کسانی که بیش از همه به آن نیاز دارند، و به تبلیغ صلح و امنیت، و حقوق بشر و آزادی ادامه خواهم داد. سکوت برای من یک گزینه نیست.»
وضعیت ساخت قسمت هفتم فیلم جیغ روز چهارشنبه ۲۲ نوامبر، زمانی که جنا اورتگا، همبازی ملیسا باررا اعلام کرد که در این فیلم بازی نخواهد کرد، با ابهام بیشتری روبرو شد. البته دلیلی که از سوی جنا اورتگا اعلام شده تلاقی زمان فیلمبرداری جیغ هفت با فصل دوم سریال «چهارشنبه» برای نتفلیکس است. اورتگا و باررا در دو قسمت قبلی جیغ نقش دو خواهر را بازی میکردند.
ماجرای سوزان ساراندون چه بود؟
روز سهشنبه ۲۱ نوامبر شرکت هالیوودی یوتیای که مدیریت برنامههای سوزان ساراندون، بازیگر برنده اسکار را بر عهده داشت اعلام کرد که همکاری با او را قطع خواهد کرد.
ساراندون که با موضعگیریهای صریح سیاسی و اجتماعی شناخته میشود، در چندین تظاهرات حمایت از فلسطینیها در آمریکا حضور داشته است.
او در تجمعی که اخیرا در نیویورک برگزار شد گفته بود: «در حال حاضر بسیاری از مردم هستند که به خاطر یهودی بودن خود میترسند، و این افراد اکنون مزه این را میچشند که مسلمان بودن در این کشور چه حسی دارد.»
او در این سخنرانی که ویدیوی آن منتشر شد، از دیگران هم خواسته است که در جنگ اسرائیل و حماس از فلسطینیها حمایت کنند: «مردم سوال مطرح میکنند، مردم در حال برخاستن هستند، مردم دارند خودشان را آموزش میدهند، مردم دارند از شستوشوی مغزی که در کودکی آنها شروع شده بود، فاصله میگیرند.»
او خطاب به حاضران در آن تجمع گفت: «قوی باشید، صبور باشید، صریح باشید و در کنار هر کسی که جرأت اظهار نظر دارد، بایستید.»
سوزان ساراندون روی شبکه اجتماعی اکس، پستی از راجر واترز، عضو پینک فلوید و یکی از منتقدان جدی اسرائیل را هم بازنشر کرد. راجر واترز بارها به «یهودستیزی» متهم شده، اما خودش همواره این اتهام را رد کرده است.
حمایت تام کروز از مدیری که تنبیه شد
در رویدادی دیگر که هفته گذشته رخ داد، «مها دخیل» یکی از مسئولان ارشد یک شرکت هالیوودی دیگر هم بعد از انتشار پستهایی در اینستاگرام با انتقاد و تنبیه روبرو شد.
دخیل در یکی از این پستها نوشته بود: «چه چیزی دردناکتر از این است که شاهد نسلکشی باشید؟ این که شاهد باشید نسلکشی که دارد رخ میدهد، انکار میشود.»
مها دخیل بعد از این پست از تمام وظایف خود به عنوان یکی از روسای بخش سینمایی شرکت سیایای کنار گذاشته شد، هر چند به او اجازه داده شد که به عنوان یک کارمند آنجا بماند.
بعد از این اتفاق نشریه ورایتی گزارش داد که تام کروز، ستاره هالیوود و یکی از مشهورترین موکلان مها دخیل از او حمایت کرده است.
بنا بر این گزارش تام کروز روز ۱۵ نوامبر در اقدامی کمسابقه با حضور در دفتر مها دخیل در شرکت سیایای شخصا با او دیدار کرده است.
این گزارش میگوید گروهی از کارکنان شرکت سیایای هم تهدید کرده بودند که در اعتراض با برخوردی که با مها دخیل شده، از شغلشان کنارهگیری میکنند، اما آنها در نهایت از عملی کردن این تهدید صرف نظر کردند.
نشریه ورایتی در گزارش خود نوشته است که مواردی از «اخراج، مقصر دانستن و احساس خیانت» در ارتباط با موضعگیریهای مربوط به جنگ غزه در سرتاسر هالیوود در حال رخ دادن است.
منبع: بی بی سی
Comments
اخراج هنرمندان هالیوود، از جمله سوزان ساراندون بخاطر محکوم کردن نسل کشی فلسطینیان — بدون دیدگاه
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>