Comments

 21 فوریه روز جهانی زبان مادری گرامی باد<br> محمد حسین یحیایی — 2 دیدگاه

  1. حال که بحث جدایی و وحدت قومی و زبان مادری به میان آمد، این نکتات گفتنی است:
    وحدت ضد ارتجاع با وجود مارکسیسم ، ممکن نیست، چون مارکسیستها درکها و تفاسیر گوناگونی از ماتریالیسم تاریخی گنگ مارکس دارند:
    نظرات مارکسیستی:
    انقلاب ایران تاریخا سوسیالیستی باید باشد و یک حزب حاکم گردد – بلشویسم.
    انقلاب ایران تاریخا سوسیالیستی است اما باید بعدا چند حزبی باشد – سوسیال دموکراسی
    انقلاب ایران تاریخا باید بورژوا دموکراتیک باشد.
    اقتصاد جامعه سرمایه داری است اما نظام سیاسی قرون وسطایی دارد، پس انقلاب دموکراسی خواهانه است.
    انقلاب سوسیالیستی است، اما دولت باید ساختار بورژوا دموکراتیک داشته باشد.
    انقلاب باید شورایی باشد و حزب و‌دولت هم لازم نیست.
    انقلاب باید شورایی باشد و دولت شورایی درست کند.
    انقلاب باید خلقی و ضد امپریالیستی باشد.
    دهها انشعاب و تشکل در میان مارکسیستها صورت گرفته و کلا، کارشان تمام است.
    البته، مارکس را باید فهمید، افکار درست و روشن ش را قبول کرد و افکار گنگش را نقد نمود.
    —-
    اپوزیسیون هوادار مردسالاری و سرمایه داری هم توان وحدت ندارد چون رقابت در ذات سلطه جویی و استثمارگری است. توجه شود که در تمام کشورهای موجود، یا تضاد در حاکمیت کردن وجود دارد و یا از طریق دیکتاتوری بر ان سرپوش گذاشته می شود. نهایت سرمایه داری وجود یک جریان حاکم مالی مستبد و بی رحم متکی به تکنولوژی خواهد بود. بعضی از این فیلمها چندان دور از واقعیت نیستند.
    —-
    اما اپوزیسیون میتواند حول کمونیسم آنارشیستی متحد شود و آن اتحاد همه توده های تحت سلطه و در حال استثمار شدن است. یعنی همه زنان و کارگران قومهای ایران میتوانند حول از بین بردن مردسالاری، بردگی مزدی، امپریالیسم، هیراشی، تعصبات و تبهکاری متحد شوند. دلیل اینکه آنها تاکنون متحد نشده اند ، حاکمیت ذهنیت ارتجاع در خود اپوزیسیون است.
    آنارشیست

  2. هیچ بحث قانع کننده ای وجود ندارد که آدم را راضی کند که همه دنیا نباید یک زبان مشترک داشته باشند. زبان ابزار ارتباط ذهنی میان ادم هاست، هر چه زبانها به هم نزدیک تر و قابل فهم تر، ارتباط ذهنی انسانها به هم ساده تر و بی دردسر تر. اینکه همه اهالی ایران به زبان فارسی صحبت کنند ، چیز خوبی است و حتی از دست دادن زبان اصلی یک قوم چیز بدی نیست. البته، این بحث پیش می آید که چرا همه زبان عربی نداشته باشند، و یا زبان ترکی و یا انکلیسی؟ راه حل این قضیه، ترویج یک زبان است که متعلق به قوم خاصی نیست. احتمالا بهترین کاندید زبان مشترک همه انسانهای دنیا زبان اسپرانتو است. بعضی از ایرانیها علاقه به زبان اسپرانتو داشتند که علاقه خوبی است.
    توضیح زبان اسپرانتو در ویکی پدیای فارسی و اینکه چه کسانی در ایران به این زبان علاقه مند شدند:
    https://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A7%D8%B3%D9%BE%D8%B1%D8%A7%D9%86%D8%AA%D9%88
    این بود بحث زبان مادری.
    اما سلطه قومی و زورگویی ارتجاعی است و از نوع امپریالیسم. با از بین رفتن استثمار نیروی کار و سلطه طلبی مولد آن، انسانها به هم نزدیک تر می شوند و تعصب و عقب افتادگی و جهل موجود در خودپسندی قومی که نتیجه ذهنیت ارتجاعی است، از بین می رود . در چنین وضعیتی، احتمالا، انسانهای دنیا یک زبان اصلی مشترک انتخاب خواهند کرد تا به هم نزدیک تر شوند. البته، شرط اول از بین بردن سلطه جویی و استثمار نیروی کار است. تا وقتی که ارتجاع وجود دارد، جهل و عقب افتادگی و قوگرایی و تعصبات وجود خواهد داشت چون مردسالاران و اربابان بردگی مزدی به ترویج آن نیاز مبرم دارند. همین الان در قرن ۲۱ می بینیم که چطور نظامی ترین و علمی ترین و سرمایه داری ترین کشور دنیا تبلیغ مذهب و جهل و ضدیت با تکامل و جدایی میکند چون بر اساس سلطه و بردگی مزدی سازماندهی شده است. زنان و کارگران ایران میتوانند با از بین بردن شر ارتجاع، اولین کشوری باشند که زبان اسپرانتو را بعنوان زبان همه اهالی خود انتخاب کنند. بعلاوه، حروف این زبان را میتوان براحتی در سیستمهای دیجیتال نصب کرد و مثل عربی و ژاپنی نیست.
    آنارشیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>