چه کسی به او می انديشد؟
بخش عظيمی از يک ميليارد کودک فقير جهان در کشور ما به سر می برند
روشنگری: چند سال پیش در روز جهانی حقوق بشر اعلام شده بود 1000000000 کودک جهان در فقر زندگی می کنند، جهان می توانست با سرمايه گذاری کمتر از 100 ميليارد دلار طی ده سال اين فقر را ريشه کن کرده و مساله فقر کودک در جهان را حل کند. اما فعلا جهان در حال افزايش تعدا کودکان فقير به طرق مختلف است: از طريق آزاد کردن بازار به بهای ايجاد فقر گسترده،از طريق آواره و يتيم و معلول و بيشتر فقير کردن کودکان در جنگ. جهان در یک سال بيش از 956 ميليون دلار را صرف بودجه نظامی کرده است، يعنی صد برابر بودجه ای که برای ريشه کن کردن فقر کودک در جهان طی يک دوره ده ساله لازم است.سرمايه گذاری خارجی فعلا به فکر نجات خود است و گذشته از همه چيز ديگر فعلا مشغول آن است که بهای جنگ ها را با به زمين زدن کودکان، در همه جا ولی بويژه در جهان فقر زده تامين کند.
ما نفت داريم و می توانستیم برای نجات کودکان مان از فقر سرمايه گذاری کنيم.اما نماينده صندوق کودکان ملل متحد به ما گفت بخش عظيمی از آن يک ميليارد کودک فقير در کشور ما به سر می برند. او گفت در ايران بيش از 500000 کودک با کمتر از يک دلار و بيش ازيك ميليون کودک زير خط فقر دو دلار در روز زندگى ميكنند.
آن ها که زمام اختيار کشور را در دست دارند، هم درهای بازار را باز گذاشته اند تا از بزرگ و کوچک در کشور ما قربانی بگيرد، و هم خود با فساد و سود اندوزی و سوء استفاده و سوء اداره کشور، به اندازه جنگ به جان مردم ما افتاده اند.
ضرباتی که رژيم اسلامی به مردم کشور ما از طريق افزايش شکاف طبقاتي، به نفع بازار و به ضرر اکثريت مردم ايران وارد کرده به حدی است، اوضاعی ايجاد کرده است که مردم ايران ديگر به واقع تحمل يک ضربه ديگر، يک شوک اقتصادی ديگر، يک تحريم اقتصادی را ندارند. نماينده صندوق کودکان آمار ديگری نيز در اختيار ما گذاشت. او گفت 14در صد از کودکان ايرانی کار می کنند.او از ميزان بالاتر سوءتغذيه و عدم برخوردارى كودكان از مراقبتهاى كيفى در استانهاى سيستان و بلوچستان، آذربايجان غربى و هرمزگان، عدم برخوردارى از فرصتهاى برابر آموزشى دختران و پسران، ميزان بالاى ترك تحصيل دختران در مقطع ابتدايى ايران و نيز وجود موارد كودكآزارى و استثمارحرف زد.
او گفت هنوز حدود 400 هزار كودك افغانى در ايران زندگى مى كنند، و اضافه کرد در ايران تنها كودكان افغانى كه خانوادههاى آنها مجوز دارند حق رفتن به مدرسه را داشته و براى هر ترم 100 تا 150 دلار پرداخت ميكنند؛ اين واقعيت ناخوشايندى است؛ چرا كه اكثر كودكان ساكن كشورها يا پناهنده حق برخوردارى از آموزش رايگان و طبيعى را دارند.
او گفت: شمارى از كودكان بخصوص دختران 4 تا 5 ساله ايران به علت مشكلات و مسائل اجتماعى و فرهنگى و كمبود معلم زن مجبور به ترك تحصيل شده و بعلاوه تنبيه نيز همچنان در مدارس ايران جارى است.
او از فقدان آموزش و اطلاعات جنسی در برنامه آموزشی کودکان کشورمان گفت و از خطراتی که اين امر کودکان ما را تهديد می کند.
هنوز بسياری چيزهادر باره وضع اسفناک کودکان محروم ما و اوليای زحمتکش آن ها هست که نماينده صندوق کودکان سازمان ملل از آن ها حرفی نزد.
اين کودکان برای نجات به نيرويی نياز دارند که با جمهوری اسلامی بجنگد، اما نيرويی که به فکر آن ها باشد .
Comments
چه کسی به او می انديشد؟ — بدون دیدگاه
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>