چالش محیط زیستی زبالهها و شیرابهها
پسماند در 3 استان گردشگرپذیر، یک ابرچالش محیطزیستی
به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه همشهری، پسماند در 3استان گردشگرپذیر، یک ابرچالش محیطزیستی است که تاکنون مهمترین روش برای مدیریت آن دفع در بکرترین زیستگاههای هیرکانی است؛ بهطور مثال، زبالههای تولید شده مازندران در ۲۷نقطه از مناطق جنگلی، ساحلی و حاشیه رودخانهها نگهداری میشود.
استانهای شمالی کشور بهدلیل شرایط توپوگرافی خاص، نزدیکی به دریا و وجود رودخانهها و آبخوانهای زیرزمینی فراوان، امکان دفن زباله به روش مرسوم در سایر شهرهای کشور را ندارند؛ در نتیجه در جایجای این منطقه انباشت کوهی از پسماندها را در دل جنگلهای هیرکانی شاهدیم که با هر باران شیرابهها، جانی دوباره میگیرد.
۶۴ درصد زبالههای تولیدی در این 3استان در جنگلها، ٢٦درصد در رودخانهها و ۱۰درصد در مراتع دفن میشوند؛ مدیریت این ابرچالش کشور بدون بودجههای کلان و دائمی امکانپذیر نیست. آنچه در این سالها به استانهای شمالی برای مدیریت پسماند داده شده صرف تلنبارکردن در طبیعت و راهاندازی زبالهسوز شده است؛ چند وقتی هم هست که پسماند چند شهر راهی استان تهران میشود و هزینههای سرسامآور آن از بودجههای مستقل مدیریت پسماند و یا شهرداریها تأمین میشود.
Comments
چالش محیط زیستی زبالهها و شیرابهها — بدون دیدگاه
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>