Comments

جهان پسا دمکراسی <br> منوچهر صالحی لاهیجی — 1 دیدگاه

  1. میخوانیم:
    “انسان‌ها مجبورند ساختارهای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و حتی دینی خود را با وضعیت‌های دگرگون ‌شده تطبیق دهند، یعنی دگرگونی‌های مادی سبب دگرگونی ساختارهای انسانی می‌گردند.”
    اما،
    انسان‌ها از طریق فکر کردن و نقشه کشیدن خود را تطبیق می‌دهند و مثل حیوانات تابع قوانین کور مادی (در ترمینولوژی مارکسیستی ماده در مقابل روح و ذهن) نیستند. به عبارت دیگر، جمله اول نفی جمله دوم است و جمله دوم نفی جمله اول.بعلاوه، ساختار “مادی” جدید نیز خود از طریق عملکرد انسان‌ها پیدایش می یابد که اینهم محصول تحقق عینی افکار انسانهاست. کلا، تفسیر نویسنده از و یا خود ماتریالیسم تاریخی، با واقعیت جور در نمی آید و علمی نیست.
    در ارتباط با پسا دموکراسی، منظور مقاله پسا دموکراسی اروپائی هاست. معلوم نیست که چرا ما زنان و کارگران جامعه بشر باید نگران تغییر دموکراسی به پسا دموکراسی باشیم در حالیکه آن دموکراسی هرگز در خدمت زنان و کارگران غیر غربی نبود و برای زنان و کارگران غیر غربی همیشه استثمار و استعمار و جنگ و فقر بوده است!
    توجیه پیدایش قدرت سیاسی یافتن دست راستی ها از طریق تکنولوژی درست از آب در نمی آید، نویسنده پیدایش هیتلر و موسیلینی را میخواهند چگونه توضیح بدهد؟ آن موقع که چین و دیجیتال و این چیزها نبود. دموکراسی آلمان هیتلر از خود ساخت!
    واقعیت این است که پیدایش دست راستی ها در غرب از تضعیف اقتدار آنها در جهان از طریق به چالش گرفته شدن توسط سرمایه داری شرق بوجود آمده. دموکراسی بعد از جنگ دوم آنها پر خرج شده و دیگر نمیتوان با از دست دادن قلمروی سیاسی و اقتصادی، زنان و کارگران خودی را راضی نگه داشت. برای همین حاکمین غربی دارند خود را با وضعیت کل جهان تطبیق میدهند.
    حال، دلیل اینکه سرمایه داران غرب و شرق می‌توانند خود سازمان دهند و یا تطبیق دهند این است که جنبش مارکسیستی بکل در ایجاد وحدت قربانیان اقتدار علیه ارتجاع شکست خورده است. اقتدارگرایان راه تکاملی خود را طی می‌کنند، اقتدارستیزان دچار رکود شده اند.
    راه چاره برای قربانیان اقتدار نقد و نفی ارتجاع است. ارتجاع هست مردسالاری، بردگی مزدی، امپریالیسم، هیراشی، انواع تعصب و تبهکاری. تا وقتیکه مارکسیسم وجود دارد، نقد ارتجاع کامل نیست و ارتجاع روند تکاملی خود را طی خواهد کرد.
    آنارشیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>