١١ میلیون دیابتی در ایران
ملیحه محمودخوا_شهروندآنلاین
اسدالله رجب، رئیس انجمن دیابت ایران با اشاره به اینکه در خاورمیانه و محدوده جغرافیایی که ما در آن قرار گرفتهایم، آمار دیابت بالاست و این امر به ژن مردم در این منطقه، نوع تغذیه و افزایش چاقی مردم بستگی دارد، ادامه میدهد: «نکته مهمی که باید به آن توجه داشت این است که متاسفانه خود دیابت بهخودیخود انقدرها هم مشکلی ندارد، اما وقتی فردی دیابت داشته باشد و موارد را رعایت نکند، دچار عوارضی میشود که بیمار را از پای میاندازد. در واقع عوارض دیابت مثل مشکل قلبی 24 برابر برای فرد دیابتی که قند خونش کنترل نشده، خطرناکتر از فردی است که انسولین بدنش تحت کنترل است.»
دیابت یک بیماری جهانی است. براساس آمار فدراسیون بینالمللی دیابت در سال 2021 بیش از 531میلیون بزرگسال بالای 20 سال گرفتار دیابت بودهاند و بیش از 541میلیون نفر در مرحله پیشدیابت قرار دارند. پیشبینیهای این سازمان بینالمللی نشان میدهد که در سال 2045 رقم ابتلای افراد به دیابت 783میلیون نفر است و تخمین زده میشود 75درصد این افراد به دیابت نوع دو مبتلا میشوند. این در حالی است که بیش از 90درصد این افراد در کشورهایی زندگی میکنند که با مشکل مالی روبهرو هستند. رئیس انجمن دیابت ایران به این موضوع اشاره میکند که در کشور خودمان نیز 14.5درصد از افراد بزرگسال به دیابت مبتلا هستند که به صورت تقریبی حدود 11 میلیون نفر میشوند که نیمی از آنها از بیماری خود مطلع نیستند و زمانی به پزشک مراجعه میکنند که به یکی از عوارض دیابت دچار شدهاند.
او تاکید میکند که در کنار این آمار مبتلا بیش از 18درصد از افراد در معرض خطر ابتلا به دیابت قرار دارند که اگر مراقبت نکنند دچار دیابت میشوند. در واقع میتوانیم اینطور بگوییم که 30درصد مردم یا دیابتی هستند با در آینده دیابتی میشوند.
این روزها بحث کمبود دارو بسیار اهمیت دارد و همه بیماریها از نبود این داروها در امان نماندند. دیابت نیز از جمله بیماریهایی است که بیمارانش با کمبود مواجه شدند. رئیس انجمن دیابت بر این باور است که درمان دیابت 6 پایه اساسی دارد که دارو یک پایه آن است و اگر فردی 5 پایه دیگر را رعایت کند، کمتر به دارو وابسته میشود.
او به فعالیت بدنی نیز اشاره کرده و ادامه میدهد: «فعالیت جسمانی برای همه افراد اهمیت دارد، اما این موضوع برای فرد دیابتی بسیار مهمتر است، زیرا ورزش میتواند تا میزان زیادی از کاهش وزن افراد بکاهد و فرد بیمار کمتر با کمبود انسولین مواجه میشود.»
اسدالله رجب به این موضوع تاکید میکند که در حوزه دارو با مشکل روبهرو هستیم، خصوصا داروهایی که از خارج وارد میشود. اما اگر فردی که آموزش دیده، بتواند مشکل خود را مدیریت کند، کمتر به دارو نیاز دارد، زیرا اگر فردی هم غذا زیاد مصرف کند و هم دارو بزند، نمیتواند انتظار این را داشته باشد که بیماریاش کنترل شود.
Comments
١١ میلیون دیابتی در ایران — بدون دیدگاه
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>