ممانعت نیروهای تشکیلات خودگردان از برگزاری تظاهرات حمایت از غزه
به گزارش سایت دیدهبان ایران، منابع فلسطینی در مصاحبه با الجزیره اعلام کردند که دستگاههای امنیتی وابسته به تشکیلات خودگردان فلسطین امروز (جمعه) راهپیمایی را در نابلس در شمال کرانه باختری اشغالی سرکوب کردند که این راهپیمایی خواهان پایان جنگ کشتارجمعی و گرسنگی دادن در نوار غزه شده بود.
رسانههای فلسطینی تصاویری را منتشر کردند که نشان میداد نیروهای امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطین گاز اشکآور را به سمت تظاهراتی در نابلس شلیک کردند که این تظاهرات در همبستگی با غزه و برای درخواست جهت توقف جنگ کشتارجمعی برگزار شده بود و تعدادی از شرکت کنندگان در این تظاهرات بازداشت شدند.
در هفته گذشته نیز دستگاههای امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطین چندین تظاهرات در کرانه باختری اشغالی را که برای محکومیت سیاست گرسنگی دادن و تجاوزات مداوم رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه محاصره شده، برگزار شده بود، سرکوب کردند.
در همین راستا، گروه حقوقی مستقل «وکلای مدافع به خاطر عدالت» که مقر آن در رام الله است، به شدت اقدام دستگاههای امنیتی تشکیلات خودگردان در سرکوب این تظاهرات مسالمت آمیز را محکوم کرده و اعلام کرد که این امر نقض آشکار قانون اساسی فلسطین و منشورهای بین المللی است.
این گروه در بیانیه خود اعلام کرد که بکارگیری خشونت بیش از حد علیه شهروندان بی دفاع و پیگرد فعالان باعث زیر پا گذاشتن قانون اساسی فلسطین و منشورهای بینالمللی است.
*************************

غزه؛ «حاضرم برای یک کیسه آرد برای فرزندانم جانم را بدهم»
بی بی سی / مردی از غزه به ما میگوید «هردو فرزندم گریه میکردند چون چهار روز است چیزی نخوردهاند.»
او به بیبیسی عربی میگوید: «به سمت محل توزیع رفتم، به این امید که بتوانم یک کیسه آرد به خانه بیاورم. اما وقتی به آنجا رسیدم، نمیدانستم چه کار کنم.»
«آیا باید سعی کنم زخمیها را نجات دهم، شهدا را حمل کنم یا دنبال آرد بگردم؟ به خدا قسم، اگر مرگ به این معنی باشد که بتوانم حتی یک کیسه آرد برای فرزندانم بیاورم تا بتوانند غذا بخورند، آن را میپذیرم.»
یک پزشک به بیبیسی میگوید حدود ۹۰۰ هزار کودک در غزه از گرسنگی رنج میبرند و ۷۰ هزار نفر از آنها در وضعیت سوءتغذیه قرار دارند
سوءتغذیه، گرسنگی و کشته شدن در نزدیکی مراکز امدادرسانی در غزه به نگرانی فزایندهای تبدیل شده است، چون مردم صرفاً به کمکهای توزیعشده توسط بنیاد بشردوستانه غزه که مورد حمایت آمریکا و اسرائیل است، متکی هستند.
ثمین الخیتان، سخنگوی دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد، میگوید: «از زمان شروع فعالیت بنیاد بشردوستانه غزه در ۲۷ مه، بیش از ۱۰۰۰ فلسطینی در حالی که سعی در تهیه غذا در غزه داشتند، توسط ارتش اسرائیل کشته شدهاند.»
او به سرویس جهانی بیبیسی میگوید: «تا ۲۱ ژوئیه، ما ۱۰۵۴ نفر را که در غزه هنگام تلاش برای تهیه غذا کشته شدهاند، ثبت کردهایم؛ ۷۶۶ نفر از آنها در مجاورت مراکز کمکرسانی بنیاد بشردوستانه غزه و ۲۸۸ نفر در نزدیکی کاروانهای کمکرسانی سازمان ملل و سایر سازمانهای بشردوستانه کشته شدهاند.»
افزایش شمار قربانیان
بنیاد بشردوستانه غزه عملیات خود را در غزه در پایان ماه مه آغاز کرد و کمکهای محدودی را از چندین مکان در جنوب و مرکز غزه توزیع کرد. این اقدام پس از محاصره کامل ۱۱ هفتهای غزه توسط اسرائیل انجام شد که در طی آن هیچ غذایی وارد این منطقه نشد.
دکتر محمد ابو سلمیه، مدیر بیمارستان شفا در غزه، به بیبیسی میگوید: «طی ۷۲ ساعت گذشته ۲۱ کودک بهعلت سوءتغذیه و گرسنگی در سراسر غزه جان باختهاند.»
او اضافه میکند: «حدود ۹۰۰ هزار کودک در غزه دچار گرسنگی هستند و ۷۰ هزار نفر از آنها در وضعیت سوءتغذیه قرار دارند.»
این دکتر هشدار میدهد شرایط مرگبار است و بیماران دیابتی و کلیوی در این وضعیت بیشتر در معرض خطرند.
سخنگوی وزارت بهداشت وابسته به حماس اعلام کرده که «در ۴۸ ساعت گذشته ۳۳ نفر از جمله ۱۲ کودک جان خود را از دست دادهاند.»
آنها میافزایند: «تعداد کل مرگومیر ناشی از سوءتغذیه از آغاز جنگ در سال ۲۰۲۳ تاکنون به ۱۰۱ نفر رسیده، که ۸۰ نفر آنها کودک هستند.»
در آستانه قحطی
برنامه جهانی غذا سازمان ملل اعلام کرده «تمام جمعیت غزه در معرض قحطی قرار دارند.»

در بیانیهای از سوی این نهاد آمده است: «سوءتغذیه در حال افزایش است، طوری که ۹۰ هزار زن و کودک نیاز فوری به درمان دارند. نزدیک به یکسوم افراد روزها است چیزی نمیخورند.» این بیانیه میگوید «کمک غذایی تنها راه دسترسی بیشتر مردم به غذا است، و قیمت یک کیلو آرد در بازارهای محلی به بیش از ۱۰۰ دلار رسیده است.»
در ماه مارس، اسرائیل تمام گذرگاههای غزه را بست و از ورود تمام کالاها، از جمله غذا، سوخت و دارو، جلوگیری کرد و دو هفته بعد حمله نظامی خود را از سر گرفت و به آتشبس دو ماهه با حماس پایان داد.
این محاصره همچنین باعث قطع داروها، واکسنها و تجهیزات پزشکی ضروری برای سیستم بهداشت و درمان غزه شده است.
وزارت امور خارجه اسرائیل روز یکشنبه اعلام کرد که از اواسط ماه مه، ۴۴۰۰ کامیون حامل کمکهای بشردوستانه از اسرائیل وارد غزه شده است. این وزارتخانه افزود که ۷۰۰ کامیون دیگر نیز منتظرند تا توسط سازمان ملل از سمت غزه و از نقاط عبوری آن تحویل گرفته شوند.
اسرائیل اصرار دارد که هیچ کمبودی در این منطقه وجود ندارد و حماس را به سرقت و ذخیره کمکهای بشردوستانه برای دادن به جنگجویان خود یا فروش آنها برای جمعآوری پول متهم میکند.
روز دوشنبه، ۲۸ کشور از جمله بریتانیا، کانادا و فرانسه خواستار پایان فوری جنگ در غزه شدند، جایی که به گفته آنها رنج غیرنظامیان «به اعماق جدیدی رسیده است.»
در بیانیهای مشترک آمده است که مدل کمکرسانی اسرائیل خطرناک است و آنچه «کمکرسانی قطرهای و کشتار غیرانسانی غیرنظامیان» در جستجوی غذا و آب نامیده میشود محکوم شد.
وزارت امور خارجه اسرائیل بیانیه این کشورها را رد کرد و گفت که این بیانیه «با واقعیت فاصله دارد و پیام اشتباهی به حماس میفرستد».
اما از زمان شروع توزیع کمکها توسط بنیاد بشردوستانه غزه مورد حمایت اسرائیل و آمریکا در اواخر ماه مه، تقریباً روزانه گزارشهایی از کشته شدن فلسطینیها در حین درخواست کمک منتشر میشود.
«ما بیبضاعت هستیم»
علی محمد بخیت به بیبیسی عربی میگوید: «امروز یک کیلو آرد در بازار ۳۰۰ شِکِل (۹۰ دلار) قیمت دارد… و ما فقیر شدهایم.» او میافزاید: «نمیتوانیم حتی ابتداییترین نیازهایمان را تأمین کنیم.»
او میگوید: «مرد جوانی کنار من نشسته بود و ناگهان به سرش شلیک شد. ما حتی نمیدانستیم گلوله از کجا آمده است. ما آنجا بودیم و برای نجات خود میکوشیدیم، اما خودمان را غرق در خون یافتیم. امروز، هر کسی که یک کیسه آرد برمیداشت، با گلوله مواجه میشد.»
ماه گذشته، ارتش اسرائیل به بیبیسی گفت گزارشهایی مبنی بر «آسیب دیدن» غیرنظامیان در حال نزدیک شدن به مراکز توزیع بنیاد بشردوستانه غزه در غزه را بررسی میکند.
در بیانیهای اعلام شد که «گزارشهای مربوط به حادثهها در حال بررسی هستند» و هرگونه ادعای تخلف از قانون یا دستورالعملهای ارتش توسط نیروهای مسلح اسرائیل «بهطور کامل بررسی خواهد شد» و در صورت نیاز اقدام خواهد شد.
اسرائیل مقامات حماس در غزه را به استفاده از ارقام اغراقآمیز برای کشتهشدگان فلسطینی متهم کرده است، اما اذعان میکند که برای رفع «یک تهدید فوری» «تیرهای هشدار» شلیک کرده است.
حملات اخیر
این هفته، تانکهای اسرائیل برای اولین بار وارد دیرالبَلَح در غزه مرکزی شدند که موج جدیدی از آوارگی در میان غیرنظامیان ایجاد کرد.
روز یکشنبه، ارتش اسرائیل دستور تخلیه فوری شش بلوک شهری در منطقه جنوبی دیر البلح را صادر کرد که باعث فرار هزاران خانواده از خانههایشان شد.
غیرنظامیان آنجا به بیبیسی گفتند که دیگر جایی برای رفتن ندارند.
دیر البلح یکی از معدود مناطقی در غزه است که اسرائیل در طول جنگ ۲۱ ماهه خود با حماس عملیات زمینی بزرگی در آن انجام نداده است.
منابع اسرائیلی گفتهاند دلیل اینکه ارتش وارد مناطق دیر البلح نشده، این بوده که آنها گمان میکردند حماس ممکن است گروگانها را آنجا نگه داشته باشد. گمان میرود حداقل ۲۰ نفر از ۵۰ گروگان باقیمانده در اسارت غزه هنوز زنده باشند.
سازمان ملل متحد اعلام کرد که دستور تخلیه در دیر البلح دهها هزار فلسطینی را تحت تأثیر قرار داده و «ضربه ویرانگر دیگری» به تلاشهای بشردوستانه وارد کرده است.
این محلهها شامل دهها اردوگاه برای خانوادههای آواره و همچنین انبارهای کمک، کلینیکهای بهداشتی و زیرساختهای حیاتی آب هستند.
سازمان بهداشت جهانی میگوید تأسیسات این سازمان در جریان عملیات اسرائیل در دیر البلح مورد حمله قرار گرفته و محل اقامت کارکنان سه بار مورد حمله قرار گرفته و ساکنان از جمله کودکان – دچار «آسیبهای روحی» شدهاند.
این آژانس سازمان ملل متحد میگوید ارتش اسرائیل وارد محل شده، کارکنان مرد را «در محل» دستبند زده، لباسهایشان را درآورده و بازجویی کرده و چهار نفر را بازداشت کرده که سه نفر از آنها سپس آزاد شدهاند.
ارتش اسرائیل در مورد این حوادث اظهار نظری نکرده است.
«فاجعه ساخته دست بشر»
سازمان ملل متحد میگوید کارکنانش در غزه خواهند ماند تا از زیرساختهای حیاتی، از جمله یک کارخانه آبشیرینکن، با وجود شروع حمله جدید، محافظت کنند.
ژولیت توما، مدیر ارتباطات آژانس پناهندگان فلسطینی سازمان ملل (اونروا) میگوید: «آنچه در غزه اتفاق میافتد یک فاجعه انسانی است.»
توما در گفتگو با بیبیسی میگوید که ممنوعیت فعالیت اونروا توسط اسرائیل در غزه، مانع از توزیع ۶۰۰۰ کامیون پر از کمکهای امدادی توسط آنها شده است.
او با اشاره به تلفات امدادگران میگوید: «در ۲۴ ساعت گذشته، کارکنان ما به ما گفتند که برخی از همکاران اونروا در حین انجام وظیفه به دلیل گرسنگی و قحطی از حال رفتهاند.»
او میگوید: «گرسنگی ناشی از یک تصمیم سیاسی عمدی برای مجازات جمعی مردم غزه از جمله ۱ میلیون کودک است.» در نوامبر ۲۰۲۴، هیئتی از قضات دادگاه کیفری بینالمللی تصمیم گرفتند که «دلایل معقولی» وجود دارد که باور کرد بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، و یوآو گالانت، وزیر دفاع سابق او، به دلیل استفاده از «گرسنگی به عنوان یک روش جنگی» «مسئولیت کیفری» دارند.
اما اسرائیل استفاده از گرسنگی به عنوان ابزار جنگی را انکار میکند و نتانیاهو این ادعاها را «اتهامات دروغین و پوچ» خواند.
وزارت بهداشت غزه که توسط حماس اداره میشود، میگوید تعداد کشتهشدگان در غزه از زمان آغاز حمله اسرائیل در اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون از ۵۹۰۰۰ نفر فراتر رفته است.
این حمله در تلافی حملات حماس که منجر به کشته شدن حدود ۱۲۰۰ نفر و گروگانگیری ۲۵۱ نفر شد، آغاز شد.
حماس توسط کشورهایی از جمله ایالات متحده، بریتانیا و اسرائیل به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته میشود.
Comments
ممانعت نیروهای تشکیلات خودگردان از برگزاری تظاهرات حمایت از غزه — بدون دیدگاه
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>