تبلیغ ِ سربسته ی ووکاشین برای مجاهدین!
خدامراد فولادی
( تمام ِ قدرت برای فرقه سالاران)
ووکاشین پاکروان درمقاله ی « چرا شخصییت های آمریکایی به جای دیدار با اپوزیسیون ِ غیر ِ مذهبی با مریم رجوی که یک مسلمان ِ سکولار است دیدار می کنند؟»، به دنبال ِپاسخگویی به این سوآل است. بعدتر، به جواب های او مراجعه خواهیم کرد اما، از همین ابتداباید بدانیم که خود ِاصل ِسوآل یک اشکال ِ اساسی دارد وآن اینکه: مریم رجوی برخلاف ِنظر ِ ووکاشین سکولار نیست. یعنی به دلایلی که خواهم گفت در هیچ زمینه ای به جدایی ِ دین از سیاست و دولت کم ترین اعتقادی ندارد. چرا؟ چون: ایشان مسلمان و شیعه است، و خود ِ عنوان ِ « مجاهد» به معنای جهادکننده و فداشونده در راه ِ الله و دین ِ اسلام و تبلیغ کننده و ترویج دهنده ی آن ،گواه ِ این اعتقاد است.ازهمین موضع و باهمین نگرش ِتعصب آمیز، حجاب ِ اسلامی را کاملن و بدون ِ چون و چرا رعایت می کند وازاین لحاظ به عنوان ِ« یک رهبر ِِ خودخوانده ی رسالتمند که رسالت ورهبری ِسیاسی مذهبی اش راازهمسر ِ مرد ِمصلحتن غایب از نظر» اش گرفته،انتظار دارد دیگرزنان ِمسلمان ِطرفدار یا عضو ِ تشکیلات اش، به پیروی از او همین اعتقاد و رفتار ِ اسلامی- شیعی ِ او را سرمشق ِ خود قرار داده و مقدم برهرچیز حجاب ِ اسلامی – اجباری را که تفکیک کننده ی زن ِمسلمان از زن ِغیر ِمسلمان است رعایت کنند. به همین دلیل هم هست که تمام ِ زنان ِ عضو ِ مجاهدین بدون ِ استثنا محجبه اند و پوشش ِسرا پا اسلامی دارند. به طوری که حتا یک تار ِ مو از زیر ِمقنعه بیرون نمی آید که «مردان ِ نامحرم» ببینند!، بقیه ی اندام که پنهانگاه و جای ِ امن ِ خود دارند! در حالی که دخالت دادن ِ جنسییت آن هم در مناسبات ِ اجتماعی سیاسی نقض ِ آشکار ِ سکولاریسم ودرمورد ِمجاهدین نشانه ی اسلامییت ِ مردسالارانه ی آنان هم هست.
یک خصوصییت ِسکولاریسم،آزادی ِعمل در مفهوم ِ واقعی ِفردی-اجتماعی ِآن و به ویژه آزادی ِ پوشش در تشکیلات های سیاسی است به طوری که فرد به شیوه ی نظامی- پاده گانی لباس نپوشد و به همان شیوه تحت ِ اجبار ِکیش ِشخصییت پرستانه و فرمان بردارانه و در واقع آداب ِ نظامی گرانه قرار نگیرد. این درحالی است که مردان ِمجاهد برخلاف ِزنان در انتخابِ لباس کاملن آزاد هستند، وهرلباسی را که خود بخواهند می پوشند و دست ِ کم می توان گفت به لحاظ ِظاهر و البته نه در اعتقاد و ماهییت ِ پنهان در پشت ِ ظاهر، سکولاراند!
حجاب ِ اسلامی- اجباری را از آن جهت عمده می کنم و در اولوییت ِبحث قرار می دهم که یک نشانه و در واقع اصلی ترین نشان ِ و گواه ِ جبرییت ِ دین و بالاخص جبرییت ِایدئولوژی ِاسلامی است.همچنان که رژیم ِ حاکم بر ایران هم به همین دلیل بر تحمیل ِ حجاب اصرار و پافشاری می کند. یعنی، آنقدرکه حجاب نشانگر ِاسلامییت ِرژیم از یک سو، و تسلیم ِ زن و فرمانبرداری ِاو از مردان و رژیم ِ مردسالار است،هیج نشانه ی دیگری مثل نماز یاروزه چنین خصوصییت ِآشکاری ندارد.آزادی ِعمل ِمردان چنان است که مردان ِ مسلمان می توانند به طور ِهمزمان چهار همسر ِعقدی( رسمی) و چندین همسر ِ صیغه ای داشته باشد در حالی که زنان چنین آزادی ِعملی ندارند. این قوانین شامل ِ مجاهدین هم به صرف ِ اسلامییت ِ دینی اعتقادی شان می شود. محدودییت ِ جنسی ِ زنان ِ مسلمان چنان است که هیچ زنی و از جمله مریم ِ رجوی « رییس ِ جمهوری ِ خودخوانده ی مجاهدین» هم نمی تواند یعنی مجاز نیست به هیچ «مرد ِ نامحرم» ی دست دهد حتا اگر رئیس ِ جمهور یک کشور ِ اسلامی باشد، چه رسد به این که با او روبوسی کند!ازاین رو،چنین کسی باچنین خصوصیت هایی هرگز نمی تواند سکولار باشد و دین را در رفتار و کردار ِ سیاسی – اجتماعی اش دخالت ندهد. یعنی ازاین لحاظ هیچ تفاوتی باملاهای حاکم و غیر ِ حاکم ندارد.همین جا، می توان بحث در باره ی لاییک بودن ِمجاهدین را تمام کرد و به دیگرجنبه های نظرات ِ ووکاشین در مقاله اش که در واقع توجیه ِبرتری و« محبوبییت » مریم رجوی بردیگر تشکیلات های درکمین ِقدرت است پرداخت.
ووکاشین درپاسخ ِدیگر به سوآل ِ خودش می گوید: « به غیر از شورای ملی ِ مقاومت و مجاهدین ِخلق در حال ِ حاضر تشکل ِ سیاسی دیگری نیست که هم منسجم باشدوهم برنامه مشخصی برای سرنگونی و دوران ِ گذار داشته باشد، و هم درون ِ کشور هسته های مقاومت مانند ِ کانونهای شورشی داشته باشد. { تبلیغ ازاین گویاتر وبهتر برای دار و دسته ی پان اسلامیستی موسوم به مجاهدین ِ خلق؟ به علاوه، دیگر فرقه ها و دار و دسته های در کمین ِ قدرت ِ سیاسی هم همین ادعاها را دارند.}. اما، پاسخ ِ من به این ادعای ووکاشین: اول آن که من فکر می کنم چیزی یا تشکیلاتی مرکب از شورای ملی و مجاهدین توهمی بیش نیست و مجاهدین اند که نام وعنوان ِشورای ملی ِ مقاومت را برای آنکه خود را مهم جلوه دهند بر عنوان ِ اصلی شان که معنای اش جهاد کننده درراه الله و اسلام است اضافه کرده اند. دوم آن که: مجاهدین به دلیل ِ آیه ی نوشته شده و ثبت شده بر پرچم ِ تشکیلاتی- اعتقادی ِ شان نه تنها در ایران محبوبییت و مقبولییت ِ ندارند، بلکه با توجه به نفرتی که ایرانی ها و به ویژه جوانان از اسلام دارند هرگز حاضر نیستند بار ِ دیگر زیر ِ پرچم ِ« الله» و« فضل الله المجاهدین علی القاعدین » بروند که هدف اش جهانی کردن ِ این ایدئولوژی ِ قرون ِ وسطایی ِ واپسگراست و از همین حالا هنوز به قدرت نرسیده صدا و سیمای شان روزی سه بار اذان و تکبیر و نماز ِ جماعت و مراسم عزاداری و سینه زنی و زنجیر زنی به راه می اندازند. یعنی به عبارت ِدیگراین جامعه هرگزدیگرزیر ِبیرق ِ پوشیده از رنگ ِخون ِ یک حکومت ِ اسلامی این بار با نام ِ مجاهدین نخواهد رفت.
ووکاشین، در ادامه با ناتوان خواندن «اپوزیسیون ِ غیر ِ مذهبی» و توانمند نشان دادن « مجاهدین ِ لاییک» ، به غیر ِمذهبی ها توصیه می کند که اولن اختلافات ِ خود را کنار بگذارند و ثانیین با مجاهدین یک وحدت ِ عمل برای سرنگونی ِ رژیم و تصاحب ِ قدرت ِ مشترک ایجاد نمایند. نییت ِ واقعی ِ ووکاشین در پایان ِ مقاله خود را نشان می دهد که از« اپوزیسیون ِغیر ِمذهبی ِ دموکراسی خواه ِ ایرانی » می خواهد که که توانمندی های خود را به اندازه ی شورای ملی ِمقاومت یاهمان مجاهدین ِخلق بالا ببرد « تا دیده شود» و گرنه هیچگونه موفقییتی نخواهد داشت ونتیجه ی رقابت برسر ِ کسب ِ قدرت { انشاء الله! } به سود ِ مجاهدین خواهد بود. تمام ِ بحث ِ ووکاشین بر سر ِ تبلیغ ِ « همه باهمی» ِ فرقه گرایانه و غیر ِ دموکراتیکی است که درست در تضاد با همه باهمی ِدموکراتیک ِ خیزشگران ِ اسلام ستیز و استبدادستیز ِ شهروندان ِ دموکراسی خواه ِ ایرانی است. یعنی اگر همه با همی ِ خیزش گران ِ دموکراسی خواه یک حرکت و ضرورت ِ تاریخی ِ تکامل گرایانه با هدف ِ پیوستن ِ جامعه ی تحت ِ حاکمییت ِ استبداد به صف ِ جامعه های پیشرفته و جبران ِ عقب مانده گی ِ سیاسی- مناسباتی از تاریخ – دوران است، اما همه با همی ِ مورد ِ نظر ِ ووکاشین – ویقینن مجاهدین- حرکتی واپسگرایانه برای کسب ِ قدرت ِ انحصارطلبانه و تمامییت خواهانه ی مجموعه های خصلتن متفرق و ایجاد ِ ناهمترازی و جدایی ِ بیش از پیش این جامعه از جامعه ی جهانی و نگهداشتن ِ آن در همان شرایط ِ ناهمگون و ناهمتراز ِ تاریخی دورانی است. جناب ِ ووکاشین هم بهتر است به جای پا درمیانی برای آشتی دادن ِ فرقه سالاران ِ «لاییک و غیر ِ لاییک» اش به آنها توصیه کند این ادعای رهبری ِ بلامنازع و مادام عمری را کنار بگذارند، و به دنبال ِ کسب ِ قدرت ازبالای سر ِجامعه نباشند. یعنی اول« برادری و رفاقت» شان با خیزشگران ِجامعه ی بیزار از هر نوع حاکمییت ِغیر ِمنتخب را ثابت کنند وبعد به فکر ِ «کدخدایی ِ مادام عمر» برجامعه باشند!.
افزوده: ووکاشین در آخرین مقاله اش « مجاهدین ِ خلق نماینده ی جامعه ی ایران نیست»که دیشب انتشاریافت با دوپهلو گویی و مبهم نویسی انکار کرده که طرفدار و یا در واقع تبلیغ کننده ی مواضع ِ مجاهدین است. پس لابد آنچه من در این مقاله از او نقل کرده ام تمامن از خودم جعل کرده و به او نسبت داده ام!اما،آن مقاله ی ایشان هنوز در برخی سایت ها موجود است.