Comments

جامعه کارگری زیرِ نظام جمهوری اسلامی <br> شباهنگ راد — 5 دیدگاه

  1. مردسالاری بدون سرمایه داری وجود داشته است.
    بردگی مزدی بدون امپریالیسم وجود دارد و داشته است.
    امپریالیسم بدون سرمایه داری وجود داشته است.
    تعصبات در تمام سیستمهای سلطهگرانه وجود داشته و دارد.
    کلا،
    مبارزه با سلطه جوئی آنارشیسم است. اما سلطه جوئی هدفمند است که آن استثمارگری است. مبارزه با استثمارگری یعنی مبارزه کمونیستی. پس، سلطه جوئی و استثمار صرفا ابعاد یک چیز هستند که میگوئیم ارتجاع. انقلاب یعنی از بین بردن ارتجاع در فرهنگ انسان. مهم نیست که ارتجاع چه شکلی در چه شرایطی و در چه منطقه ای داشته باشد. منطق کلی آن روشن است، منطق خاص آن به نوع موجودیتش دارد که میتواند واحد و یا گوناگون باشد.

  2. پاسخ به دروغگو که میگوید:
    .
    “خانم انارشیست مدام میگه نباید به امپریالیسم و بورژوازی و ارتجاع دینی و … اشاره کرد. اینگونه طرز تفکر نهایتا در دفاع از دشمن مردم و حمایت از ضد انقلاب است!”
    .
    خانم و آقای آنارشیست اصلا چنین چنین چیزی نگفته اند؟ دروغ گفتن دشمنی با زنان و کارگران و همکاری با امپریالیستهاست. خوانندگان باهوش و شباهنگ راد متوجه هستند که خانم و آقای آنارشیست چه نوشته اند، فقط کم هوش ها هستند که نمی فهمند.

  3. خانم انارشیست مدام میگه نباید به امپریالیسم و بورژوازی و ارتجاع دینی و … اشاره کرد. اینگونه طرز تفکر نهایتا در دفاع از دشمن مردم و حمایت از ضد انقلاب است!

  4. کلا،
    لازم نیست که در نقد سرمایه داری و در دفاع از انقلاب کارگری ، به امپریالیسم اشاره کرد. نظام سرمایه درای نظامی است که در آن کارگر استثمار میشود و برای همین کارگران باید این نظام را از بین ببرند.
    امپریالیسم چیزی نیست که صرفا از روابط سرمایه داری باشد. امپریالیسم خصوصیتی است مربوط به جامعه طبقاتی بطور کلی و تاریخش با سرمایه داری شروع نشده.
    بعلاوه، سرمایه داری انحصاری و غیر انحصاری هر دو ارتجاعی هستند چون کارگران را استثمار میکنند. انحصاری شدن نظام سرمایه داری را بد نکرده، نظام سرمایه داری بعلت استثمارگرانه بود اصولا بد است.
    بغیر از گنگی های توضیح داده شده، مقاله بروی نکته درستی تکیه میکند که ضرورت فوری انقلاب بردگان مزدی است.

  5. * طبقه بالنده [کارگر] طبقه میرنده [سرمایه‌داری]
    طبقه سرمایه دار میرنده نیست. طبقه سرمایه دار میتواند تا نابودی کامل کره زمین هم حاکم باشد. شواهدی برای میرندگی روابط سرمایه داری وجود ندارد و مارکس و مارکسیستها بی دلیل این شبهه را ایجاد میکنند که از بین رفتن سرمایه داری یک ضرورت تاریخی است.
    * جمهوری اسلامی به‌عنوان نظام وابسته به امپریالیست‌ها
    1 – نظام جمهوری اسلامی وابسته به امپریالیستهای غربی نیست. اقتصاد ایران در حوزه اقتصاد سرمایه داری انحصاری-مالی جهانی قرار دارد که سیاستمداران آن امپریالیست هستند. اما دولت جمهوری اسلامی نوکر هیچ دولت و نهاد امپریالیستی نیست. تمام شواهد نشان میدهد که سیاستمداران امپریالیست غربی روابط خوبی با رژیم ندارند و اگر رژیم نوکر آن‌ها بود، روابطشان حسنه و رژیم کاملاً حمایت میشد و اقتصاد ایران تحریم نمی شد.
    2 – نظام جمهوری اسلامی وابسته به امپریالیستهای شرقی هم نیست چون اگر بود سیاستهای اقتصادی و اجتماعی‌اش را همسو با آن‌ها میکرد و دیگر دنبال تعرض به اسرائیل و آمریکا و غیره نبود. مثلا، بلاروس و دولت سوریه نوکر روسیه هستند، آن‌ها دنبال شورش و حمله به دیگران نیستند چون اربابشان چنین چیزی میخواهد.
    دولت ایران مستقل است و مستقل عمل میکند گرچه مثل همه کشورهای سرمایه داری، وابسته به اقتصاد انحصاری-مالی حاکم بر جهان است. وابستگی اقتصادی الزاماً وابستگی سیاسی ببار نمی آورد.
    * اقتصاد امپریالیستی
    این اصطلاح گنگ است. این اصطلاح بیان اقتصاد امپریالیستها نیست، این بیان شیوه تولیدی معینی است. اگر این شیوه تولیدی معین توضیح داده شود باید تفاوتش را با مثلاً برده داری، فئودالی، سرمایه داری توضیح دهد. فکر کنم نویسنده قادر نیست چنین توضیحی بدهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>