اشتباه بزرگ خدا
فکر می کنید وقتی ریچارد آلن گرین خبر نگار بی بی سی وارد آمریکا شد اولین شعاری که پشت یک خودرو به چشمش خورد چه بود؟ دومین ؟ سومین؟
خودش می گوید اولی این بود: ,مسیح خداست، دومی هم همین بود، سومی هم همین طور. روز بعد در خیابان توی باغچه ها یک پلاکارد دید که عکس آن را گرفت و آن را در این صفحه ملاحظه می کنید ، روی آن نوشته است : به دعا احتیاج دارید؟ و بعد یک شماره تلفن رایگان برای برگزاری مراسم دعا در اختیار عامه گذاشته اند.
گزارشگر بی بی سی – نیوز آن لاین می نویسد آمریکایی ها عمیقا مذهبی هستند و همانطور که از پلاکاردهای شان می شود فهمید هیچ ابایی ندارند این مساله را به طور آشکار نشان دهند. به گفته او اگرچه در ایالات متحده دولت و کلیسا در قانون اساسی از هم جدا شده اند، اما اکثریت آمریکایی ها می خواهند رهبرشان مذهبی باشد. یک آمارگیری نشان داده است ۷۲ درصد مردم آمریکا معتقدند رئیس جمهور باید اعتقادات مذهبی قوی داشته باشد.
آلن گرین با یکی از اهالی کلرادو در مورد انتخابات و مذهب صحبت کرد. راندل کامرون که یک راننده اتوبوس است به او گفت هنوز تصمیم نگرفته به که رای بدهد، ولی مذهب قرار است او را راهنمایی کند: من از پدر، آقایم عیسی مسیح سوال خواهم کرد که چه کسی را به عنوان رئیس جمهور می خواهد. کدام شان بیشتر به عیسی مسیح باور دارند؟ او گفت من باید مطمئن شوم کسی که به او رای میدهم اعتقاد مذهبی داشته باشد.
شهری که این گزارشگر از آن جا مقاله خود را مخابره کرده است- Colorado Springs- از نظر اجتماعی لیبرال است ولی اکثریت مردم آن به جمهوری خواهان رای می دهند. در این جا یک کلیسا هست به نام کلیسای حیات نو که هم اکنون جا برای ۲۵۰۰ نفر در سالن خود دارد ولی گنجایش کنونی کافی نیست. این کلیسا در یکشنبه ها سه بار مراسم مذهبی به جای می آورد و هم اکنون یک سالن ۷۵۰۰ نفری جدید در دست ساختمان دارد. آلن گرین می نویسد در پارکینگ آن خود روها سپر به سپر پارک کرده اند و وقتی یک نفر کلیسارا ترک می کند نفر دیگر جای او را می گیرد. کشیش کلیسا با سقط جنین و آزمایشات روی سلول جنین مخالف است و آن را به کارهای هیتلر تشبیه می کند و می گوید مسیحیان به آن رضایت نخواهند داد. او که رئیس انجمن ملی اوانژلیک هاهم هست با هم جنس گرایی هم مخالف است و می گوید ما باید تقدس ازدواج را حفظ کنیم . ما نخواهیم گذاشت دولت اعتبار آن را خدشه دار کند. موضع ما این است که ازدواج مقدس است و باید این تقدس حفاظت کرد.
آقای هاگارد فکر می کند در هم آمیختن وظایف دولت و کلیسا به نفع کلیسا نیست. مثلا او مخالف رابطه جنسی دختر و پسر قبل از ازدواج است ولی خواهان آن نیست که دخترو پسری که با هم رابطه دارند توسط پلیس دستگیر شوند. به نظر او کلیسا باید راهنمای دستورات اخلاقی باشد ، ولی مواردی هست که دستورات اخلاقی به کار دولت ارتباط ندارد.
در مجموع در آمار زیر که توسط همین گزارشگر مخابره شده است می بینیم که در شرایط کنونی، در رابطه با مذهب، روشن نگری در افکار عمومی آمریکائیان زیر فشار قرار دارد.
۷۲ درصد آمریکایی ها می گویند رئیس جمهور باید اعتقادات مذهبی داشته باشد
۶۵ در صد می گویند کلیسا نباید نامزدها را تائید کند.
۶۵ در صد می گویند کلیسا باید در مورد مسایل سیاسی نظر بدهد
۴۱در صد می گویند رهبران سیاسی خیلی کم دعا می کنند و اعتقادات مذهبی شان را به نمایش می گذارند.
مثل این که آمریکائیان که در طول تاریخ خود استبداد و مناسبات متقابل استبداد و مذهب را تجربه نکرده اند، خوشی زیر دل شان زده است وبرای این که به عقلانیت و دمکراسی عصر روشن گری باور بیاورند، لازم است ولایت فقیه را یک چندی به آمریکا صادر کنیم. چون گویا در دم و دستگاه خدا هم اوضاع کمی قرو قاطی شده وخدا ولی خود را می فرستد به میان ایرانیانی که آرزوی جدایی دین از دولت دارند، و پسر خود را می فرستد به میان مردمی که در بدر به دنبال یک رئیس جمهور سخت پای بند به دین و ایمانند، یا شاید هم حسابش درست است- آن یکی را می فرستد به زور مردم را دیندار کند، این یکی را میفرستد به زور دولت را دینی کند. در این صورت باید ما هم دست به سوی آسمان برداریم و بگوئیم: پروردگارا قرار نبود تو هم به ما زور بگویی.
زهره سحرخیز
خلاصه شده
http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/americas/3658172.stm
Comments
اشتباه بزرگ خدا — بدون دیدگاه
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>