اتحادیه اروپا ۸ فرد و یک نهاد نزدیک به دولت ایران را تحریم کرد
به گزارش سایت دیده بان ایران؛وزیر خارجه فرانسه از تصویب تحریمهایی در شورای وزیران خارجه اروپا خبر داد که افراد و نهادهای تهدیدکننده منافع اروپا را هدف میگیرد.
شورای وزیران اتحادیه اروپا ۸ فرد و یک نهاد نزدیک به دولت جمهوری اسلامی ایران را به دلیل اقدام علیه منافع ملی کشورهای عضو اتحادیه و آنچه این نهاد درباره ترور در خاک اروپا خوانده، تحریم کرد.
شبکه زیندشتی و رئیس آن (ناجی ابراهیم شریفی زیندشتی) به همراه عبدالوهّاب کوچک، علی اسفنجانی، علی کوچک، اکرم عبدالکریم اوزتونج و نیهات عبدالقدیر آسان در فهرست تحریمهای اتحادیه اروپا قرار گرفتهاند. همچنین رضا حمیدی راوری و محمدرضا انصاری از دیگر افرادی هستند که به فهرست تحریمها اضافه شدهاند.
بنابر گزارش دیده بان ایران؛ اتحادیه اروپا ادعا کرده است که این افراد به نمایندگی از ایران مسئول نقض جدی حقوق بشر در خارج از کشور هستند. طبق این بیانیه، داراییهای افراد و نهادهای تحریم شده مسدود و شرکت ها و شهروندان اتحادیه اروپا از مراوده مالی با آنان ممنوع شدند. به نوشته این تارنما، اشخاص حقیقی تحریم شده حق سفر به کشورهای عضو را نداشته و ورود یا گذر آنها به این کشورها ممنوع است.
*********************
ضرب الاجل فرانسه به تهران: مذاکرات پیشرفت نکند، تا پایان ماه آینده مکانیسم ماشه را فعال میکنیم
صدای آلمان/ ژان نوئل بارو، وزیر امور خارجه فرانسه، امروز سهشنبه ۱۵ ژوئیه (۲۴ تیرماه) اعلام کرد، در صورتی که تا پایان ماه اوت پیشرفت ملموسی در دستیابی به توافق هستهای حاصل نشود، فرانسه، بریتانیا و آلمان مکانیسم ماشه را علیه ایران فعال خواهند کرد.
بارو پیش از نشست وزیران خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل به خبرنگاران گفت: «فرانسه و شرکایش… حق دارند تحریمهای جهانی تسلیحاتی، بانکی و تجهیزات هستهای [علیه ایران] را که ده سال پیش لغو شده بودند، دوباره اعمال کنند. بدون تعهدی محکم، ملموس و قابل راستیآزمایی از سوی ایران، ما این کار را حداکثر تا پایان ماه اوت انجام خواهیم داد.»
ساز و کار موسوم به “مکانیسم ماشه” در توافق برجام، که هنوز تا ۲۶ مهر ۱۴۰۴ اعتبار دارد، در صورت فعال شدن، منجر به بازگشت خودکار تمامی تحریمهای سازمان ملل متحد علیه ایران و انزوای هر چه بیشتر جمهوری اسلامی در سطح بینالمللی خواهد شد.
جمهوری اسلامی بارها تهدید کرده که فعال کردن مکانیسم ماشه توسط اروپاییها با واکنش شدید تهران مواجه خواهد شد. عباس عراقچی اخیرا در گفتوگویی با روزنامه لوموند فرانسه گفته بود: «ما از نقش سازنده سه کشور اروپایی در بازسازی برجام حمایت میکنیم، به شرطی که از اقدامات تحریکآمیز و غیرسازنده مانند تهدید به “مکانیسم ماشه” پرهیز کنند.»
به گفته عراقچی: «استفاده از مکانیسم ماشه اثری مشابه حمله نظامی را دارد. چنین اقدامی از نگاه ما به منزله خاتمه ایفای نقش فرانسه و اروپا در موضوع برنامه هستهای صلحآمیز ایران است.»
اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز روز گذشته استفاده احتمالی تروئیکای اروپایی از مکانیسم ماشه را “فاقد مبنای حقوقی و بینالمللی” و “اقدامی سیاسی و در راستای تقابل با ایران” دانسته و اروپاییها را تهدید کرده بود که در صورت فعال کردن این ساز و کار با “واکنش مقتضی” جمهوری اسلامی روبهرو خواهند شد.
“موشکهای بالستیک” موضوع دیگر مورد مناقشه
وزیر خارجه فرانسه در بخش دیگری از سخنان امروز خود، از شهروندان فرانسوی زندانی در ایران به عنوان “گروگان” نام برد و خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط آنان شد که از سوی جمهوری اسلامی به “جاسوسی” متهم شدهاند.
ژان نوئل بارو همچنین خواستار ازسرگیری فعالیت بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی در ایران و نیز آغاز روندی دیپلماتیک برای مذاکره بر سر موشکهای بالستیک جمهوری اسلامی شد.
رئیس دستگاه دیپلماسی فرانسه بار دیگر تهران را به نقض تعهدات خود متهم و اعلام کرد که در صورت عدم دستیابی به پیشرفتی ملموس در مذاکره بر سر برنامه هستهای جمهوری اسلامی، تروئیکای اروپایی مکانیسم ماشه را حداکثر تا پایان ماه اوت سال جاری فعال خواهد کرد.
خواست رسیدن هر چه سریعتر به توافق هستهای با ایران در حالی از سوی وزیر خارجه فرانسه مطرح شده که به گفته مقامهای جمهوری اسلامی، هنوز تاریخ مشخصی برای مذاکرات ایران و آمریکا تعیین نشده و سرنوشت آن معلوم نیست.
مذاکرات تهران و واشنگتن، دو روز پیش از آغاز ششمین دور آن، با حمله اسرائیل در نخستین ساعات بامداد ۲۳ خرداد به اهدافی در خاک ایران و کشته شدن دهها فرمانده سپاه پاسداران و دانشمند هستهای ایرانی، نیمهتمام ماند.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، پس از اعلام آتشبس میان ایران و اسرائیل در روز دوم تیر و اجرایی شدن آن در سوم تیرماه، از تمایل تهران برای بازگشت به میز مذاکره خبر داد؛ موضوعی که تاکنون به وقوع نپیوسته است.
در مقابل، وزیر خارجه ایران اخیرا گفته بود که پیامهای متعددی از طرف مقابل برای بازگشت به میز مذاکره رسیده، «اما ایران باید متقاعد شود که آن رفتار تکرار نخواهد شد و اگر از مسیر دیپلماسی نتیجهای حاصل نشد، مجدداً به گزینه نظامی روی نخواهند آورد.»
عباس عراقچی تصریح کرده بود که طرف مقابل اطمینانهایی داده که تهران در حال بررسی آن است. او تاکید کرده بود که در صورت حصول اطمینان «از گفتوگو گریزی نداریم.»
Comments
اتحادیه اروپا ۸ فرد و یک نهاد نزدیک به دولت ایران را تحریم کرد — بدون دیدگاه
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>