ظریف: تمام صورتجلسات مذاکرات را برای رهبری میفرستادیم / امانوئل مکرون گفت ترامپ میخواهد شما را ببیند اما من اجازه نداشتم/اگر برجام خیانتی بدتر از ترکمنچای است چرا آن را دور نمیاندازید؟
روایت ظریف از درخواست ترامپ برای ملاقاتش/ امانوئل مکرون گفت ترامپ میخواهد شما را ببیند اما من اجازه چنین کاری را نداشتم+ صوت
اعتمادآنلاین | محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه پیشین ایران، شب گذشته در کلابهاوس حاضر شد.
او در بخشی از صحبتهایش درباره درخواست دونالد ترامپ رئیسجمهور سابق آمریکا برای ملاقاتش در اجلاس جی۷ و اینکه او اجازه این دیدار را نداشت نیز صحبت کرد.
ظریف گفت: مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا در دولت ترامپ، اعتقادی به مذاکره نداشت و دیدگاه ایدئولوژیکی به برجام داشت. دونالد ترامپ میخواست من را ببیند البته من اجازه نداشتم او را ببینم.
او ادامه داد: مثلث بنیامین نتانیاهو، مایک پمپئو و جان بولتون خودشان را کشتند تا ترامپ من را نبیند. در دیدار با امانوئل مکرون رئیسجمهور فرانسه، او به من گفت که ترامپ میخواهد شما را ببیند اما من اجازه نداشتم.
وزیر خارجه پیشین کشورمان در بخشی دیگر ازی صحبتهایش گفت: یکی از سناتورهای نزدیک به ترامپ، در سفری به نیویورک سراغ من آمد و گفت ترامپ از شما برای حضور در کاخ سفید دعوت کرده وقتی به تهران منتقل کردم و گفتم در صورت عدم موفقیت مجازات را میپذیرم اما پیام به مراحل عالی نرسید و در سطوح پایین رد شد.
***********************
روزنامه دولت به ظریف: در عقده حقارت دست و پا میزند!
به گزارش شبکه شرق، روزنامه ایران نوشت: دکتر ظریف هنوز در عقده حقارت در برابر محبوبیت سردار سلیمانی دست و پا میزند. اینجا مثلاً میخواهد «ما انتخاب کردیم» را توجیه کند، اما در واقع آن را تحریف میکند.
دکتر ظریف هنوز در عقده حقارت در برابر محبوبیت سردار سلیمانی دست و پا میزند. اینجا مثلاً میخواهد «ما انتخاب کردیم» را توجیه کند، اما در واقع آن را تحریف میکند. قبلاً این جمله را در تحسین مردم ایران گفته بود و حالا دارد مردم ایران را بهخاطر «انتخاب»شان تحقیر میکند.
نه آقای ظریف! ما آرزو اندیش نیستیم. ما اسیر هیجانات و احساسات نیستیم. اینقدر در چهارچوب ذهنیت استعماری (Colonial mentality) به مردم ایران نگاه نکنید. مردم ایران عقل دارند. منطقی هستند. مردم ایران میفهمند. همین نگاه آکنده از تفرعن و تحقیرِ مردم عامل شکست و سقوط شما بود.
ایده دولت اعتدال این بود که بیایید از آرزوهای خود دست بکشیم و به آنچه کدخدا برای ما پسندیده رضایت دهیم تا از مواهب و نعمتهای این دنیا برخوردار شویم. ۸ سالِ مملکت برای این ایده به فنا رفت، اما کدخدا همین که همه امتیازها را گرفت پشت پا زد به همه وعدهها.
این ایده دیگر رسوا شده آقای ظریف! هر تلاشی برای بزک کردن آن محکوم به شکست است. وقت خود را تلف نکنید. قدری از آن حباب فکری بیرون بیایید.
نگاهی به اطراف بیندازید. در آن ۸ سال که صدای پای تغییر در معادلات جهانی را نشنیدید. چین را طرد کردید و به روسیه بد و بیراه گفتید.
اگر امروز کسی به نظر شما وقعی نمینهد، به این دلیل نیست که «سازشکار» بودید یا «خیانت» کردید. مسأله اصلی این است که شما مسأله را اشتباه فهمیدید. شما شکست خوردید. بگذارید طوری بگویم که بهتر درک کنید.
منبع: روزنامه ایران
***********************
ظریف: اگر برجام خیانتی بدتر از ترکمنچای است چرا آن را دور نمیاندازید؟
به گزارش «فراز»؛ گزیده اظهارات ظریف به شرح زیر است:
من نماینده ایران در کنفرانس بن بودم؛ اما بدون شهید سلیمانی نمی شد آن حضور فعال را در کنفرانس بن مربوط به افغانستان داشت.
چه شد که بوش گفت محور شرارت؟ در ژانویه 2002، دو هفته قبل از سخنرانی بوش، یک کشتی حامل سلاح برای عرفات در کرانه باختری توسط اسرائیل کشف شد؛ این کشتی کارن ای نام داشت و مدعی شدند که برای ایران است؛ این واقعه باعث امنیتی سازی مجددی از سوی اسرائیل شد.
اروپایی ها توانستند بعد از ترامپ اجماع امنیتی علیه ترامپ شکل دهند، اما علیه ایران شکل نگرفت.
احمدی نژاد و شعار “قطار بی ترمز و فرمان هسته ای” او به کمک امنیتی سازی ایران آمد.
قطعنامه 1929 علیه ایران، یکی از بدترین قطعنامه ها در طول تاریخ شورای امنیت بود؛ با حمایت چین و روسیه هم بود.
تمام مذاکرات و صورت جلسات را برای رهبری میفرستادیم؛ ایشان هر وقت میخواستند نظر میدادند و هر موقع میخواستند نظر نمی دادند.
رهبری در هر مورد مخالف بود می گفت و ما حتی در مواردی که توان پیگیری مطالبه ای را نداشتیم، اول به ایشان اطلاع می دادیم و پس از کسب مجوز اقدام می کردیم.
[در اوائل دهه 2000] کلمه به کلمه بحث ها و مذاکرات در افغانستان با سردار سلیمانی هماهنگ می کردم.
اختلاف من و اکبری از CTBT شروع شد؛ او به شدت در وزارت دفاع آن زمان علیه CTBT صحبت و فضاسازی کرد.
اکبری گفت من سردمدار مخالفت با CTBT بودم؛ پایه ریزی دعوای هسته ای از همین موضوع شروع شد.
هدف طائب از گاندو زدن من بود؛ فکر می کرد من نایاک را تاسیس کرده ام.
مذاکرات مسقط تابوشکنی بود که توسط برادر عزیزم دکتر صالحی انجام گرفت که علی رغم کارشکنی شدید جلیلی و مخالفت احمدی نژاد برگزار شد.
شش قطعنامه فصل هفتی، ایران را وادار به مذاکره با امریکا کرد؛ ناگزیر بودیم.
الحمدلله مداح ها و حاج محمود کریمی اینقدر انگلیسی شان خوب شده که می توانند بگویند ظریف زبان انگلیسی بلد نیست.
هرکس بگوید در روابط بین الملل می توان تضمین گرفت، عوام است.
اگر برجام اینقدر خیانتی بدتر از ترکمنچای است چرا آن را دور نمیاندازید؟ پاره کنید و دفنش کنید. ما دو سال است کارهای نیستیم هنوز دوستان به دنبال همان برجام هستند
دوستان عاشق ترامپ هستند و دوست داشتند او پیروز شود.
می گویند یک دیوانه ای یک سنگی انداخته در چاه که صد عاقل نمی توانند درش بیاورند. اگر اینطور است چرا این عاقل های شما همچنان دنبال همان برجام هستند؟
خدمتی که صالحی در برجام کرد، بی نظیر بود؛ سر تعظیم در مقابل ایشان فرود می آورم.
در زمان مذاکرات، سعودی موفق شد برجام را برای شش ماه به تاخیر بیاندازد.
فرق لیفت و ساسپنشن را از آقای [پیروز] مجتهدزاده بپرسید که فکر میکنند لیفت یعنی آسانسور.
ما نمیگفتیم موشک نسازید، اما آن شعاری را که روی موشک نوشته بودند، نمیدانیم با چه کسی هماهنگ کرده بودند.
سردار سلیمانی از روس ها و امریکایی ها انتقاد داشت.
از بهبود رابطه با عربستان به شرط آنکه با چشم باز باشد به شدت استقبال میکنم.
در یکی از نادرترین موارد، سعید جلیلی هم به شدت مخالف حمله صورت گرفته به سفارتخانه عربستان سعودی بود.
اتفاقاتی اخیر در چارچوب توافق با اژانس و برخلاف مصوبه مجلس است؛ این اقدامات برای دفع شر انجام می شود، درحالیکه «ما به ازا» باید بگیرند.
ترامپ می خواست من را در فرانسه ببیند، اما من اجازه ملاقات نداشتم.
یکی از سناتورهای نزدیک به ترامپ، در سفری به نیویورک سراغ من آمد و گفت ترامپ از شما برای حضور در کاخ سفید دعوت کرده وقتی به تهران منتقل کردم و گفتم در صورت عدم موفقیت مجازات را میپذیرم اما پیام به مراحل عالی نرسید و در سطوح پایین رد شد.
اقدام روسیه در اوکراین از نظر من به عنوان یک ناظر، تجاوز است.
************************
کیهان خطاب به خاتمی: روی هرچه دیکتاتور را سفید کردی!
به گزارش سایت دیده بان ایران؛ روزنامه تحت مدیریت حسین شریعتمداری با انتقاد از سیدمحمدخاتمی،سخنان وی را مخالف دیدگاههای امام خمینی دانست.
روزنامه کیهان نوشت: سایت جماران، اظهارات یک سال قبل خاتمی در دیدار خانواده مرحوم سید محمود دعایی را منتشر کرد که گفته است: «رابطهای که آقای دعایی با ملی- مذهبیها و با جریانهای مختلف داشت به هیچ وجه به این معنا نبود که با امام و انقلاب فاصله دارد. اما اگر ما تکتک افراد را دفع کنیم تا کنار بروند، علی میماند و حوضش! حالا اگر حوض را هم تکهتکه کنیم دیگر نمیتوانیم کار کنیم. دعایی در حدی که میتوانست افرادی که به درد میخوردند، سالم بودند و مشکلی نداشتند را جذب همین انقلاب و کشور کند، دستکم حقوقشان پایمال نشود و احیاناً خدای ناکرده به نام انقلاب ستمی نشود.
البته کسی که جرم میکند باید با جرمش برخورد کرد ولی شما نمیتوانید از حقوق دیگر محرومش کنید. این مملکت برای همه است و هرچه بیشتر افراد را به خیمه انقلاب و نظام بیاوریم به نفع کشور و بهخصوص به نفع اسلام است. امروز که ما چهرههای خشن و نامناسبی را از اسلام در دنیا میبینیم، ایجاد این تمایز خیلی مهم است. تفاوت بین امام و طالبان این است که امام میگوید «جمهوری اسلامی» جای نظام شاهنشاهی باشد. وقتی میگویید «جمهوری» یعنی میپذیرید که در دنیای امروز زندگی میکنید.
بنابراین، در مقابل کسانی که میگفتند«حکومت اسلامی» و روشهای عقب افتاده، ضد زن و ضد مرد را به نام اسلام میخواهند پیاده کنند،نشان دادن یک چهره رحمانی اسلام به نفع اسلام است. اسلامی که ما امروز میخواهیم باید به نیازهای امروز ما پاسخ بگوید. ما نمیتوانیم با دیدگاه بستهای که متعلق به مثلا 800 سال پیش است، اسلام را به عرصه حیات اجتماعی امروز بیاوریم… دعایی یک لحظه در ارادت به امام و وابستگی به جمهوری اسلامی تردید نکرد و به این مسئله افتخار میکرد و نیز با کسانی که میخواستند این جمهوری را براندازند دشمنی داشت. البته دشمنی کردن دعایی هم لطیف بود و خشن نبود. اما در عین حال معتقد بود هرچه بیشتر باید افراد را بیاوریم و اگر خدای ناکرده حقی از کسی ضایع میشود به نام اسلام نباشد.».
سخنان خاتمی درباره گروهکهای ملی- مذهبی در حالی است که حضرت امام به صراحت فرمودند: «من امروز بعد از ده سال از پیروزی انقلاب اسلامی همچون گذشته اعتراف میکنم که بعضی تصمیمات اول انقلاب در سپردن پستها و امور مهمه کشور به گروهی که عقیده خالص و واقعی به اسلام ناب محمدی نداشتهاند، اشتباهی بوده است که تلخی آثار آن به راحتی از میان نمیرود، گرچه در آن موقع هم من شخصاً مایل به روی کار آمدن آنان نبودم ولی با صلاحدید و تأیید دوستان قبول نمودم و الان هم سخت معتقدم که آنان به چیزی کمتر از انحراف انقلاب از تمامی اصولش و هر حرکت به سوی آمریکای جهانخوار قناعت نمیکنند، در حالی که در کارهای دیگر نیز جز حرف و ادعا هنری ندارند. امروز هیچ تأسفی نمیخوریم که آنان در کنار ما نیستند چرا که از اول هم نبودهاند. انقلاب به هیچ گروهی بدهکاری ندارد و ما هنوز هم چوب اعتمادهای فراوان خود را به گروهها و لیبرالها میخوریم، آغوش کشور و انقلاب همیشه برای پذیرفتن همه کسانی که قصد خدمت و آهنگ مراجعت داشته و دارند گشوده است ولی نه به قیمت طلبکاری آنان از همه اصول، که چرا مرگ بر آمریکا گفتید! چرا جنگ کردید! چرا نسبت به منافقین و ضدانقلابیون حکم خدا را جاری میکنید؟ چرا شعار نه شرقی و نه غربی دادهاید؟ چرا لانه جاسوسی را اشغال کردهایم و صدها چرای دیگر. و نکته مهم در این رابطه اینکه نباید تحت تأثیر ترحمهای بیجا و بیمورد نسبت به دشمنان خدا و مخالفین و متخلفین نظام، بهگونهای تبلیغ کنیم که احکام خدا و حدود الهی زیر سؤال بروند… صریحاً اعلام میکنم: تا من هستم نخواهم گذاشت حکومت به دست لیبرالها بیفتد، تا من هستم نخواهم گذاشت منافقین اسلام این مردم بیپناه را از بین ببرند».
حضرت امام همچنین به صراحت درباره گروهک نهضت آزادی فرمودند: «در موضوع نهضت به اصطلاح آزادی مسائل فراوانی است که بررسی آن محتاج به وقت زیاد است. آنچه باید اجمالاً گفت آن است که پرونده این نهضت و همینطور عملکرد آن در دولتِ موقتِ اولِ انقلاب شهادت میدهد که نهضت به اصطلاح آزادی طرفدار جدی وابستگی کشور ایران به آمریکا است، و در اینباره از هیچ کوششی فروگذار نکرده است… به حسب این پروندههای قطور و نیز ملاقاتهای مکرر اعضای نهضت، چه در منازل خودشان و چه در سفارت آمریکا و به حسب آنچه من مشاهده کردم از انحرافات آنها، که اگر خدای متعال عنایت نفرموده بود و مدتی در حکومت موقت باقی مانده بودند ملتهای مظلوم بهویژه ملت عزیز ما اکنون در زیر چنگال آمریکا و مستشاران او دست و پا میزدند و اسلام عزیز چنان سیلی از این ستمکاران میخورد که قرنها سر بلند نمیکرد، و به حسب امور بسیار دیگر، نهضت به اصطلاح آزادی صلاحیت برای هیچ امری از امور دولتی یا قانونگذاری یا قضایی را ندارند؛ و ضرر آنها، به اعتبار آنکه متظاهر به اسلام هستند و با این حربه جوانان عزیز ما را منحرف خواهند کرد و نیز با دخالت بیمورد در تفسیر قرآن کریم و احادیث شریفه و تأویلهای جاهلانه موجب فساد عظیم ممکن است بشوند، از ضرر گروهکهای دیگر، حتی منافقین این فرزندان عزیز مهندس بازرگان، بیشتر و بالاتر است.» معالأسف خاتمی و برخی از همطیفانش دقیقاً خلاف نص صریح حضرت امام(ره)، طی سه دهه گذشته با گروهکهای التقاطی و برانداز پیوند خوردند و در تمام نقشههای جریان برانداز مورد حمایت آمریکا و انگلیس و اسرائیل، همراهی کامل نشان دادند. بهویژه در فتنه سال 1388 و اغتشاشات سال گذشته که جریانهای براندازی علناً به میدان آمده بودند و با این وجود باند پیرامون خاتمی، در همراهی با آن جریانات فاسد سر سوزنی کم نگذاشتند. در موضوع جمهوریت نیز خاتمی بزرگترین دشمنی را در جریان آشوب 1388 به نمایش گذاشت و روی هرچه دیکتاتور را سفید کرد.
*************************
ظریف: تمام صورتجلسات مذاکرات را برای رهبری میفرستادیم، رهبری درباره مذاکرات نظر می داد
به گزارش سایت دیده بان ایران؛ محمد جواد ظریف وزیر خارجه سابق کشورمان در کلاب هاوس حضور یافته و به سوالات متعدد درباره برجام پاسخ گفت.
جواد ظریف در کلاب هاوس: من نماینده ایران در کنفرانس بن بودم؛ اما بدون شهید سلیمانی نمیشد آن حضور فعال را در کنفرانس بن مربوط به افغانستان را داشت.
چه شد که بوش گفت محور شرارت؟ در ژانویه ۲۰۰۲، دو هفته قبل از سخنرانی بوش، یک کشتی حامل سلاح برای عرفات در کرانه باختری توسط اسرائیل کشف شد؛ این کشتی «کارن ای» نام داشت، این واقعه باعث امنیتیسازی مجدد از سوی اسرائیل شد.
در پایان دوره آقای خاتمی توانسته بودیم اجماع امنیتی علیه ایران را با مشکل مواجه کنیم اما آمدن احمدینژاد همهچیز را تغییر داد.
احمدینژاد و شعار «قطار بی ترمز و فرمان هستهای»
قطعنامه ۱۹۲۹ علیه ایران، یکی از بدترین قطعنامهها در طول تاریخ شورای امنیت بود؛ که با رای مثبت چین و روسیه علیه ایران تصویب شد.
بیانیه اول و دوم شورای امنیت علیه ما در مورد هستهای نبود، در محکومیت صحبتهای آقای احمدی نژاد بود بیانیه سوم در مورد هستهای بود و بعد قطعنامه ۱۶۹۶ صادر شد.
تابوشکنی مذاکره با آمریکا از سوی صالحی
مذاکرات مسقط تابوشکنی بود که توسط برادر عزیزم دکتر صالحی انجام گرفت که علی رغم کارشکنی شدید جلیلی و مخالفت احمدی نژاد برگزار شد.
واکنش ظریف به ادعای حمایت اکبری از برجام
اختلاف من و اکبری از CTBT شروع شد؛ او به شدت در وزارت دفاع آن زمان علیه CTBT صحبت و فضاسازی کرد.من موافق اعدام هیچ کسی نیستم و آرزو میکنم ایشان مورد عفو رحمت خداوند قرار گیرند.اکبری گفت من سردمدار مخالفت با CTBT بودم؛ پایه ریزی دعوای هستهای از همین موضوع شروع شد.
تمام صورتجلسات مذاکرات را برای رهبری میفرستادیم
محمدجواد ظریف در کلاب هاوس گفت: تمام مذاکرات و صورت جلسات را برای رهبری میفرستادیم؛ ایشان هر وقت میخواستند نظر میدادند و هر موقع میخواستند نظر نمی دادند. وقتی احمدی نژاد در سازمان ملل از هلوکاست سخن گفت من همانجا به عراقچی گفتم بیچاره شدیم!
هدف تحریم این است که بین دولت و مردم فاصله بندازد. مردم فشار بیاورند و حکومت سازوکار خود را تغییر بدهد. مردم با شرکت در انتخابات سال ۹۲ به دنیا اعلام کردند که ما پشتوانه مردمی داریم و دست ما را در مذاکرات باز کردند.ما میخواستیم اجماع امنیتی علیه ایران شکسته شود و به همین دلیل مذاکره کردیم و برداشتن تحریمها تنها هدف ما در مذاکرات نبود.
روسیه اولین ضربه را به ما زد
در مذاکرات اولین ضربه را از روسیه خوردیم که گفتند تمام نیاز بوشهر برای تمام دوره حیاتش را تامین کردیم. زیرا نطنز ۵۵ هزار سانتریفیوژ p۱ داشت و مسئله سوخت آن در میان بود. روسیه هدف خودش و حوزه اقتدارش در جهان پساجنگ سرد، انرژی قرار داده، و با گفتن اینکه ما همه سوخت را تامین کردیم، دست ما را بست. یعنی در مذاکرات ما را در موضع ضعف قرار دادند به همین دلیل نتوانستیم در دوره برجام به بالاتر از ۶ هزار سو برسیم. البته من روسستیز نیستم، روسیه همسایه مهم ما و قدرت بزرگ جهان است و باید با آنها رابطه منطقی داشته باشیم.
مذاکرات را با مشکلی که روسیه ایجاد کرد، آغاز کردیم. برای کسانی که میگویند برجام برای رفع تحریم بود، بگویم ما تا فروردین ۹۴ فقط بحث هستهای داشتیم و از آن به بعد وارد مسأله برداشتن تحریم شدیم. من معتقد بودم اگر زودتر وارد برداشتن تحریمها میشدیم، آمریکا ما به ازا میخواهد و باید امتیاز بدهیم.
خیلیها میگویند چرا درباره موارد دیگر مذاکره نکردید. در پاسخ باید بگویم سیاست علم امکانات است نه علم آرزوها. من علاقه داشتم درباره مسائل دیگر مذاکره میکردم اما امکانات همین بود. من این انتخاب را نداشتم راجع به همه موضوعات مذاکره کنم و فقط میتوانستم راجع به مسائل هستهای مذاکره کنم
ما تا فروردین ۹۴ بر اساس دستورالعملها و خط قرمزهایی که داشتیم فقط دررابطه با مسائل هستهای صحبت میکردیم و پس از آن وارد رفع تحریم شدیم.
سیاست، جهان امکانات است نه جهان آرزوها. من این انتخاب را نداشتم راجع به همه موضوعات مذاکره کنم. من یک نفر بودم و با یک نظر و تصمیم گیری فقط در اختیار من نبود.
من نظر خودم را داشتم اما سیاست، علم شدنیهاست و نه علم آرزوها. برخی در این دو روز به من حمله کردند که میگویم آرمان نداشته باشید که خیلی حرف بچگانهای است. ساسپنشن را اروپاییها در لحظه آخر وارد برجام کردند، متاسفانه معاونان من بدون اینکه به من خبر دهند موافقت کردند
برخی از آقایان ادعای سواد دارند. خب قطعنامه های سازمان ملل را بخوانند. خانم شرمن می گفت که جواد ظریف معنی lift را نمی فهمد.
زبان سازمان ملل یک زبان به خصوص است. هیچ کسی به اندازه من و لاوروف در بین وزرا زبان سازمان ملل را بلد نیست. استاد من وقتی پایان نامه دکترای خودم با موضوع تجاوز و دفاع را مینوشتم به من می گفت که به زبان انگلیسی بنویس و نه زبان سازمان ملل. خب خانم شرمن که به اندازه من زبان سازمان ملل را نمی فهمد.
همه برجام و صد در صد آن نظر ما نیست. من نگاه برد و باخت به موضوع برجام ندارم. بلکه توان در حد توان به نکاتی که ما میخواستیم رسیده است.
ما با غربیها توافق کرده بودیم که دو کلمه در متن برجام به کار نرود. یکی از اینها ممنوعیت بود و دیگری ساسپند(تعلیق). من در مجلس گفتم کلمه ساسپنشن نیست و این اشتباه از من بود. علتش هم این بود که ما دستور العمل داده بودیم به همه دوستانی که داشتند ضمائم برجام رو مذاکره می کردند که از برخی عبارات استفاده نشود.
در لحظات آخر مذاکرات برجام، نماینده اروپا گفته بود ما تحریم های ایران را برمی داریم، لغو میکنیم یا همان لیفت میکنیم اما تصمیمات اتحادیه اروپا که شامل چیزای دیگه ای است نمی توانیم لیفت کنیم تا زمانی که کل تحریم ها برداشته بشود یعنی مثلا تحریم های نظامی تحریم های دیگه ای که بر اساس قطعنامه شورای امنیت که تا ۵ سال یا ۸ سال بعد هم بود لذا ما اینا رو ساسپند میکنیم و بعدن لیفت میکنیم.
خب متاسفانه معاونان من نیز این موضوع اروپاییها را قبول کردند و به من هم نگفتند. و هیچ ربطی هم به آمریکایی ها ندارد.
براین اساس دوستانی گفتند که ظریف برجام را نخوانده است. اگر برجام خوب نبود چرا ترامپ نتوانست به هیچ بندی استناد کند وقتی که میخواست از برجام خارج شود. مثلا استناد کند و بگوید که بند ۳۶ ایراد داشت و من از برجام بیرون آمدم. چرا جان بولتون نتوانست استناد کند؟ او که دوسال نماینده آمریکا در سازمان ملل بود.
برخی که میگویند من نتوانستم در برجام تضمینی بگیرم اما کسی عوام است که بگوید در تعهد بین المللی میتوان تضمین گرفت. بلکه مسئله این است که منافع خروج باید از مضرات آن کمتر باشد. خب مضرات خروج آمریکا بیشتر بود.
سعودیها به امریکاییها قول دادند قیمت نفت را پایین میآورند تا برجام را بهم بزنند
محکومیت شروع جنگ توسط عراق دستاورد جمهوری اسلامی در قطعنامه ۵۹۸ بود. صداوسیما امید به برجام را در مردم از بین برد
در زمان مذاکرات، سعودی چندین بار تلاش کرد در روند مذاکرات اخلال وارد کند. یک بار هم موفق شد برجام را برای شش ماه به تاخیر بیندازد. در داخل من که وزیر خارجه خودشان بودم را باور نمیکردند، وزیر خارجه اسرائیل را باور میکردند، دائم میگفتم «بابا من وزیر امور خارجه شما هستم!»
عربستان و اسرائیل مخالف برجام بودند. سعودیها به امریکاییها قول دادند قیمت نفت را پایین میآورند تا برجام را بهم بزنند. قیمت نفت را پایین آوردند اما تاثیری در توافق ما نداشت.
برجام یک زنجیری از پای ما باز کرد. قرار نبود دویدن به ما یاد بدهد. سعودیها در بانکها و شرکتها سهام خریدند و حضور دارند. برجام قرار نبود ما را وارد بازارهای جهانی کند.
برجام امیدی در مردم ایجاد کرد اما صداوسیما این امید را در مردم از بین برد. در دوران دولت ما کی امید را از بین برد؟ گاندو کوچکترین و پر هزینهترین آنها بود.
دیماه سال ۹۴، دوران عزاداری عربستان بود. عربستان در دنیا منزوی بود. غرب علاقهای به محمد بن سلمان نداشت و فکر میکردند بننایف ولیعهد میشود اما آماده همکاری با بن سلمان نیز بود. سعودی در اوج انزوا بود و ما در جبهه حمله بودیم.
شیخ نمر و ۴۰ نفر را همزمان گردن زدند و فضای تندب علیه آنها ایجاد شد. حمله به سفارت سعودی باعث شد در یک شب به کشور مظلوم تبدیل شد و یک ائتلاف ضد ایرانی تشکیل داد. این یک فرصت طلایی برای آنها بود.
حتی آقای جلیلی هم مخالف حمله به سفارت بود و رهبری آن را محکوم کرد. چرا این اتفاق افتاد؟ من به جد معتقدم اگر این اتفاق نمیافتاد روابطمان را به راحتی با عربستان عادی سازی میکردیم. من به شدت از برقراری رابطه با چشم باز با عربستان استقبال میکنم.
بیشترین سفرها را به ترکیه و عراق داشتم
آنهایی که میگویند من فقط به غرب نگاه داشتم باید بدانند که من اولین مقاله خود را در شرقالاوسط نوشتم. بیشترین سفرها را به ترکیه و عراق داشتم.
ما نمیتوانیم برجامی تصویب کنیم که تحریمهای اولیه را از بین ببرد چون در اختبار کنگرهای بود که طرفدار نتانیاهو بود بنابراین به دنبال برداشتن تحریمهای ثانویه بودیم.
من و آقای کری میفهمیدیم اگر آمریکا منافع افتصادی نداشته باشد برجام پایدار نمیماند بنابراین تصمیم گرفتیم شرکتهای هواپیمایی در تامین هواپیمای ایران حضور داشته باشند اما فضای داخلی علیه هواپیما بود و دولت پولی برای خرید هواپیما نداشت.
کری گفت بندی به برجام اضافه شود تا شعب خارجی شرکتهای امریکایی بتوانند در ایران حضور داشته باشند تا حیات اقتصادی آنها تامین شود.
۸۵ میلیارد دلار درخواست سرمایهگذاری در ایران داشتیم که با ۱۳ میلیارد دلار موافقت و فقط ۲ میلیارد دلار جذب شد. ما در جذب سرمایه موفق نبودیم و سرمایهگذاران جز برای فروش محصولات مصرفی پا پیش نگذاشتند. رهبری مخالف بودند که کالاهای اساسی را از امریکا بخریم.
ترامپ می خواست من را در فرانسه ببیند، اما من اجازه ملاقات نداشتم
من اجازه نداشتم با ترامپ (حتی اتفاقی) دیدار کنم. وقتی مکرون در ساختمان شهرداری به دیدار من آمد، اولین چیزی که گفت این بود که «ترامپ هم میخواست با من بیاد اما من بهش گفتم که نیاد».
نقش موثر شهید فخری زاده در موفقیت برجام
شهید فخری زاده در موفقیت برجام موثر بود و حتی از رییس جمهور هم نشان گرفت شهید فخری زاده در موفقیت ما در پرونده های برجام موثر بودند. این که چقدر رضایت داشتند یا نارضای بودند را نمی دانم.
درباره شهید فخری زاده هم این که برجام را قبول داشت یا آن طور که برخی از دوستان می گویند، خون دل می خورد را نمی دانم. اما می دانم که شهید فخری زاده نقش مفیدی در برجام داشت و یکی حتی یکی از افرادی بود که به صورت غیر علنی از رئیس جمهوری نشان گرفت
سردار سلیمانی از روسها شکایت میکرد
معمولا دوستان نظامی ما خیلی راضی نیستند و چندان دوست ندارد محدودیتی برای کارهایشان ایجاد شود. ما این را هم بگویم که سردار سلیمانی هیچ وقت به من نکته ای درباره برجام نگفت. نکاتی که می گفت درباره وضعیت سوریه و عراق و روسیه بود. شکایت می کرد از رفتار امریکایی ها وروس ها که با داعش به شکل جدی نمی جنگند.
تیترهای گذشته روزنامه کیهان را ببینید
روزنامه کیهان پس از مذاکرات دور دوم ژنو که حق غنیسازی را گرفتیم تیتر میزد از کجا معلوم غنی سازی انجام شود؟ الان میگوید از قبل حق غنیسازی داشتیم!
در دور دوم مذاکرات ژنو، علیرغم عصبانیت فرانسویها آن را به نتیجه رساندیم. در ان توافق ما حق غنیسازی را گرفتیم. برخی میگفتند ما از قبل آن را داشتیم. تیترهای کیهان را در آن زمان ببینید میگفتند که اطمینان ندارند به این موضوع اما الان میگویند ما حق غنیسازی را از قبل داشتیم.
الحمدلله مداح ها و حاج محمود کریمی اینقدر انگلیسی شان خوب شده که می توانند بگویند ظریف زبان انگلیسی بلد نیست
از دزدی دریایی تا بحرین و سوریه در دستورکار مذاکرات جلیلی
در دستور کار مذاکرات، آقای جلیلی از دزدی دریایی تا بحرین و سوریه وجود داشت در صورتیکه ما اجازه نداشتیم این موارد را بیان کنیم و راجع به موردی غیر از مسئله هستهای صحبت کنیم.
-کلی طول میکشید راجع به زمان و مکان به توافق برسند. از مدیریت جهان تا سومالی مطرح میکردند. در مذاکرات هستهای نیز دنبال اقناع طرف مقابل بودند، نه پیدا کردن نقاط مشترک، به همین دلیل به نتیجه نمیرسیدند.
کنایه ظریف به رئیسی: نوش جان، اما خودتان باورتان نشود!
نامه ورود ایران به شانگهای را در اردیبهشت ماه دریافت کردیم، این واقعیت است؛ میخواهید دستاورد سازی کنید، بکنید، نوش جان، اما خودتان باورتان نشود!
هدف طائب از گاندو زدن من بود
هدف طائب از گاندو زدن من بود؛ فکر می کرد من نایاک را تاسیس کرده ام! خودم انتخاب کردم که در کلابهاوس صحبت کنم، اما با توجه به پوشش برنامه در رسانهها و انتشار آنلاین گفتههایم، باید بگویم: خدا به من رحم کند.
***********************
ظریف: دیدنی ست که چگونه کلمات من در مورد «نکوهش» ترکمنچای و «جلوگیری» از آن را «توجیه» و «تحسین» ترکمنچای جا زدند
به گزارش سایت دیده بان ایران؛ وزیر خارجه سابق ایران نوشت: « نوشته کوتاه چند روز پیش بنده به بحث و نقدهای فراوانی انجامیده، که امری مبارک است. اما دیدنی است که چگونه کلمات “نکوهش” ترکمانچای و “جلوگیری” از ترکمانچای ها به”توجیه”، “تحسین” و حتی “تقدیس” برگردانده شدهاند. امان از سلطه سیاسی کاری حتی بر واژگان فارسی!!»
ظریف در روزهای گذشته یادداشتی در صفحه اینستاگرام خود نوشته بود که در بخشی از آن آمده بود: نه تنها ما مردم بلکه نخبگان ما کدامیک را بیشتر نکوهش میکنند: آنها که با آرزوی بازپسگرفتن سرزمین از دست رفته در قرارداد گلستان، بخشهای بیشتری از سرزمین و حتی استقلال ایران را به باد دادند، یا آنها که با قرارداد ترکمانچای دستکم قسمتی از سرزمین تازه از دست رفته را بازپس گرفتند؟ برای پیشگیری از ترکمانچایها باید «انتخاب کنیم» که آرزوهایمان را در چارچوب امکانات دنبال کنیم.
***********************
حمله کیهان به ظریف: ترکمنچای را تحسین میکنید تا فجایع برجام توجیه شود
اعتمادآنلاین | روزنامه کیهان بهبهانه اظهارات اخیر محمدجواد ظریف درباره برجام و قرارداد ترکمنچای به او و دولت روحانی حمله کرد.
به گزارش کیهان، ظریف که سال 97 از قیاس برجام با عهدنامه ننگین ترکمنچای از سوی منتقدان برآشفته بود، 5 سال بعد با این پیشفرض که برجام در واگذاری امتیازات به دشمن، شبیه آن قرارداد بوده، به تحسین ترکمنچای پرداخته تا فجایع برجام را توجیه کند! در واقع همان جماعتی که تا دیروز از مقایسه برجام با ترکمنچای برآشفته میشدند امروز زبان به تحسین آن گشودهاند؛ این تلاش برای سفیدسازی خودشان، توجیه وادادگیهایشان، سرپوش گذاشتن بر خودتحقیری ذاتیشان و مهم جلوه دادنِ برجامی است که دستاوردش تاکنون تقریبا هیچ بوده است!
روزنامه کیهان در ادامه نوشت: حالا که تشت رسوایی برجام و امضا کنندگان آن از بام افتاده و خسارات 8 سال معطل کردن ظرفیتهای کشور به پای این توافق بیش از پیش عیان شده، جناب ظریف به جای عذرخواهی در پیشگاه ملت به زبان به تحسین قرار داد ننگین ترکمنچای گشوده است چرا که خود نیز با دست فرمان ترکمنچای پای برجام را امضا کرده است.
***********************
ظریف: برای پیشگیری از ترکمانچایها باید آرزوهایمان را در چارچوب امکانات دنبال کنیم/ نیاز امروز ما درک درست است
انتخاب : محمدجواد ظریف در پستی اینستاگرامی اینطور نوشته است: برای پیشگیری از ترکمانچایها باید «انتخاب کنیم» که آرزوهایمان را در چارچوب امکانات دنبال کنیم.
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه پیشین در صفحه اینستاگرام خود نوشت:
سلام
چند سال پیش در برابر پرسشی سخت، پاسخ دادم: «خودمان انتخاب کردیم». بسیاری از آن سخن رنجیدند. با پوزش از اینکه شاید پاسخگویی با بیان روشنتر به رنجش افزونتر بیانجامد: مرحوم پروفسور روح الله رمضانی، متخصص برجسته سیاست خارجی ایران در آمریکا، سیاست خارجی پانصد سال گذشته ایران را چنین آسیبشناسی میکند: «ایران در پی به دست آوردن دوباره قلمرویی بود که زمانی در تصرف داشت و اغلب نمیتوانست فاصلهی میان این اهداف و امکانات در دسترس برای تحقق آنها را درک کند».
ما در طول تاریخ اهدافمان را بر اساس آرزوهایمان چیدهایم و به تواناییهایمان توجهی نکردهایم.
گرایش تاریخی ما برای رسیدن به آرزوها بدون در نظرگرفتن امکانات، نه تنها در سیاست خارجی نمایان است، بلکه در شکل گیری خطوط متراکم خودرو پشت هر تونل کم عرض نیز دیدنی است.
در ۷۵ سال برنامهریزی توسعه ما، منابع ملی نابود شده و توسعه نیز حاصل نشده، چون بیشتر برنامهها به جای ترسیم مسیر جبران عقبماندگیها متناسب با امکانات و فرصتها، حدیث آرزومندی رهبران کشور بودهاند.
آگاهانه یا ناخودآگاه ما مردم انتخاب کردهایم آنان را که به دنبال آرزوهایمان بودهاند بستاییم، هر چند برای خود و کشور خسارات فراوان به بار آورده باشند؛ و آنان را که در حد امکانات کوشیدهاند تا از گستره خسارات ناشی از حرکات آرزومندانه بکاهند، «سازشکار» و حتی «خائن» بنامیم.
راستی نه تنها ما مردم بلکه نخبگان ما کدامیک را بیشتر نکوهش میکنند: آنها که با آرزوی بازپسگرفتن سرزمین از دست رفته در قرارداد گلستان، بخشهای بیشتری از سرزمین و حتی استقلال ایران را به باد دادند، یا آنها که با قرارداد ترکمانچای دستکم قسمتی از سرزمین تازه از دست رفته را بازپس گرفتند؟
برای پیشگیری از ترکمانچایها باید «انتخاب کنیم» که آرزوهایمان را در چارچوب امکانات دنبال کنیم.
ولی حتی در واژههایمان هم توجه به امکانات را ناشایست میدانیم.
چرا «سازشکار» منفی، و «سازشناپذیر» مثبت است؟
مگر سازش جز به معنی دستیابی به نقطهی اشتراک و توازن برای حرکت به سوی آرمانهاست؟
مگر میتوان از روش دیگری به آرمانها رسید؟
داشتن آرزو به زندگی جهت میدهد، اما توجه به تواناییها حرکت به سمت آرمانها را ممکن میسازد.
نیاز امروز ما درک درست و «انتخاب» هوشمندانه است. «کنشگریِ مرزی». چشم به آرمانها و استوار بر تواناییها.
Comments
ظریف: تمام صورتجلسات مذاکرات را برای رهبری میفرستادیم / امانوئل مکرون گفت ترامپ میخواهد شما را ببیند اما من اجازه نداشتم/اگر برجام خیانتی بدتر از ترکمنچای است چرا آن را دور نمیاندازید؟ — بدون دیدگاه
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>