بعد از شروع جنگهای امریکا “برضد ترور” تابحال حدود ۳۷ میلیون انسان دربدر شده اند
ترجمه شاهین َشعبانیان
.
این مطالعۀ تحقیقاتی تمرکز خود را در شروع و ادامۀ جنگها و یا عملیاتِ نظامی امریکا بعد از ۱۱ سپتامبرسالِ ۲۰۰۱ قرار داده است.
خبرنگار و نویسنده: مایکل سیفی
ترجمه از: شاهین َشعبانیان
۱۹ سپتامبر ۲۰۲۰
در دو دهۀ گذشته، ستیزه جویی و مناقشات در دنیا، بدلیلِ دخالتِ نیروهای نظامی امریکا، تا بحال باعث شده که حدود ۳۷ میلیون انسان مجبور به جابجا شدن و تغییر مکان بشوند. این نتیجه گیری یک پروژۀ تحقیقاتی اکادمیک تحتِ عنوانِ ” جنگ بر ضد ترور” میباشد.
تجاوزِ نظامی به عراق و سالهای پرتلاطم و بدون ثبات که پی امد این تجاوزِ نظامی بود، حداقل ۹٫۲ میلیون انسان را تا بحال از خانه و اشیانۀ خود اواره کرده و در ضمن پر خرج ترین از هشت (۸) عملیاتِ نظامی بود که امریکا انرا شروع کرد. پروژۀ تحقیقاتی ذکر شده [۲] که بوسیلۀ محققین دانشگاۀ بروان (Brown University) در امریکا اخیرا انتشار پیدا کرده (یک نسخۀ PDF از این گزارش به انگیسی در قسمت منابع این مقاله قابل دسترسی میباشد)، در قسمتِ “خرجِ جنگ” این نوع آمار مالی را در دسترس علاقه مندان قرار داده است.
این پروژه که آمارِ عملیات نظامی امریکا بعد از حملۀ تروریستی ۱۱ سپتامبر را تحتِ تجزیه و تحلیل قرار داده، تمرکز خود را در شروعِ عملیاتِ جنگی (در عراق و افغانستان)، گسترشِ تشنّج (در لیبی و سوریه) و یا مداخلۀ نظامی بوسیلۀ دروُن (Drone) ، فرستادنِ مستشارانِ نظامی، فروشِ تسلیحات نظامی و عملیاتِ جاسوسی (در یمن، سومالی و فیلیپین) معطوُف کرده است.
بر طبقِ اطلاعاتِ دریافت شده از دفترِ کمیسیون سازمانِ ملل برای پناهنده گان به خارج و جابجا شده گانِ داخلِ کشور ها و تشکیلاتِ دیگر، محققین تخمین زده اند که حدودِ ۷٫۱ میلیون نفر از مردم سوریه؛ ۵٫۳ میلیون از مردم افغانستان؛ ۴٫۴ میلیون از مردم یمن؛ ۴٫۲ میلیون نفر از سومالی؛ ۳٫۷ میلیون نفر از پاکستان؛ ۱٫۷ میلیون نفر از فیلیپین و ۱٫۲ میلیون نفر از لیبی خانه و کاشانۀ خود را ترک کرده اند.
محققین این پروژه تنها بر این اصل تکیه نکردند که فقط امریکا مسئول این خانه بدوشیِ بزرگ بوده، بلکه انها همچنین اظهار کردند، ” دلایل دیگر این دربدری مردم شاملِ نیروها و محرک های نیرومند دیگری هم بوده اند از قبیل: قرنها اختلافاتِ تاریخی، و نیروهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی که در این جریانات شرکت داشتند.”
در درگیری هایی از قبیل جنگِ داخلی سوریه (مترجم جنگ در سوریه را بعنوانِ جنگ داخلی نمی شناسد چونکه سرویس های اطلاعاتی و نظامی غرب در همراهی با اسرائیل در فازِ اول این مخالفت سیاسی آنرا عمدا به مرحلۀ نظامی رساندند)، این پژوهشِ تحقیقاتی، دخالت امریکا را بصورت مستقیم فقط با شمارش آواره شدگان از پنج استان سوریه که از سال ۲۰۱۴ نیروهای امریکا در ان مستقر و فعال بودند موردِ بررسی قرار داده است.
اگر این پژوهش با یک دیدِ عمیق تری مسئلۀ دربدر شدنِ انسانها در سوریه را مورد بررسی قرار میداد، ان میباید پراهندگی جمعیت در تمام کشورِ سوریه، از سال ۲۰۱۴ که نیروهای نظامی امریکا سوریه را اشغال کرده بودند و یا حتی از سال ۲۰۱۳ که دولتِ امریکا بحمایت و کمکِ نظامی مستقیم به گروه های شورشی سوریه دست زده بود، را مورد تمرکز این پژوهش قرلر میداد. این نکته بوسیلۀ محققین این پژوهش اذعان شده و در نتیجه انها اعلام کردند، ” با اضافه کردنِ این اطلاعات و آمار از تمامی استانهای سوریه، جمع آمار انسانهای آواره شده در جهان از ۳۷ میلیون به جمعی بین ۴۴ میلیون تا ۵۱ میلیون می رسد، که این خود حدودا برابر با جمع انسانهای اواره شده در خلال جنگِ جهانی دوم میباشد.”
بعضی از نتایجِ این پژوهش زمینۀ انتقادِ برخی از محققین دیگرشد که یادآوری کردند که، برای مثال، چرا این گزارش دلایل دیگرِ در بدر شدن مردم (غیر از دخالتِ امریکا) در کشورهای ذکر شده را با اهمیت تلقی نکرده است. در صورتیکه این گزارش قید کرده است که در کشوری مانند سومالی ” آواره گی مردم دهه ها است که بصورت شکل عادی زندگی در آمده است.”
البته شمارشِ دقیقِ انسانهای آواره شده برای سازمان های بین المللی بسیار مشکل بوده، خطراتِ زیادی برای انها بهمراه داشته و همواره با کوشش هایی بوسیلۀ دولتها و تشکیلاتِ ذینفع همراه بوده که آمار موجود را تحتِ کنترلِ خود در بیاورند و برای منافع خود از انها استفاده کنند. گزارشگرانِ این پروژۀ تحقیقاتی به این نوع محدودیت ها اذعان داشته و تاکید کردند که امارِ آواره شده گان را متعادلانه محاسبه کرده اند.
یکی دیگر از نتایج این تحقیقات این بوده که از تمامی آواره شده گان حدود ۲۵٫۳ میلیون به مکانهای اولیۀ خود باز گشته اند. اما نتایجِ پژوهش تاکید کرد” که بازگشت به مکان اولیه برای آواره شده گان، اسیبِ روانیِ انها در خلال آواره شدن را مداوا نکرده و به این معنی نیست که آواره شده گان به زندگی عادی خود باز گشته و در ایمنی زندگی خواهند کرد.”
این پروژۀ تحقیقاتی همچنین مشخص کرد که بیشتر از ۸۰۰۰۰۰ انسان در خلالِ این مداخلات نظامی امریکا جان خود را از دست داده؛ از این جمع ۳۳۵۰۰۰ نفر از انها غیر نظامی و مردم عادی بوده و این حرکات و مداخلات نظامیِ امریکا خرجی در حدود ۶٫۴ تریلیون دلار از بودجۀ خزانۀ ملی امریکا را بهدر داده است.
جدول های زیر از متنِ اصلی این تحقیقات استخراجو ترجمه شده اند
منابع:
- ۲)
Click to access Displacement_Vine%20et%20al_Costs%20of%20War%202020%2009%2008.pdf
مصاحبۀ تلویزیونی رهبر تیم تحقیقاتی در برنامه ” دموکراسی نا”
https://www.democracynow.org/2020/9/11/9_11_war_on_terror_report
Comments
بعد از شروع جنگهای امریکا “برضد ترور” تابحال حدود ۳۷ میلیون انسان دربدر شده اند<br>ترجمه شاهین َشعبانیان — بدون دیدگاه
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>