Comments

سیامک کیانی: برجام؛ زره پولادین در برابر زورگویی غرب: اقتصاد ملی، عدالت اجتماعی و مردم‌سالاری — 2 دیدگاه

  1. درباره مفاهیمی چون ماده، مردم و میهن تحقیقاتی انجام شد که حالا نتایج آنرا به عمل در می آوریم تا ببینیم درست است یا نه. ،
    اگر از کلمات ماده، میهن و مردم استفاده کنیم، خواهیم دید که به مدلهایی می رسیم که برای منافع مادی مردم بهتر است از مدل مارکسیستی و یا اسلامی تندرو. البته این سئوال پیش می آید که چرا علی رغم موفقیت مدلهای غیر تندروانه اسلامی و غیر مارکسیستی، هنوز مارکسیستها اصرار دارند عقاید شکست خورده خود را نگه دارند؟ پاسخ این است که مثل طلبه ها چیز بیشتری یاد نگرفته اند و ذهنشان پرورش خلاق بودن ندارد.
    گفتیم سنگاپور، حال یک مثال دیگر بزنیم.
    مدل مادی اسرائیلی هم از مدل مادی کوبا بهتر است.
    مردم اسرائیل در وضع مادی بهتری نسبت به کوبا هستند. سرمایه دارانشان ثروتمند تر و کارگرانشان رفاه بیشتری دارند. حمایت جهانی عظیمی هم دارند. در مدل اسرائیل امنیت بیشتر است چون کسی جرات نمیکند به اسرائیل حمله کند و اگر حمله کند خوب تنبیه میشود. اما در مدل کوبا، کوبا در همان جزیره اش محبوس است و آمریکا میتواند یکشبه آنجا را گرفته رژیمش را عوض کند. حال چرا آمریکا اینکار را نمیکند؟ تا به امروز دو دلیل داشته. یکی اینکه ضرر سیاسی اش زیاد تر بوده است و دیگر اینکه کوبا نمونه خوب ورشکستگی مارکسیست-لنینیستی برای مردم آمریکای لاتین است. بهتر بوده تا ببینند عاقبت چنین ایدئولوژی ی چه خواهد بود. البته اگر راست گرایی در آمریکا دائمی شود، کوبا را خواهند گرفت چون دیگر احتیاجی به حفظ ظاهر نخواهند داشت.
    کلا در چهارچوب واژه هایی مثل ماده، مردم و میهن، هیچ فاکتی وجود ندارد که نشان دهد برای مردم، اسلام تندرو و مارکسیسم بهتر است. برای مردم ماده گرائی سود و مزد کار خوب، کافی است. حتی برای مردم یک کشور، ماده گرائی استعمارگری بهتر است چون موجب افزایش درآمد کارگران استعمارکننده خواهد شد. تحقیقات نشان داده است که درآمد کارگران انگلیس بعد از موفقیت کامل استعمارگری اش افزایش یافت و مبارزات کل طبقه به سطح رفرمیستی و حمایت از دولت رسید.
    برای مدتی، از این تم استفاده خواهیم کرد تا ببینیم چه می شود. بنظر منطق درستی در افشای ارتجاع اپوزیسیون است.
    آنارشیست

  2. اینهمه عبارت پردازی برای دفاع از یک دولت-اقتصاد داغون مثل کوبا. مدل سرمایه داری مادی سنگاپور خیلی بهتر است تا مدل سرمایه داری مادی دولتی کوبا. حتی مدل سرمایه داری مادی عربستان بهتر است تا مدل سرمایه داری معنوی ایران. گورباچف فهمید اینها هنوز نه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>