ایران فروشى نیست / عباس ( بابک)رحمتى
ایران فروشى نیست!
قرارداد ٢۵ ساله با چین ترکمنچایى است؟
عباس ( بابک)رحمتى
قراردادى که با کشور چین کمونیست از ماهها قبل میان ایرانیان مطرح بود،بناست از ٢۶ دى ١۴٠٠ اجرایى شود. تلویزیونها و رادیوها و برنامه سازان هم با سوال و جوابهاى مختلف از شخصیت هاى مختلف چشم خود را بر این خیانت و قرارداد ننگین نبستند، وبرنامه هاى متعددى را به نمایش گذاشتند.
جناب امیر طاهری خبر نگار ارشد در لندن ، که معتقد است در حال حاضر قرادادى مطرح نیست ، وى میگوید: “چون متن قرارداد بایدمشخص باشد به مجلسین دو کشور ارائه شود ، هیچکدام این کارها نشده است . اینها همه چیز را زیر زیرکى پیش برده اند و پنهانکارىکرده اند. این خود نشان دهنده این است که بطور مساوى نوشته نشده است !این گونه قرار دادها ( معامله ) مخفى یک جایش لَنگ میزندکه با مردم صحبت نمى کنند.بطور واضح ایران را به چینى ها فروخته اند. و حالا پایگاه هاى نظامى چه معنایی دارد ؟ آنچه مشخصاست چین بدنبال قدرت بیشتر است .”او میگوید “بنظر من ایران نباید با کسى قرارداد امضاء کند، در موضع ضعف قرار دارد.”[١] البته باید گفت؛جمهورى اسلامى و مسئولیتش به این نظرات گوش نمیکنند ، اگر گوش کرده بودن ، که وضعیت ایران چنین نبود.ازآنحائیکه چین اولین و بزرگترین صادر کننده به آمریکا و دومین وارد کننده از آمریکاست و از طرفى بدنبال ساختن خط آهن در مسیرجاده ابریشم است موقعیتی پیدا کرده است که به تمامى کشورهاى در این مسیر احتیاج دارد و براى امنیت این کارِ بزرگ حتا نیاز بهپایگاه هاى نظامى هم پیدا میکند و ایران که در موقعیت ضعیفى قرار دارد در رده قرار خواهد گرفت. عمامه داران هم نگاهشان به چین همهست هم به لحاظ اقتصادى و هم بین المللى و حق وتوى چین در شوراى امنیت، براى حفظ بقاى خود. به بدنبال آن باید گفت رژیم عمامهداران هر جایى از سرزمین ایران را که لازم بدانند ،براى بقاى خود به خراج خواهند گذاشت.برای آنها مهم نیست که چه بر سر ایران وایرانى بیاید! براى اینان اسلام مهمتر است که چوب حراج به ایران زده اند. اینها گفته اند؛ خوزستان خط قرمز ما نیست ، بلکه سوریه است[٢]
نگاه دیگر به چین:
چین بخاطر سوخت نفتى و گازى، نیاز به ایران دارد. رژیم هم براى حفظ بقاى خود نیاز به کشورهایى چون روس و چین دارد.اکنون ٢۵میلیارد دلار از پولهاى ایران در چین است و آنها هم پولها را برنمى گردانند. تا با معامله پایاپاى تصفیه حساب کنند. از طرفى جمهورىاسلامى تحت فشار شدید قرار دارد و راه نجات خود را حمایت چین و روس از خود میداند ! امما باید امید وار بود که جنبش مردمىنقطه اى بر این جمهورى ضد مردمى و ایران بر باد ده بگذارد. تجربه تاریخى نشان داده است که چین در ایران دخالتى نداشته است ولىدر جمهورى آفریقا دخالت کرده است ، کشور چین و رژیم هاى منفور ضد مردمى همیشه مردمان خود را سرکوب کرده اند . چین کرهشمالى را به زانو در آورده است در حالیکه ایران شبیه کره شمالى نیست البته رژیم ایران در مقابل روسیه و چین کارى جز واگذارىسرمایه هاى کشور ندارد.فرقى که بین ایران و کره شمالى وجود دارد مردمان ایران با آنجا تفاوت زیادى دارند. در ایران مردم هر روز به اعتراضات خود ادامه میدهند و این کارى است که در کره شمالى هرگز دیده نشده است. مردمان ایران تنها راه نجات را در سقوطجمهورى فاشیستى مذهبى میدانند. در کره شمالى چنین نیست .به همین دلیل رژیم دچار سردر گمی شده است بهر شکلى میخواهد نظامسرکوبگرش را حفظ کند .از آنجائیکه حرکت مردمى رو به گسترش است بزودى دیکتاتور را تحت فشار قرار داده و آن را سرنگون خواهند،کرد. باید گفت ، دیگر محال است چنین رژیمى که غرق فساد و دزدى است، بتواند سریع در تصمیم هاى خود تجدید نظر کند لاجرم، این مردم ایران است که رژیم را به تعویض خواهند کشاند.
اهداف دیگر چین:
چین کمونیست در مقابل قدرتهای جهانى، خود را قوى تر میکند یا حداقل فعلن خود را قدرتمند نشان میدهد.البته واقعیت این است ، که تاچند سال آینده از نظر اقتصادى ، چین یکى از قدرتهای مطرح جهان خواهد شد. ازنظر نظامى پایگاههای متعددى را درست کرده استکه خود نشان از برنامه هاى منظمى دارد . چینى ها با کسب تکنولوژى و صنعت رو به توسعه در آینده نزدیک ،مشخص تر به چپاول کشورهاى کوچک خواهند پرداخت .
از هم اکنون ، چین سعى دارد با هر کشورى که قرارداد امضاء می کند مفاد آنرا به نفع خود تغییر دهد ! در سریلانکا همین کار را کرد. سریلانکا بخاطر بدهکار هایش در تله چین افتاد و محبور شده است ، کنترل نیمى از دریا و بندرها را به چینى واگذار کند یکی از اینپروژهها، سرمایهگذاری، بندر «هامبانتوتا »بود [•]که در سال ۲۰۱۷ به مدت ۹۹ سال به قیمت ۱/۱ میلیارد دلار به «شرکت بازرگانیبندری چین» اجاره داده شد کنترل آنجا را به آنها بدهد.در جیبوتی و در ایران هم تقریبن چنین کارى را کرده است . رژیم تهران دریاىجنوب تا شرق ( چاد)را در اختیار چینى ها قرار داده تا ضمن دریافت وام ( بدون پول و پایاپاى با کالا) و حفظ نظام سرکوبگرش، منافعبیشترى در جیب چینى بریزد . در صورت عدم پرداخت مانند سریلانکا خواهد شد.
شباهت قرارداد ترکمنچاى!
آیا قرارداده که اخیرن بین ایران و چین امضاء کرده است شباهت با قراردادترکمنچاى دارد؟ در واقع ،ترکمنچاى یک قرارداد بینکشورى بسیار ضعیف و یک کشور قوى تر بود. اکنون ایران بدتر از آن روزگار قراردارد! ولى موضوع این دو قرار دادمتفاوت است .در واقع نمى توان گفت این قرارداد شیبه به ترکمنچاى است، چون در ترکمنچاى ، سه شهر تالش ، ایراوان و نخجوان رااز دست دادیم و آن زمان هم حکومت ایران /قاجار از روسها خواسته بودن تا از ولیعهدى «عباس میرزا» دفاع کند! این در واقع تعهدروس بود. در حال حاضر شاید جمهورى خلق چین خواسته باشد پس از مرگ خامنه اى نظام جمهورى اسلامى را حفظ کند![٣] قدرمسلم این است که هر نظامى پس از سرنگونی مى تواند مکانها و تمامى جاهایى را واگذار کرده باشد ملى اعلام کند و از دستبیگانگان بیرون آورد.
در حال حاضر چین با تکنولوژى دیچیتالى بشدت در حال پیشرفت است و برعکس ، جمهورى اسلامى در حال عقب گرد است و به دورانجاهلیت میل دارد ( پسرفت) که باز این یکى با حاکمیت عمامه داران نگران کننده است چون قراردادهاى خانمانسوز، ایران را به زیرقرض هاى کلان خواهد برد و اگر نتوانند بدهى ها را پس بدهند چینى ها ممکن است دست روى قسمتى از ایران بگذارند! آن زمانمیتوان گفت مانند قرارداد ترکمنچاى قسمتى از ایران دوباره جدا شود و این فاجعه اى است که با ادامه حاکمیت ، ایران ستیزان رخخواهد داد. سران رژیم سرمست از این قراردادند، بطور یکه روزنامه هاى وابسته به ولایت فقیه به «به به » چه چه نویسى ادامه میدهند ولى در چین خبرى از این قرارداد نیست و خیلى عادى بکار خود ادامه میدهند!
امروز متاسفانه ایران بقدرى ضعیف شده است که نفت را با قیمت نازل یعنی چهار دلار ارزانتر به چینى ها میدهند ،دریا خلیج فارس را کاملن در اختیار چینى ها قرار داده اند صیادان جنوبى کشورمان میگویند ؛”دریا را جارو کرده اند” تمام مجوزهاى آبهاى دور (راه دور) را به چینى داده اند در حالیکه به صیادان ایرانى چنین مجوزهایى را نمى دهند!واکثر آنها بیمار و بیکار شده اند.
رژیم عمامه داران با ضعفهایى که دارند ایران را به سمتى میبرند که همه سرمایه ایران از نقدى و نفتى و دریایى در دست کشورهاىشرقى مانند چین و روسیه قرار خواهد گرفت. در حال حاضر مجوزجاهایى را به چینى ها داده اند که می تواند براى ایران فاجعهبیافریند. خلیج فارس را از لارک تا کیش و هرمزگان حتا چاد تا ساحل دریاى سیستان و بلوچستان و… را در اختیار چینى ها گذاشتهاند که با قایق هاى صید مجهز به «ترال » انجام میگیرد[۴]. سایت داخلى تابناک مینویسد:”همین چند وقت پیش که سروکله چینیها وکشتیهایشان در خلیج فارس پیدا شد، کلیپی در شبکههای مجازی دست به دست میشود که نشان میداد کشتیهایی با تورهای بزرگ(که گفته میشد وسعتی به اندازه یک زمین فوتبال دارند) با حجمی عظیم ماهی گیری میکنند. “چینى ها با همین وسایل مدرن بهعمق غیر قانونى دریا نفوذ میکنند و نسل ماهى ها و جانوران دریایى را از بین خواهند برد. “صیادان «ترال» علاوه برآبهای خلیج فارس و سواحل خوزستان و بوشهر و هرمزگان، از سواحل سیستان و بلوچستان و دریای مکران سر درآوردهاند. کشتیهایی که چراغ خاموش میآیند و کف دریا را جارو میزنند و میروند”[۵]
سخن پایانى:
زایش جمهورى اسلامى مدیون جنگ سرد بود، جنگى که زمینه ها را براى بروز اسلامى ها بوجود آورد. در رؤیاى سرمداران جمهورىاسلامى همین جنگ سرد مطرح بوده است ،جهان دو قطبى که شرقى و غربى بوده است. اکنون در این بین جمهورى اسلامى آهستهآهسته به سمت شرق غلطیده است و متکى به چین و روسیه شده است . مخصوصن پس از روى کار آمدن خامنه اى ، او همیشه میگوید : سیاست راهبردى ما نزدیکى به شرق و دورى از غرب است !اکنون ، چنین وضعیتى با نافرمانى مدنى مواجه شده است. و این نافرمانىمدنى هاست که عمامه داران را هر روز بیشتر به روسیه و چین وابسته میکند.باید کمپین بزرگى براه انداخت تا روسیه و چین را از این روندباز داشت و به آنها گفت ؛ چنین نبوده و چنان نخواهد ماند.ایران فروشى نیست!
___________________________________________________________________
[١] امیر طاهرى در برنامه ى چشم انداز تلویزیون ایران اینترنشنال با سیما ثابت .
[٢]حسین طائب
[٣] تورج اتابکى در مصاحبه با ایران اینترنشنال
[•] در سال ۲۰۱۷ با وجود محیط نامطلوب اقتصاد جهانی برای بازارهای نوظهور، سریلانکا مجبور شد ذخایر ارزی خود را افزایش دهد،زیرا سررسید اوراق قرضه دولتی بین سالهای ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۲ به پنج میلیارد دلار میرسد.
این وضعیت دولت سریلانکا را وادار کرد که به دنبال راههای مختلفی برای افزایش درآمدهای ارزی باشد و اجاره بندر هامبانتوتا که درآمدچندانی نداشت، یکی از گزینهها بود.( سایت صنعت، مترجم: معین حسن نتاج)
[۴]ترال، تور ماهیگیری بزرگ و قیفی شکلی است که از دو طرف به تختههایی متصل و معمولاً به دنبال شناور در بستر دریا کشیدهمیشود. گفروبی یا گوفهکشی یک روش ماهیگیری است که از قدیم الایام رواج داشته، در این روش توسط کشیدن تور در آب با یک یاچند شناور، ماهیگیری میکنند. ترال را میتوان با یک قایق صیادی کوچک یا دو شناور مخصوص ترال انجام داد. این نوع ماهیگیریعمدتاً برای صیدهای تجاری مورد استفاده قرار میگیرد. نمونه برداریهای علمی یا مطالعاتی، یکی دیگر از موارد استفاده از ترال است.
[۵]سایت تابناک ۴ مهر ٩٩
منبع:اختر نیوز
Comments
ایران فروشى نیست / عباس ( بابک)رحمتى — بدون دیدگاه
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>