بلوک متحد سوسیالیستی: تقابل با جنگ از طریق مبارزه انقلابی علیه رژیمهای ارتجاعی و فاشیستی
تقابل با جنگ از طریق مبارزه انقلابی علیه رژیمهای ارتجاعی و فاشیستی
این روزها ایران و اسرائیل با حملات متقابل علیه یکدیگر به خطر گسترش جنگ در منطقه دامن میزنند. تحولات یک سال اخیر در منطقه ماهیت فاشیستی و ارتجاعی رژیمهای حاکم بر این دو کشور را بیش از پیش نمایان ساختهاند. از یک سو رژیم فاشیستی حاکم بر اسراییل با بهانه قرار دادن حمله جنایتبار حماس و متحدانش در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ باری دیگر دست به یک نسلکشی سیستماتیک بر علیه فلسطینیان زده و به این وسیله گامی دیگر در جهت تحقق رویای صهیونیستی و ارتجاعی دیرینه خود برای تسلط کامل بر سراسر فلسطین برداشته و اینک با حمله به لبنان سودای اشغال دائمی بخش جنوبی این کشور و راندن ساکنان آن منطقه را به سر دارد. جنایتهای هولناک این رژیم با حمایت گسترده قدرتهای امپریالیستی غربی به سرکردگی آمریکا و بیتفاوتی عملی قدرتهای امپریالیستی چین و روسیه و نیز دولتهای ارتجاعی حاکم بر کشورهای عربی صورت گرفته و میگیرد. حمایت امپریالیستها از تجاوزات رژیم آپارتاید حاکم بر اسرائیل و افروخته نگهداشتن آتش جنگ، در راستای سیاست عمومی آنها برای خفه کردن جنبشهای طبقاتی در منطقه و به جای آن تشدید مناقشات مذهبی و قومی است، تا از این طریق از تبدیل بحرانهای ذاتی خویش به فرصتی برای رشد نیروهای انقلابی جلوگیری کنند. از این روست که علیرغم مطالبه بخش وسیعی از مردم دنیا و رای بیش از ۱۴۰ کشور در مورد آتشبس و خاتمه دادن به جنگ، کشورهای غربی همچنان به حمایتهای مادی و معنوی خود از نسلکشی ادامه میدهند و شریک جرم این جنایات جنگی به شمار میروند.
از سوی دیگر رژیم سرمایهداری جمهوری اسلامی ایران مانند همیشه سعی در حفظ و گسترش نفوذ سیاسی و نظامی خویش در منطقه از طریق پشتیبانی از ارتجاعیترین نیروها در منطقه و هدایت آنها در ادامه جنگ دارد. تقویت نیروهای ارتجاعی از طرف جمهوری اسلامی و دولتهای عربی منطقه یکی از عوامل تضعیف نیروهای مترقی در کشورهایی نظیر فلسطین، لبنان و سوریه و دور شدن هر چه بیشتر چشمانداز رهایی در این کشورهاست. جمهوری زنستیز و آزادیستیز اسلامی علاوه بر این تلاش میکند که از درگیریهای منطقه برای تحکیم حاکمیت ددمنشانه خود در داخل ایران استفاده کرده و تا آنجا که میتواند بدون سروصدا به اعدام زندانیان سیاسی و سرکوب هر جنبشی شدت بخشد. این رژیم به این نیز امیدوار است که با تاکید بر “خطر دشمن” و شعلهور نگاهداشتن خطر یک جنگ تمام عیار علیه ایران بخشهایی از جامعه را به حمایت از خود بسیج کرده و اعتبار از دسترفته خود را تا حدی اعاده کند. این رژیم از یک طرف خواهان مماشات با غرب است و به همین دلیل دنبال یک جنگ تمامعیار با اسرائیل نیست و از طرف دیگر نمیخواهد از “نعمات” جنگ برای مقابله با بحرانهای چندگانه داخلی خود چشم بپوشد و کوشش میکند با پیشبرد سیاستِ نه جنگ مستقیم و گسترده، و نه صلح، به حیات ننگین خود ادامه دهد.
گسترش جنگ میان دو دولت فاشیستی ایران و اسرائیل ارمغانی جز ویرانی زیرساختهای جامعه، نابودی خانه و کاشانه مردم، ازهم پاشی اقتصاد، بیکاری، فقر و درماندگی در بر نخواهد داشت. شاهپرستان و سایر نیروهای ارتجاعی که در رویای رسیدن به قدرت از گسترش چنین جنگی استقبال میکنند، عملاً خواهان ویرانی کشور و عواقب مصیبتبار جنگ برای مردماند. آن دسته از نیروهای به اصطلاح “چپ” نیز که گسترش جنگ را به بهانه مقدمهای برای یک انقلاب توجیه میکنند، در همین راستا قرار میگیرند
با توجه به این شرایط، ما هرگونه تلاشی از هر طرفی برای ادامه و یا گسترش جنگ در منطقه را به شدت محکوم کرده و خواهان آتشبس فوری و بدون قید و شرط در سراسر منطقه و پایان دادن به جنگ هستیم. کارگران و زحمتکشان در ایران و در سایر کشورهای منطقه باید توان خویش را روی مبارزه علیه ارتجاع حاکم بر کشور خویش متمرکز کرده و در این راه دست همبستگی انترناسیونالیستی را به سوی یکدیگر دراز کنند. . پاسخ سوسیالیستهای انقلابی به جنگهای موجود چیزی جز مطالبه آتشبس فوری، ختم جنگ، به رسمیت شناختن حق ملل در تعیین سرنوشت خویش و تلاش درجهت تشدید و ارتقای مبارزه طبقاتی نیست. بلوک متحد سوسیالیستی از همه افراد و نیروهایی که خواهان سرنگونی رژیم سرمایهداری جمهوری اسلامی و رهایی کارگران و زحمتکشان از چنگال سیادت بورژوازی هستند، دعوت میکند که در این راه به اتحاد عملهای پایدار دست زده و با کمک به سازمانیابی طبقه کارگر در جهت اعتلای مبارزه طبقاتی در ایران و تقابل با جنگهای ارتجاعی گام بردارند.
صلح، برابری و همبستگی انترناسیونالیستی در تقابل با جنگهای ارتجاعی
سرنگون باد رژیم سرمایهداری جمهوری اسلامی
زنده باد سوسیالیسم
بلوک متحد سوسیالیستی
نوامبر ۲۰۲۴
Comments
بلوک متحد سوسیالیستی: تقابل با جنگ از طریق مبارزه انقلابی علیه رژیمهای ارتجاعی و فاشیستی — بدون دیدگاه
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>