شماری از نهاد حقوق بشری ایران خطاب به اروپا: بر صدا و سیما محدودیت اعمال کنید
تعدادی از نهادهای حقوق بشری ایران، در نامه ای مشترک به شورای اروپا خواهان اعمال محدودیت علیه صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و تحریم برخی از مقام های این نهاد شدهاند.
امضاکنندگان در این نامه از آنچه که پخش اعترافات اجباری مدافعان حقوق بشر و زندانیان سیاسی از تلویزیون ایران خواندهاند، ابراز نگرانی کردهاند. آنها گفتهاند که از این اعترافها، اغلب در دادگاهها به عنوان مدرک استفاده میشود.
آنها در این نامه نوشتهاند: “ما، امضا کنندگان این نامه مشترک همچنان نسبت به استفاده ادامهدار و نظاممند از اعترافات تلویزیونی که با توسل به شکنجه و بدرفتاری اخذ میشوند، به شدت نگران هستیم. نگرانی ما با توجه به موجهای وسیع سرکوب اعتراضات آبان ماه ۱۳۹۸ و نقض گسترده حقوق بشر در این اعتراضات، شدیدتر و فوریتر شده است”.
این نهادهای ناظر بر وضعیت حقوق بشر در ایران صدا و سیما را ابزاری در دست نهادهای قضایی و امنیتی ایران خواندند و با یادآوری تحریمهای اسفند ماه ۱۳۹۱ اتحادیه اروپا علیه پلیس فتا، خواستار برخورد با تولیدکنندگان برنامه خبری ۲۰:۳۰ شدند.
آنها نوشتهاند “بخش اصلی در صدا و سیما که نقش پیاده کردن دستورات مقامات امنیتی شامل وزارت اطلاعات و سپاه پاسداران را ایفا میکند برنامه خبری ۲۰:۳۰ است. بنابراین مهم است که تحریمها علیه مدیران اجرایی صدا و سیما و همچنین تهیه کنندگان و گزارشگران برنامه ۲۰:۳۰ و و مسئولان کلیدی این بخش خبری وضع شود”.
آنها همچنین خواستار اعمال تحریم علیه چند شخصیت حقیقی مشغول در صدا و سیما شدند از جمله علیه عبدالعلی علی عسگری، رئیس سازمان صدا و سیما، مجید آخوندی، معاون سیاسی او، محمدرضا جعفری جلوه مدیر شبکه، آمنه سادات ذبیح پور، گزارشگر برنامه خبری ۳۰: ۲۰.
در پایان نامه خود نوشتهاند: “سازمانهای امضا کننده این نامه همراه با دیگر مدافعان حقوق بشر و قربانیان اعترافات اجباری که از جامعه بینالمللی خواستار پاسخگو کردن ناقضان شدهاند، از اتحادیه اروپا میخواهند تا با تصویب دستورالعملی برای اِعمال اقدامات محدود کننده علیه سازمان صدا و سیما به عنوان یک نهاد، و همچنین تصمیمگیرندگان و مقامات مسئول آن، موضع محکمتری را در این باره اتخاذ کند. این اقدام اتحادیه اروپا نشان خواهد داد که تهیه و پخش اعترافات اجباری تلویزیونی امری نکوهیده است و تحمل نخواهد شد”.
یکسال پیش هم مسیح علی نژاد، روزنامه نگار و فعال مدنی ایرانی، در ملاقات با مایک پومپئو، وزیر امور خارجه آمریکا از آمریکا خواست به جای اعمال تحریم هایی که بر زندگی مردم عادی اثر نامطلوب می گذارد، صدا و سیما، سپاه پاسداران و “نهادهای سرکوب گر” حکومت ایران را هدف تحریم های خود قرار بدهد.
شش سال پیش نیز شرکتهای اینتلست و یوتلست، برای اجرای تحریمهای آمریکا علیه سازمان صدا و سیما، شبکههای تلویزیونی ایران از جمله پرس تیوی و العالم را از ماهوارههایشان حذف کردند.

بی بی سی
Comments
شماری از نهاد حقوق بشری ایران خطاب به اروپا: بر صدا و سیما محدودیت اعمال کنید — بدون دیدگاه
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>